E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'daki bekçi şiddeti iddialarına Emniyet'ten yalanlama---

Ankara'daki bekçi şiddeti iddialarına Emniyet'ten yalanlama

Ankara'daki bekçi şiddeti iddialarına Emniyet'ten yalanlama
23 Mayıs 2020 - 11:32 borsagundem.com

İYİ Partili Öztürk, Etimesgut’ta çöp dökmeye inen bir gencin ve ailesinin bekçiler tarafından şiddete uğradığını iddia etti. Ankara Emniyet Müdürlüğü, iddiaları yalanladı.

İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, hak ihlalleriyle sık sık gündeme gelen bekçilerin bu kez de Ankara Etimesgut’ta çöp dökmeye çıkan bir genci öldüresiye dövdüğünü iddia etti. Daha sonra olaya ilişkin bir açıklama yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü, Öztürk'ün iddialarını yalanladı.

Twitter hesabından olayı paylaşan Yetkin Öztürk, 6 gün önce Ankara Etimesgut’ta çöp dökmeye inen bir gencin bekçiler tarafından coplarla dövüldüğünü, olaya müdahale etmek isteyen aileye biber gazı sıkıldığını, astım hastası gencin babasının göğsüne de ayakları ile bastıklarını yazdı.

Olayı İyi Parti Ankara İl Başkanı şöyle anlattı: 

“Serkan isim genç çöp dökmek için dışarıya çıkıyor. Bölgede görevli iki bekçi, apartmandan içeri girmek üzere olan gence neden dışarıda olduğunu soruyor. Çöp dökmek için çıktığını söyleyen genci bekçiler öldüresiye dövüyor. Olayı duyan ve müdahale etmeye çalışan gencin ailesine de biber gazı sıkılıyor. Astım hastası babanın göğsüne ayakları ile basıp teslim alıyorlar. Polis ve bekçi takviyesi ile 20 kişilik ekip ters kelepçe ile aile karakola götürülüyor.

"Kameraların kayıt cihazları sökülüyor"

Kontrol için hastaneye götürülen Serkan ve ailesi ters kelepçe ile doktor tarafından muayene ediliyor.  Karakol da kendilerine alenen terörist ifadesi defalarca kullanılıyor. Annenin namaz kılmasına bile izin verilmiyor. Sahur vakti su içmek isteyen aileye tuvalet lavaboları gösteriliyor. 12 yaşındaki çocuk yasal olmadığı halde tek başına ifadesi alınıyor. İki saat sonra binanın kameralarının kayıt cihazları sökülüyor. Serkan kardeşimiz Hakkari’de askerdeyken mayın patlıyor kulağında işitme sorunu var. Serkan, 'ekmeğimi gözlerimle kazanıyorum' diyor. Belediyede sayaç okuyan işçi kardeşim şuan çok kötü.”

Olayı paylaşırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da etiketleyen İyi Parti İl Başkanı “Bekçi zulmüne bir son verilsin” dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden olaya ilişkin açıklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bir siyasi parti il başkanının, Etimesgut'ta çarşı ve mahalle bekçilerinin bir aileye karşı aşırı güç kullandığı ve kötü muamelede bulunduğuna ilişkin sosyal medyadan "gerçek dışı" paylaşımlar yaptığı belirtildi.

17 Mayıs 2020 tarihinde saat 22.00 sıralarında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ikametine girmesi yönünde bekçiler tarafından uyarılan S.K. adlı vatandaşın tüm ikazlara rağmen ikametine girmemekte direndiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aynı siyasi partinin ilçe yönetim kurulu üyesi ve kişinin babası olan Ü.K. ile diğer aile fertleri olaya sonradan müdahil olarak görevli memurlara mukavemet ve hakarette bulunmuş, kişinin kardeşi H.K. ise çarşı ve mahalle bekçimizin boynunu sıkmak suretiyle fiziki saldırı gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen saldırının şiddet ve yoğunluğunun artması üzerine takviye personel talep edilmiş, kişiler göz yaşartıcı gaz dahil olmak üzere kademeli ve orantılı güç kullanılarak etkisiz hale getirilmiştir."

"Basit müdahale ile giderilebilir" raporu

Cumhuriyet savcısının talimatıyla doktor raporları alındıktan sonra polis merkezine getirilen kişilerin barodan görevlendirilen müdafi huzurunda "Görevi Yaptırmamak için Direnme, Görevli Memura Mukavemet ve Hakaret" suçlarından ifadelerinin alındığı bildirilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Basit tıbbi müdahale ile giderilebilir' şeklinde doktor raporu verilen kişilerden Ü.K, Z.K. ve S.K. ifadelerinin ardından polis merkezinden salıverilmiş, görevli memura fiziki saldırıda bulunan H.K. ise 18 Mayıs 2020 tarihinde mevcutlu olarak çıkarıldığı adli mercilerce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Gerçeği yansıtmayan bu tür paylaşımlara itibar edilmemelidir."

