E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAnkaragücü 2-1 Fenerbahçe---

Ankaragücü 2-1 Fenerbahçe

Ankaragücü 2-1 Fenerbahçe
15 Şubat 2020 - 22:23 borsagundem.com

Süper Lig'in 22. hafta maçında Fenerbahçe, Ankaragücü'ne deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

Ankaragücü'ne galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Saba Lobzhanidze ve 75. dakikada Gerson Rodrigues kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golü ise 90+5. dakikada Serdar Aziz'den geldi. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe 38 puanda kaldı. Ankaragücü'nün puanı ise 20 oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Kruse'nin sol çaprazdan sert şutunda topu, MKE Ankaragücü kalecisi Friedrich yumruklarıyla uzaklaştırdı.

11. dakikada Lobjanidze'nin ceza alanının sağından yaptığı ortada Rodrigues'in kafa vuruşunda top, kale direğinin yanından auta çıktı.

13. dakikada Sedat Ağçay'ın pasında topla buluşan Michalak, kalesini terkeden Altay Bayındır'ın üzerinden topu kafayla aşırdı. Meşin yuvarlakla Fenerbahçe ceza alanında buluşan Lobjanidze, MKE Ankaragücü'nü 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

18. dakikada Ozan Tufan'ın kaleyi karşıdan gören pozisyonda yerden sert şutunda kaleci Friedrich'in çeldiği topu Alihan Kubalas uzaklaştırdı. Pozisyonu takip eden Deniz Türüç'ün sağ kanattan ortasında Tolga Cigerci'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kale direğinin yanından auta gitti.

24. dakikada Lobjanidze'nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Michalak'ın vuruşunda topu Altay Bayındır, ayaklarıyla uzaklaştırdı.

Fenerbahçe'de Luiz Gustavo Galatasaray derbisinde yok

Fenerbahçe'ye Emre Belözoğlu şoku!

Karşılamanın ikinci yarısının ilk 20 dakikalık bölümünde iki takım da pozisyon üretemedi. MKE Ankaragücü, oyunu kendi yarı alanında kabul ederek hızlı ataklarla sonuca gitmeye çalıştı. Konuk ekip ise kanatlardan getirdiği topları Vedat Muric ve Kruse ile buluşturmayı başaramadı.

İkinci devrenin ilk tehlikeli atağında MKE Ankaragücü, 75. dakikada farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti. Faty'nin uzun pasında topla buluşan Michalak, Fenerbahçe ceza alanına kadar taşıdığı meşin yuvarlağı Rodrigues'e çıkardı. Rodrigues, kaleyi karşıdan gören pozisyonda sert şutunda topu ağlara gönderdi: 2-0.

83. dakikada Vedat Muric'in kafayla indirdiği topla ceza alanında buluşan Mevlüt Erdinç'in dönerek vuruşunda topu kaleci Friedrich ayağıyla uzaklaştırdı.

Dk. 90 6 Kruse'nin soldan ortasında Serdar Aziz'in arka direkte gelişine vuruşunda Fenerbahçe farkı 1'e düşürdü: 2-1.

Stat: Eryaman

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Ok

MKE Ankaragücü: Friedrich, Kitsiou, Kulusic, Alihan Kubalas, Pinto, Lukasik, Sedat Ağaçay (Dk. 61 Atila Turan), Faty, Lobjanidze (Dk. 73 İlhan Parlak), Michalak (Dk. 87 Pazdan), Rodrigues

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Isla (Dk. 74 Mevlüt Erdinç), Serdar Aziz, Jailson, Dirar, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Deniz Türüç, Kruse, Tolga Ciğerci (Dk. 46 Emre Belözoğlu-Dk. 66 Ferdi Kadıoğlu), Vedat Muric

Goller: Dk. 13 Lobjanidze, Dk. 75 Rodrigues (MKE Ankaragücü), 90 6 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 41 Isla, Dk. 85 Luiz Gustavo (Fenerbahçe), Dk. 89 İlhan Parlak (MKE Ankaragücü)

ERSUN YANAL: SORUMLUSU BENİM

Fenerbahçe'nin deneyimli teknik direktörü Ersun Yanal maç sonrasında öz eleştiri yaptı. Geçtiğimiz sezondan bu yana stres yönetimi konusunda Fenerbahçe'nin en kötü takım olduğunu belirten Yanal, "Bunun sorumlusu benim" dedi.

