E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAntalya'da teleferik faciası: Ölü ve yaralılar var---

Antalya'da teleferik faciası: Ölü ve yaralılar var

Antalya'da teleferik faciası: Ölü ve yaralılar var
12 Nisan 2024 - 20:40 borsagundem.com

Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde meydana gelen kaza sonucu 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Diğer kabinlerdeki 184 kişinin tahliyesi için çalışmalar devam ediyor.

KABİNLERDEN BİRİ DÜŞTÜ

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Antalya'nın merkez Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün (54) yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi.

DİĞER KABİNLERDEKİ VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Yaralıların tahliyesi Sahil Güvenlik Komutanlığının helikopteriyle yapıldı. Bu arada, kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de çalışma yapıldığı ve çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden destek istendiği bildirildi.

Teleferikten inen bir vatandaş, bir patlama sesi duyduklarını ve şiddetli şekilde sarsıldıktan sonra teleferiğin durduğunu, ne olduğunu henüz bilemediklerini söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bugün Antalya Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu vagonlardan biri kayalık bölgeye düşmüş; teleferikte bulunun 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştır.

AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını yürütürken, Sahil Güvenlik helikopterimiz vagonda mahsur kalan 5 kişiyi tahliye etmiş; 2 yaralının da tahliye çalışmaları devam etmektedir.

184 KİŞİNİN TAHLİYESİ İÇİN EKİPLER SEVK EDİLDİ

Gece uçuş kabiliyetine sahip bir Jandarma helikopterimiz ise 25 kabinde bulunan toplam 184 kişinin tahliyesi için saat 20.00'de Aydın'dan bölgeye intikal etmek için havalanmıştır. Antalya'da çalışmaları koordine etmek üzere Arama Kurtarma Daire Başkanımız 20 kişilik Dağcı ekibiyle birlikte helikopterle bölgeye hareket etmiştir. Olaya; Antalya İl AFAD, İtfaiye, 112 Sağlık, UMKE, Emniyet ve 2 sahil güvenlik helikopteri ile toplam 110 kişiyle müdahale edilmektedir.

Ayrıca Bursa İl AFAD ve JAK'tan 30 profesyonel Dağcı ekibiyle; Erzurum İl AFAD ve JAK'tan 25 Dağcı ekibinin havayolu ile bölgeye sevki sağlanıyor. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

Teleferik seferlerine hava engeli

 

Maçka-Taşkışla teleferik hattında seferlere hava engeli

 

Moskova teleferik sistemi hacklendi

 

Sümela Manastırı teleferik projesi tamamlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN14 Nisan 2024 22:20

    Olayın tek sorumlusu varmış o da Antalya belediyesi imiş.Buradannda asıl sorumlulara bir şey olmaz üç beş alt mevkide görevli olan garibanların başına kabak patlar.Hatay ve diğer illerde olan depremlerde olduğu gibi.

  • Mucise Reis : (13 Nisan 2024 08:42

    Bazı olaylarda Ruhsat verirken dikkat edilmesi gerekn dersler var. Yaşadık. Mesela bir -2 kat altına bar-disko-gazına vb. eğlence mekanı iznı verıyorsun ? ruhat verılıyor ? yangın,derprem, acil kaçıuş yolları ? gerektiğinde dışarıdan ruhsat verenlerın mudahale ımkanı ? tartıştık... x şehirde atıyorum 50 kat, 80 kat vb bınakar uzun uzun devasa, pekı deprem, yangın, elektrıksek hatalar, vb durumda buralarda ınsan nakledecek imkana sahip itfaiye, devletın dığer ucan araç gerek kurtarma ekıplerı çalışabilecek mı ? şüphe... birde nu teleferik sistemi, gece çalışmadığında helıkepter ısdendı, her hleıkopter uçamadı çunku rızgarı kabınlerı sallıyor  tehdıt edıyordu. kı kurtarma ekıpleride risklı biçimde adımlar atmakı zorunda kaldı. lavabo, yemek, doğal ihtıyaş sağlık durumları vb. RUHSATI VEREN = SUÇLUDUR... Tabbikat yapıldı mı? kurumlar daha ciddi çalışmalı