Bekçinin Bitcoin vurgunu

Fatih'te bekçi dehşeti: Önce arkadaşını, sonra kendini vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (114)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yüksel ALKUŞ25 Mayıs 2020 11:17

    Azcık saygılı olursak kimse kimseye durup dururken birşey yapmaz, sen bekçinin kimlik sorma yetkisi yok dersen kanunun verdiği yetkiyi kasıtlı olarak tartışırsan. Böyle milletin kafası karışır , bırakın siyaseti herkes işini yapsın, kimse doal ya adam döğmek peşinde değil öğle olsa idi zaten bekçi olmazlar sokakta sataşır kavgasını ederdi güzel ülkemize yazık etmeyin emniyet teşkilatı medeni işini iyi yapıyor kafanızı kumdan çıkarın sizin saygı duğduğunuz benim için aşağılık amerika ve diğer ülkeler ile kıyaslayın görürsünüz

  • Doğrusu 25 Mayıs 2020 03:56

    Kimse burnundan kıl aldırmıyor çoğu kimse hiçbirşey oldukları halde kendilerini kral zannediyor çoğu polis bekçi takmıyor bu gençte ikaz alınca ters cevap vermiş ukalalık yapmış görevlileri zor kullanmaya zorlamıştır vekil efendi bir ukala çocuğu boşver ailesi partinizin üyesi diye twitt atıyorsun git içişleri bakanlığına sor bilgi al

  • Mehmet24 Mayıs 2020 15:20

    Şahsım adına emniyete güvenim kalmamıştır. Şuan devlet kurumundan güvendiğim tek kusurum askeriyesine. Onun dışındaki kurumların hiç bir açıklamasına inandırıcı bakmıyorum.

  • Hakikat 25 Mayıs 2020 03:58

    Emniyeti sevmeyenlerin genel sıkıntısı kuyruk acısıdır ve kesin teşhistir

  • Mehmet24 Mayıs 2020 16:32

    Mehmet burada durma Amerika, ya git, bekçinin boğazına sarıl, parmak izlerinde çıksın, bekçinin boğazında, Amerika,da olsanız kurşunu alnının orta yerinden yersiniz, Mehmet efendi,bilip bilmeden konuşuyor sun

  • TRAKYALI 24 Mayıs 2020 15:06

    Kim haklı bilinmez ama her fırsatta taşın altından ya iyi ya CHP partileri çıkıyor.

  • ggff24 Mayıs 2020 14:39

    Bizim sokağı başında bekci yok devlete duyrulur

  • Misafir 24 Mayıs 2020 14:15

    Her kurumun içinde sıkıntılar olur böyle bir haberde bile insanlarımız bölünüyor etrafta bulunan kamera kayıtları incelenir kim suçlu ise kanunlara göre ceza verilir kurumları yıpratmaya kimsenin hakkı yok

  • POLAT24 Mayıs 2020 12:54

    Bu aileyle yıllardır komşuluk yaptım. vatanına bağlı dürüst ve milliyetçi bir ailedirler. Bekçiye karşı çıktıklarına ihtimal veremiyorum. binadaki ve cevredeki kamera ait görüntüleri şaibesiz olarak incelenirse gerçek ortaya çıkacaktır.

  • Bülent 24 Mayıs 2020 10:33

    Devletimizin ordumuzun polisimizin bekçilerimizin görevini layıkıyla yapan tüm devlet görevlisi kardeşlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Onlar görev yapacakki bu devlet millet var olsun

  • Vatandaş24 Mayıs 2020 10:17

    Gerçekler nasıl meydana çıktı, yalancıların mumu yatsıya kadar bile yanmadı, bekçinin boğazına sarıl, parmak izlerine kadar çıkmış,ondan sonra bekçi şöyle, bekçi böyle, yemezler sahtekarlar, utanmazlar, yalancılar,iftira kırıla gidiyor, yatacak yeriniz yok

  • KERİM24 Mayıs 2020 09:30

    ASKERLERİMİZLE BEKÇİERİ KARŞILAŞTIRAMAZSINIZ.....HAKKINIZ YOK..ORDUMUZUN 2300 YILLIKŞANLI BİR GEÇMİŞİ VARDIR

  • Anti24 Mayıs 2020 08:33

    Bu bekcilerle sorunu olan emin olun devletle sorunu olan insanlardır bekçilik müessesesi gayet iyi

  • Kamp24 Mayıs 2020 10:41

    Birgün o bekçilerden şikayet etme sırası sana da gelecek.

