E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAr Tarım teminat olarak veriliyor---

Ar Tarım teminat olarak veriliyor

Ar Tarım teminat olarak veriliyor
29 Ocak 2014 - 10:44 borsagundem.com

Hafta sonu el değiştiren Ar Tarım'da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Şirketin yeni sahibi hisseleri teminata konu ediyor

Ar Tarım hisselerinin yüzde 55,31'ini satın aldığı açıklanan Tümer Tarım, bir gün sonra 4 milyon adet hisseyi borsada satılabilir tipe dönüşüm talebiyle MKK'ya başvurdu. Satılacak konuma dönüştürülen hisseler Ar Tarım'ın yaklaşık yüzde 18'ine denk geliyor. Bugünkü hisse fiyatıyla ise satış miktarı 10 milyon TL gibi bir tutar ifade ediyor. Ar Tarım'ın dolaşımdaki hisse sayısı 10 milyon adet olduğu düşünülürse  halka açık kısmının yüzde 40'ına denk gelen bir Hisse sözkonusu.

Hisseleri borsada satılabilir tipe dönüştüren Ar Tarım'ın yeni patronu Ali Kemal Tümer, bugün KAP'a bir açıklama daha yaparak, dün kamuoyuyla paylaşılmayan bilgiyi açıkladı. Borsada işlem gören tipe dönüştürülen hisselerin muhtemel kredi işlemlerinde teminat olarak kullanılacağı beyan edildi. Ali Kemal Tümer'in şirketi aldıktan sonra yüklü miktarda hisseyi MKK'ya kaydettirmesi ve ardından bu hisseleri kredi karşılığında teminat olarak kullanacağını açıklaması borsa çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı.

YATIRIMCILARIN SORULARI

Yatırımcılar şimdi, "Hisseler hangi krediye karşılık teminat olarak verilecek? Kredi için başvuru yapıldı mı, yoksa mevcut bir kredi için mi hisseler teminat olarak veriliyor? Sağlanacak kredi hangi amaç için kullanılacak? Ar Tarım'ın parası bu krediyle mi ödenecek?" sorularının yanıtını bekliyor. Çünkü, 22 milyon 500 bin lira sermayeye sahip bir şirket, bugünkü piyasa fiyatıyla yaklaşık 10 milyon liraya denk gelen hisseyi kredi teminatı olarak vermeyi planlıyor.

Bu arada, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına bakıldığında Tümer Tarım’ın 100 bin lira sermaye ile 15 Mayıs 2013’te kurulduğu görülüyor. Ali Tümer’in sahibi olduğu şirket, kurulduktan bir kaç gün sonra Ericom'a talip olmuş ancak satış gerçekleşmemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdulaziz30 Mayıs 2014 18:58

    Aslında burda tek suçlu var oda spk'dır bu şehmus gibi bir işe yaramazı borsaya almak oldu bu şehmus daha 31 yaşında son 10 yıllık yaşamı kısa özetle elini neye attıysa ya batırdı yada dolandırdı anlıyacağınız dedesinin ismini almış ama adını kirletiyor...

  • Osman30 Ocak 2014 09:00

    Hiç bir şey olmaz, alıştık böyle haberler görmeye siz niye şaşırıyorsunuz ki

  • hadise alırverir30 Ocak 2014 08:49

    legal bir işlem anormal bir durum yok...

  • selim29 Ocak 2014 15:25

    bu hisseye nasıl bir etki yapar.ne olacak. al sat yapılır mı