E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAnti tröst korkusu Buffett’ın dev yatırımını durdurdu---

Anti tröst korkusu Buffett’ın dev yatırımını durdurdu

Anti tröst korkusu Buffett’ın dev yatırımını durdurdu
14 Temmuz 2021 - 14:00 borsagundem.com

Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway 1,7 milyar dolarlık enerji boru hattı şirketi satın alım işlemini anti tröst yasalarına takılacağı endişesiyle iptal etti.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warren Buffett gezegendeki en zengin insanlardan biri olabilir ama Omaha Kahini bile ABD piyasa yönetiminin gücünü tanımak zorunda kaldı.

CNN Business’ın haberine göre Buffett'ın dev yatırım şirketi Berkshire Hathaway’den Pazartesi günü yapılan açıklamada, 1,7 milyar doların üzerinde bir harcamayla dev bir doğal gaz boru hattı satın alma planlarından antitröst endişeleri nedeniyle vazgeçtiklerini duyurdu.

Petrol Devi Dominion Energy, Berkshire Hathaway'in enerji iştirakine gaz iletim varlıklarının satışını Kasım ayında tamamladı. Ancak Dominion Energy bünyesindeki Questar Pipelines işletmesinin Buffett'ın firmasına satılması planının iptal edildiği açıkladı. İptalin sebebi olaraksa, anlaşmanın bu kısmına ilişkin "Federal Ticaret Komisyonu'ndan izin alınmasıyla ilgili belirsizliklerin devam etmesi" gösterildi.

Questar boru hattı şirketi çoğunlukla ABD’nin Utah, Wyoming ve Colorado eyaletlerinde faaliyet gösteriyor. Berkshire Hathaway Energy’nin iştiraki PacifiCorp’un bir işletmesi olan Rocky Mountain Power enerji şirketi de Utah, Wyoming ve Colorado’da faaliyet gösteren bir şirket. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Berkshire’ın sahip olduğu şirketler Federal Ticaret Komisyonu’nun antitröst şartlarına aykırı olabilme endişelerine neden oluyor

Dominion’dan yapılan açıklamada kasım ayında anlaşmanın ilk kısmının kesinleştiğini, tam satışın tamamlanması beklentisiyle Berkshire'dan yaklaşık 1,3 milyar dolar nakit aldığını söyledi. Dominion ayrıca, anlaşmanın bitmesiyle Questar'ın yaklaşık 430 milyon dolarlık borcunu da Berkshire'a devretmeyi planladığını söyledi.

Questar’ın satışı konusunun ortadan kalkmasıyla, işletmeyi başka bir teklif verene satmak için rekabetçi bir sürece başlayacağını söyleyen Dominion, bu yıl sonuna kadar bir anlaşmayı tamamlamayı umduğunu da sözlerine ekledi.

Boru hattı satışının iptal edilmesi kararı, ABD Başkan Joe Biden'ın şirket evlilikleri üzerinde daha fazla inceleme yapılması yönünde çağrıda bulunan bir başkanlık emrini imzalamasının ardından gerçekleşti. Biden’ın halihazırda tamamlanmış olan anlaşmaları da kapsayacak olan başkanlık emri ABD ekonomisinde rekabeti teşvik etmek için daha fazla önlem alınmasını hedefliyor.

Questar’ın satın alım işleminin iptali, farklı sektörlerde birçok işletmesi bulunan ve genişlemeye devam eden bir holding olan Berkshire için çok küçük bir darbe niteliği taşıyor. Berkshire'ın enerji iştiraki, 2021'in ilk çeyreğinde holdingin toplam satışlarının yaklaşık %7,5'ini oluşturan 4,8 milyar dolarlık satış elde etti. Ancak holdingin enerji sektörü işletmeleri, şirketin geleceği için stratejik olarak çok önemli bir yer tutuyor.

Buffett’ın pandemiden aldığı en büyük ders

 

EURO 2020 gibi turnuvalar yatırımcı kararlarını etkiliyor

 

eSpor'dan milyar dolarlık kazanç!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)