  • Karadayı24 Mayıs 2020 02:10

    Bekçileri bu kadar yetki verilmesine karşıyım çok ilkokul mezunu daha konuşmasını bilmiyor Geçenlerde mahallede bir tanesini gördüm elinde tesbih sallaya sallaya gidiyor bu bekçilerden iyice gıcık kapar oldum içlerinde iyileri de var ama şu anda negatif bir enerji aldım onlardan

  • Canım Türkiyem24 Mayıs 2020 09:28

    Kardeşim burda kim cahil çok belli oldu şimdi. Herhalde ilkokul mezunusun aklın anca basıyor çünkü. Şu an bekçilikte en az LİSEEEE mezunu alınıyor. En az lise mezunu şu an. LİSE mezunu. En az LİSE mezunu. Herhalde anlamışsındır. Ancak çünkü.

  • Bekçi Ömer 24 Mayıs 2020 07:39

    alsana bir kuyruklu yalan hangisine cevap vereyim en az lise mezunu olmadan Bekçilik sınavına girilmezzzzz. ayrıca köpekler istedi diye atlar ölmez bu bir ata sözüdür

  • reis24 Mayıs 2020 00:33

    ne kadar hanzo varsa bekçi yapıldı.olacağı buydu.

  • Umut Yılmaz24 Mayıs 2020 00:15

    Saçma sapan konuşmayın. Bekçilerin çoğusu üniversite mezunu. Eğitimsizmişlermiş. Sen önce kendine bak. Adam olsan şu an bi halt olurdun.Burdada boş boş konuşmazdınız. Kıskançlık yüzünden Allah vermiyor sizede. Sanki ilkokul ortaokul mezunlarını alıyorlarmış gibi konuşuyorsunuz. Çobanmışlar ulan sen o çobanların bo*u olamazsın. Asıl insan dışı cahil yovaz terbiyesiz eğitimsiz seviyesiz sizsiniz.

  • A. A.23 Mayıs 2020 23:09

    İyi Parti'nin yalan haberi olduğu ortaya çıktı. Bunlarda hiç utanma yok. At çamuru izi kalsın. Bunlar ülkeyi nasıl yönetecek?

  • Ahmet 23 Mayıs 2020 22:38

    Bekçimiz polisimiz askerimiz bizim sağlığımız huzurumuz için gece gündüz çalışıyor düşün bekçinin yakasından

  • Halim berber23 Mayıs 2020 22:25

    Kardeşim onune geleni bekci yaparsan boyle olur.bende guvenlik görevlisiyim 10 yıldır.dun nobete giderken bir bekçi gördüm ki bekçi demeye bin şahit.kollar acık got bı tarafta bas bitarafta yerler oyle bekciyi.adam olsunlar adam.nerde bosta adam var bekci.

  • Bekçi ömer24 Mayıs 2020 00:37

    yalanda kim ölmüş hırsızdan dayak yimeyim deyip bekçiye sığınan ve bekçi olmadı diye sitem eden bir çok güvenlikçi gördüm hak eden bekçi olmuştur bekçiyi aşağlamak senin neyine bir çok şerefli güvenlikçi tanırım senin ne olduğunu bilmiyorum yaşasın bekçilik öyle tahmin ediyorum ki olumsuz yorum yapanların bir çoğu bekçilik sınavına girip kazanamıyanlardır Ankara il emniyeti olayı yalanlıyor ama bazı zavalılar halen yalana sarılıp yorum yapıyorlar ayıptır günahtır

  • Psikoo23 Mayıs 2020 23:26

    Kıskanma lan çakal kartalların karşısındada bu hakareti yapsana klavye delikanlısı seni

  • Zzz23 Mayıs 2020 23:21

    Bekcilige başvurmuş kazanamamış ve kötüleyen biri daha. Kuyruk acınızı başka cikarin

  • İddia23 Mayıs 2020 22:22

    Ülkedeki bekçilerin çoğu lise mezunu eğitimden geçmemiş beline silah, silahınada yetki verilmiş hükümetin özel kuvvetleri olarak yetiştirilmektedir. Üç Ay içerisinde atanan be polisten, ne beköiden nede başka kamu görevlilerinden bu ülkeye gelse gelse sorunlar yumağı gelecektir. Yazık çook yazık bu haber doğru ise.