İşte Ersun Yanal'ın açıklamalarından satır başları:

"Üstün gözüksek de geçişlerde uzun süredir görmediğimiz kadar kötüydük. Topu geri kazanmadaki süreler arttı. Bu da bizim koordinasyonumuzu ve dengemizi bozdu. Yaratıcı oyuncu konusunda sıkıntımız hep vardı, geçişleri daha sert oynamalıydık."

"Geçen yıldan bu yana Fenerbahçe'yi bu stresi yönetememe konusunda en etkisiz takım olarak görüyorum. Bunun sorumlusu benim. Çok zor bir durumda buraya geldik, zor bir sezon geçirdik ve bu dönemde de kolay bir sezon geçirmiyoruz."

"Fenerbahçe birçok şeyi değiştirebilecek güçte bir camia. Taraftarlar Başkanına, yönetimine inanmalı ve inançlarını kaybetmemeli. Hepimiz çok üzüldük. Bu üzüntüyü çok çalışarak geçirebilirsiniz. Üstümüze ne düşerse Fenerbahçe için yapmaya hazırız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fb 16 Şubat 2020 16:40

    Siz paraları zayc işe yaramaz stoperlere berkelere ona buna savurun Aziz başkanın futbolcularından tonla bonservis geliri elde edin 2 sezonu daha harcayın taraftar hala Galatasaray ı izlesin yazıklar olsun ali Koç Ersun istifaaa. Aziz başkan gelsin bi daha kusuruna bakmasın bizlerin

  • Kamil16 Şubat 2020 07:40

    Futbol sahada oynanır. Sürekli rakip camiaları karıştırmak isteyeceğine , devletin bakanlarını suçlayacağına , hakemler üzerinde baskı kuracağına takımınla uğraş. Ersunlamı , 40 yaşına gelmiş ihtiyar ilemi şampiyon olucaksınız. Türk sporunu karıştırma ve bu karışıklıktan faydalanırım , taktiklerini bırak. Bunlar artık demode oldu.

  • Ziya16 Şubat 2020 00:57

    Haftalardır cayırtı koparıyordun ,  sağı solu topa tuttun ama bir türlü biz neden böyleyiz diyemedin!   MkeAnkaragücü  2 füze ile sizi duman etti!  Şimdi ne kadar boş konuşmanın bir faydası olmadığını umarım anlamışsınızdır.  Evet Futbolu bu kadar çirkinleştirirseniz rezil olmaya mahkumsunuz.

  • yunus15 Şubat 2020 23:17

    Üstümüze  ne  düşerse yapmaya  hazırız  diyorsun  ersun.  O zaman  istifa et. Ali koç takımı   kara  tren  ile  istanbul'a göndermeli. Rahatlık  battı  bunlara. ersun  kaçacaksan  kaç  artık.  kurtulalım senden.  

  • Delidumrul 15 Şubat 2020 23:14

    FENERBAHÇE HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR. CENAZESİ HAFTASONU FATİH HOCA YARAFINDAN KALDIRILACAKTIR.

  • Adil15 Şubat 2020 23:00

    Emre belezoglu gelmis 40 yaşına bu kimki desteği kimden alıyor ne işi var fenerbahcede anlamıyorum yaşlılar kulübü geçmiş olsun

  • Fb 15 Şubat 2020 22:53

    Ali koç Ersun arkanıza bakmadan kulübü terkedin Aziz Başkan kıymetini bilemedik kusura bakma başkanım

  • atakan15 Şubat 2020 22:35

    Ersun bu  işi  beceremiyorsun.  Alanya  maçında  hakemi  suçladın  hakemin  yüzünden  kaybettik dedin. Ankaragücü  maçında  hakem  çok  iyi  yönetti. BUna  ne  diyeceksin.  Suçlarını  hakemlere  atarsan    kendi  acizliğini  örtemezsin.  Bu yılıda  rakiplere  kaptırdık. şampiyon  olamayacağımız  belli  oldu.  Sana  da  yol  göründü ersun. Eşyalarını  toplamaya  başla. Ankaragücünü  yenemezsen  nasıl  şampiyon  olacaksın.

  • Gökhan GönlüGüzel15 Şubat 2020 22:34

    pazartesi günü fenerbahce hisseleri kesin tavan tavan yapar artık.