  • Bir vatandas23 Mayıs 2020 22:01

    https://www.borsagundem.com/haber/bekcinin-bitcoin-vurgunu/1492449      https://www.borsagundem.com/haber/fatihte-bekci-dehseti-once-arkadasini-sonra-kendini-vurdu/1459882                                                        Kafanı hemen yukarı kaldırırsan bu haberleride gorursun.

  • Bir vatandas23 Mayıs 2020 21:56

    Amaç göz korkutmak başka bir şey değil. Milletin vergileri ile milleti disiplin etmeye çalışıyorlar. Bekcilerin havasıda cabası.

  • Tufan 23 Mayıs 2020 21:37

    Eğitim yoksunu tahsili belli olmayan kişilere bekçilik verirsen olacağı bu daha fazlasıda olur..

  • MEZARCI 24 Mayıs 2020 06:41

    Bi çoğu senden tahsillidir lan

  • Mertce23 Mayıs 2020 21:28

    Siyasi rant için devletin görevli personelini diline dolayan düşükler o bekçi polis jandarma farketmez seni tanımaz hiç bir şahsi konusu yokken verilen görevi ifa ederken yaşanmış olayı farklı boyutta anlatan ve farklı yerlere ceken düşük gerçi herkes görevini yapıyor o memur görevini yapıyor sende toplumu germe işini yapıyorsun düşük

  • Psikoo23 Mayıs 2020 23:28

    Adamsın helal iyi söyledin kardrsim

  • Bir vatandas23 Mayıs 2020 21:51

    Esas sizin sürekli işiniz siyasi rant peşinde koşmak. Bu ülke 20 yıl önce kurulmadı. Hepimiz bu vatanın evlatlarız devlete hizmet eden her bir birey hepimizin kardeşi, abisi, ablası. Siyasiyetcilerin gazına gelerek hamaset yapma. İşiniz gücünüz her önüne geleni vatan haini ilan etmek. Bölüp parçalamak. Uslubunuz her yerde aynı.

  • Bir vatandas23 Mayıs 2020 21:08

    Bizim milletimizı boş bırakmaya gelmez.kanunları ceynemesini sever.bunun için arasıra cekeceksin

  • Mertce23 Mayıs 2020 21:47

    Umarım aynı şey seninde başına gelir. Jobları yerken burdaki yorumunu hatırlarsın.

  • Vatandaş23 Mayıs 2020 20:16

    Medeni ülkeler sivilleşmeye yönelirken biz tersine gidiyoruz. Memleket tam gaz geriye gidiyor.

  • Osman osman23 Mayıs 2020 21:53

    Özür dilerim terbiyesizlik yapmak istemezdim. Soytarı lafı yakışmadı. Tek bir olaya bakarak kategorize etmemek lazım. Saygılar.

  • Osman osman23 Mayıs 2020 21:20

    Ne geriye gidiyoruz senin gibi aşırı soytarı tipler ortada cirit atmasın diye çok iyi bekçilik sistemi...

  • Vatandaş23 Mayıs 2020 20:12

    Bekcilik sisteminin kaldırılıp polislere verilmesi lazım o görevlerin. Polisler en azından akademi eğitimi alıyorlar.

  • Ömer 23 Mayıs 2020 22:01

    adam polisin ve bekçinin ne olduğunu bilmeden bekçilik kalksın polislik gelsin diyor sanki polis yokmuş gibi yorum yapıyor Polisimiz de Bekçimizde her zaman vardı bu arkadaş uzaydamı yaşıyor aradaki fark bekçiler genelde gece çalışırlar olağan üstü durumlarda vilayet onayı ile gündüzde çalışırlar boş boğazlar bekçi maaşını bile sorun ediyorlar bekçilerimizin çoğu üniversite mezunu

  • Cbs23 Mayıs 2020 20:01

    Doğru habermiş pardon. Aşağıda yazdığımı ciddeye almayın.

  • Vatandaş23 Mayıs 2020 19:54

    Bekçi şart.bu ülkede hainler sadece gündüz degil gecede çalısıyor.bu vatan evlatlarının üzerine gitmeyin.zaten tbmm de kanunla yetkilidirler.ister uyarsın istemezsen zorla uyarsın.

  • Vatan sever 23 Mayıs 2020 19:30

    Bekçilerin kırdıkları yumurta çoktan kırkı geçti bu ülkede böylelerine ihtiyaç yok bunların yetkisi kısılmalı

  • Ejder23 Mayıs 2020 19:29

    Sokağa çıkma yasağını delen o kadar çok ki bekçiler ne yapsin

  • Aydan23 Mayıs 2020 20:17

    Ne yapsın copla öldüresiye dövsün inşallah birgün aynı olayı yaşarsın ve başkalarının bu yorumlarını okur inşallah o zamanda bekçileri napsın haklıydılar yedim dayağını dersin

  • Doktor23 Mayıs 2020 18:57

    Bu bekçiler işin bokunu çıkardı

  • Cbs23 Mayıs 2020 18:54

    YALAN HABERDİRRR

  • ve23 Mayıs 2020 18:35

    Benden önce bir araç durdurdular, insanlar apartmanlar önünde, arabaya ellerini kollarını yaslayıp kimlık kontrolu yaptırıyorlar, genç memurlar... neyse araçtan gençler çıktı sanki ABD holywood film sahnesi, arabaya eller yaslandı. eller vahada üst araması. felan filan.. sıra bana geldi. çık arabadan dedi... çıktım - kardeşim bak mahalle içinde herkes bakıyor, artistik edecem yapacam diye aynı tavırları bana yapma. ben bu mahalleliyim. al kimliği plakayı bak. ama film sahnesi çekeceksen, amirini çağır, sen çek git dedim.. sonra kimlime baktı beni saldı.. yani hakkaten yetki var kanun var diye bazen zırvalayan gençler olabiliyor. 

  • Tamam gardas 23 Mayıs 2020 20:39

    Sen ilk önce yazı yazmayı ögren şakir:))

  • Eski Polis23 Mayıs 2020 18:22

    Bekcilere kesinlike eğitim şart. 

  • bekçi Ömer 24 Mayıs 2020 13:32

    sen polis falan değilsin kendince teşkilat içinde fitne çıkarmaya çalışan zavalı birisin ben 35 yıldır bu şerefli mesleği polis arkadaşımla birlikte Adana'da yapıyorum bizim ayrımız gayrımız yok bekçi 2559 polis vazife ve Selahiye kanununa tabidir 16.md göre silah kullanır 2301 Emniyet hizmetleri sınıfına olup aynı zamanda 657 devlet memuru dur polisen bularıda bilirsin

  • Yeni Bekçi23 Mayıs 2020 22:16

    Boş yapıyorsun sen polis felan değilsin eğer öyleysen yanlışlıkla almışlardır gel sana biraz meslek ahlakı verelim..

  • Metin23 Mayıs 2020 18:03

    Bu haber aynen ekmek almaya giden berkin elvanın ölmesi gibi.cocuk sapanla polise tas atarken görüntülendi ama ekmek alıyor dediler.sindide bu kimse durup dururken kimseye bisey yapmaz isin aslını bilmek lazım.iyi partiyle chp nin ne farkı varki tek bildigim ikisininde dısarıya hizmet eden bir yapı...

  • ömer23 Mayıs 2020 20:39

    ne alaka hiç kimse durduk yerde zor kullanmaz bekçilerimizin yakasından düşün adamlar görevlerini yapsın yetkisi dahilinde kimlik soruyor geceleri rahat rahat sokaklara dolaşyorsak bu bekçilerimizin özveri çalışmalarındadır hırsızlık azaldı hırsızlar eskisi gibi geceleri gezemiyor uyuşturucu satıcıları torbacılar ve hırsızlar bekçi düşmanı olmuş

  • ?23 Mayıs 2020 18:25

    karşındaki çocuksa, suçlusun...çoluk çocuk ne anlar siyasetten ? sen fanatik siyasetle kafayı yemişsin. onun bunun yağlayıcısı olmuşsın... ki o mevzuda polis ceza aldı. çocuk ne yapsa haklıdır. çocuk sonuçta. her sapanla taş atan öldürülse, öldüren haklımı oluyor ? çocuğun yada yeğenin aynı biçimde yaşamını yitirsin. yada sokak da bekçiler dövsün. bakalım tepkin ne olacak ?  olaylara x parti binasından değil, zarar gören kişiler üzerinden bak. eğer zarar gören ilgili aile silah çekmiş, bıçak çekmiş, adam dövmüş, bekçileri linç etmiş o zaman ailece sen suçlusun. kimse kimseyi dövemez. DEVLET ADINA HİÇ DÖVEMEZ HEMDE... 

  • r23 Mayıs 2020 17:57

    Milletçe, devletin hangi kurumuna işimiz düşe torpil arıyoruz. biliyoruz ki, sistem adalet ABD ve ingiltere almanya yada diğer devletler gibi işlemiyor... çocuk okula yazılacak  tanıdık ara... hastaneye işin düştü tanıdık ara... postaneden kargo gelecek tanıdık birine sordur ve bul... bankadan kredi çıkacak tanıdık birine git konuş... Tapuya iş düştü tanıdık birini buldur, adliyede işin var tanıdık birine bak.. trafikde işin var tanıdık birilerine haber sal. iş arıyorsun memurluk işi tanıdık birine baktır torpil ara... yahu bu mu avrupa devi ülke ?

  • Emektar.23 Mayıs 2020 17:44

    Bizim Millet Cahil çıkarcı olmuş . Yasalara karşı kaçacak bir tarafı kalmadımı Tanıdığı Sahibi Arkası yoksa Garibansa Devletede Polisede Adliyeyede bekçiyede Mahkemeyede Saygılıdır Amma dayısı arkası parası gücü yanında birileri varsa Devletide Poliside bekçiyide Mahkemeyide Hakir görür Cazgırlık yapar Terbiyesizliğin her şeklini yapar çünkü kendini bişey zanneder her kepazeliği yapar. Teşkilatı yöneten Ülkeyi yönetenler ne yapar Polisine Görevlisine Sahipmi çıkar HAYIR Tam tersi Muhatap kuvvetli ise yöneticiler kendilerinde aynı sınıftan ya kul olurlar her taklayı atarlar. Günah keçisi kim oldu polis bekçi. Memleketin demokrasisi bu kumaş bu Terzi ne yapsın.

  • Eski Polis23 Mayıs 2020 17:26

    Eğitim Eğitim hangi eğitim. Bu memlekette de her önüne gelen birşey oldumu Kendisi çok eğitimli ahlaklı saygılı ya hemen Eğitimden dem vuruyor Karşısındakini hor gördüğünden küçük gördüğünden Eğitimsiz ilkokul ortaokul mezunlarını Bekçi yaptılar bilmem ne kadar maaş alıyorlar diye Sakız yapmış ağızlarında çiğniyorlar. Araştırın bakın Bekçilerin Tamamına yakını neredeyse Üniversite Mezunu içlerinde Öğretmeninden tut kimyagerine her meslekten gençleri aldılar. Eleştirilmesi gereken bu arkadaşların mesleki Ahlak ve Mesleki Yeterliliğe Disipline Sahip olacak kadar Mesleki Eğitim Verilmişmi. Bütün sorun bu. Emniyet Teşkilatı Bekçiliği istemiyor çünkü Teşkilatın Kamburu geçmişte böyleydi. Üç kuruş düşük maaş vermek için Bekçilik çıkarttılar. Bunlar işi öğrendim birazda yoruldularmı kaçacak yer ararlar. Onların yerine Polis alsalardı daha Mantıklı ve Faydalı olurdu diye düşünüyorum. Saygılar

  • Yeni Bekçi23 Mayıs 2020 21:43

    Eski polis abim yorumun bizler için elbette değerli lakin söylediklerine katılmıyorum yeni başlayan bir polis ile aramızda neredeyse maaş farkı yok denecek kadar az ayrıca gel sahada yanımızda bir çalış hani diyorsun ya meslek ahlakı ve yeterliliği v.s boş konuşmuşsun, ahlakı senin gibi teşkilatını bilmeden çamur atanlardan öğrenecek değiliz. Bunların Tek sebebi var bize karşı önyargı.. Senin yorumlarına ihtiyacımız yok. Senin 5 yılda yapamayacağın icraati biz 1 yılda yaparız. Teşkilattaki Tüm Meslektaşlarımı ve Polis Abilerim Çok Kıymetli Ve değerlidirler başkaları üzerine alınmasın bu sözlerim üstteki yorumu yapan bekçi düşmanına... Sanki yeterince düşman olan yokmuş gibi birde bu çıkmış..

  • Semazen23 Mayıs 2020 17:44

    Çok güzel açıklayarak anlatmışsın. Çok teşekkürler. Umarım yetkili birileri yorumunu görür. Saygılar.

  • Kenan demir23 Mayıs 2020 17:23

    Okadar özel güvenlik içerisinden alım olmadı 7 senedir sektördeyim allaha şükür tecrübemiz var vukatimiz olmadı.

  • Şebekeye katılıp23 Mayıs 2020 22:45

    Bir kaç vukuat yaparak kendini göstermen lazım evlat.Ne yazık ki durum bu.

  • Günaydın 23 Mayıs 2020 17:34

    Sana sıra gelmez, ilçe teşkilatına başvurmalısın

  • Berber Bekri23 Mayıs 2020 17:11

    Bekciler illa kullanılıcaksa güvenlik için çok iyi eğitimden geçirilmeleri lazım yeniden. 1-2 yıllık bir eğitim verilmesi yeterli olucaktır. Toplumun en cahil kesiminin eline silah vermek nedir hiç eğitim vermeden. Kabul edilir gibi değil.

  • Günaydın 23 Mayıs 2020 17:02

    Kadrolu işçin gibi bekçi teşkilatı kurarsan olacağı bu, bekçi alımları bi araştırılsın bakalım akp ilçe teşkilatları ne derece etkili olmuş görülsün, işiniz gücünüz cahil cühelâ kesimi parayla tetikçiniz yapmak ,lâkin kötü yönetimleri ne troller ne bekçiler ne medya maymunları kurtarır....

  • Ali 23 Mayıs 2020 16:59

    Maaşı bu milletin vergilerinden alıyorsunuz... Bu millete eziyet ediyorsunuz... Sırf boşta kalmayın diye gereksiz bir kadro açılıyor....NE kadar yandaşını varsa dolduruyorsunuz... Allâh elbet bir gün bunların hesabını sorar...

  • MEZARCI24 Mayıs 2020 06:37

    İyimi Bi vergi bokunu öğrenmişsiniz başka bir bildiğiniz yok bu memurlardan da vergi kesiliyor bilmiyorsan öğren ayrıca boş kadro demişsin gece avradınla sokakta yürürken saldırırlarsa gözün boş kadro verilenleri arar unutma

  • Berber Bekri23 Mayıs 2020 16:49

    ufacık ve hiç yoktan insani bir refleks gösterdin mi hayatının karardığı ülkeler var ve o ülkeler de demokrasiden söz edilemez direk yargısız infaz ederler linç ederler medeniyetten uzak ve diktatörlükle yönetilirler ALLAH dan bizim ülkemiz medeni insan hakları düşünce ve ifade özgürlüğü neredeyse sınırsız firsat eşitliği desen var gelir dağılımı eşitliği desen var kanun önünde hele herkes eşit Haydi Türkiye ileri biskevit ve çay bedava...

  • mhpli23 Mayıs 2020 16:27

    bekçilerin kime hizmet ettiği ortada, bu kadarmı korkar oldunuz halktan..

  • Erhan23 Mayıs 2020 16:04

    Maaşlarını milletten alınan vergilerden veriliyor. Hizmet edeceklerine millete artislik yapıyorlar. O kadar atanamayan öğretmen var. Devletin imkanları sokakta boş boş dolaşan vasıfsız insanlara aktarılıyor. Atanamayan öğretmenlerde marketlerde kasiyerlik yapıyor. Çok yazık.

  • Ahmet sağlam 23 Mayıs 2020 15:52

    Bekçiler dünya para alıyor öğretmen alamıyor aldığını.sokaklarda dahi gezmiyorlar artık..nerede ense yapıyorlar belli değil.gereksiz bir yapı olduğu için lav edilmişti.Paramıza yazık.Helal etmiyorum.Onun yerine polis,öğretmen alın.

  • Vatan sever23 Mayıs 2020 20:55

    Belli oluyor öğretmen olduğun öğretmenden çok maaş alıyor demisin ya doğru marttan eylüle kadar 7 ay yat yağmur kar yağdı yat senede 4 ay eğitim ver yat okullar açılırken 2 bin lira devletten para al bekcilerin aldığı 4300 lira bayram seyran tatil yok cumartesi pazarı yok ne lan bu bekcilerden istediğiniz utanin be tabi geceleri rahat rahat gezen hırsızı çakalı bekçi sokağa cikali gezemez oldu ya başınıza bekçi kadar taş düşsün ne var batıyor bekçiler galiba ben bir vatandaş olarak çok memnunum bendende kimlik istiyorlar veriyorum sorgu yapıp teşekkür ediyorlar gidiyorlar Allah bekcilere yardım etsin bekçileri bi sindiremediniz

  • Unal23 Mayıs 2020 16:54

    Bekci ol ozaman

  • pazarci23 Mayıs 2020 15:42

    insanliktan yoksun insanlikla ilgili hicbir vasfa sahipolmayan ve tamamen egitimsiz insani/insan gorunumlu yaratigi yetki verirsen ,bunlar az bile,bu sadece bugunku hukumetle alakali birsey deyil ,biryerlere eleman alinirken ne egitimine/kisilik seviyesine/sosyal duzeyine/karekterine/ve insanlarla iletisim kurabilme kabiliyetine hicbirine onem vrilmez ve en onemlisi bekci polis dedigin yerine geldiginde sefkatli ve merhametli olmasinida bilmesi gerek YERINE GORE ........polislerinde cogu ayni ne oldum delisi....kisinin elini yetkiyi vermeden evvel iyi bir incelenmesi gerek,dogruyu yanlisi ayirt edebilme kabileti olmayan kisiyi bu tur yerlerden uzaklastirin.......

  • Mardinli albay23 Mayıs 2020 16:07

    Hadi ordan ya ne yetkisi var emniyet teşkilatının terbiyesizlik yapmayın adamlarin anasına avradina küfür edecek posta koyacak artislik yapacak polis bekçi de mal ya ses etmeyecek demi .. böyle düşünen kim varsa Allah belasini versin ..

  • Vatandaş23 Mayıs 2020 15:38

    Toplumdaki en cahil kesimden bekci yaparsan. Böyle şeyler sürpriz olmaz. Havalarındanda geçilmiyor zannedersin emniyet amiri her biri. Dünya ileriye biz geriye. Güzel memleketim ne hallere düştü  :( 

  • Vatandaş23 Mayıs 2020 18:18

    Sevda sevin : Yok ne alakası var? Ben herhangi bir meslek yapıcak yaşı çoktan geçtim. Yaşın kaç bilmiyorum ama baban yaşında olucağım kesin.

  • Sevda sevin23 Mayıs 2020 17:46

    Bekci yapmadilar seni diyemi bu kadar seyi soyluyorsun yazikkkkk

  • Sehzade23 Mayıs 2020 15:32

    Bu ne ilk ne son. Bu kadar cahil insanlara bu kadar büyük güç verirsen olucağı o. Daha çok örneklerini görürüz ilerde. Bizim bekciye değil eğitimli insana ihtiyacımız var. Eğitime yatırım yap çobana değil.

  • Leyla23 Mayıs 2020 15:30

    Toplumdaki en vasıfsız en eğitimsiz kişiler şu anda bekci olarak dolaşıyor sokakta. Bu insanların kendine faydası yok bana nasıl olucak. Havalarındanda geçilmiyor. Eğitimli insanların değeri yok güzel ülkemde.

  • Leyla23 Mayıs 2020 18:29

    kder yilmaz benim bir mesleğim var zaten. Gerçekten hak edilenler girsin bekcilik mesleğine ve layıkı ile yaptım. Kimsenin tanıdığı yada ayni siyasi görüşte diye alınmasınç

  • Kder yilmaz23 Mayıs 2020 17:47

    Bekçi olamadin diye mi bu kadar soğuyorsun yazikkkk

  • Mustafa TÜRK.23 Mayıs 2020 17:06

    Eğitim Eğitim hangi Eğitimden bahsediyorsunuz Üniversite Mezunu oldumu Eğitimli herşeyi bilen mi oluyor Adam gibi adam mı oluyorlar. Hadi oradan klişe olmuş Üniversite miş de bilmem eğitimmişde. Bekçilerin çoğu Üniversite Mezunu Araştırın. Meslek terbiyesi almamış Görevin ne olduğunu bilmeyen Yetkisinin Taşıdığı Silahın Yasal muhatabının kim olduğunu dahi bilmeyen Cahil Eveliyatında Emniyet Teşkilatının Sırtında Kambur olmuş bekçilik tekrar tedavülde . Eğer bir Sözümüz olacaksa bu birimi tekrar bela edenlere Söylemeliyiz. Her Üniversite bitiren ADAM olmuyor.

  • Asaf23 Mayıs 2020 15:24

    Bu.iyi parti HDP ile ortakligi aciklaninca juice ZIvanadan.ccikti. az kaldi pili bitti de...

  • Arefe23 Mayıs 2020 15:23

    Yalan haber. İşin içinde iyi parti var.

  • Vatandaş23 Mayıs 2020 15:18

    Bekçi durup dururken, vatandaş,a bir şey yapmaz,mutlaka etki tepki denilen bir şey vardır, sonuçta onlarda insan,tek taraflı yargılamak doğru değil, iki tarafida mahkeme dinler kararı verir

  • Ali23 Mayıs 2020 14:38

    Koruculuk sistemi şehre geldi.

  • EFEEEEEE23 Mayıs 2020 14:36

    AKP YE SORSAN DINDAR MİLLI YERLI BU KEPAZELİĞE KIM BAKACAK UTANMAZLAR BELLERİNE BİR SILAH TAKINCA KENDİJİ BIR HALT ZANNEDIYORLAR BU KEPAZELİGE BİR SON VERİN DERHAL AÇIKLAMA YAPIN

  • bekçi terörü23 Mayıs 2020 14:28

    "bekçi terörü" google aratın, ve bekçiler ile ilgili haberlere bakın.. ne ilk nede son. bu işleri eğitim düzeltir. eğitimsiz insanların sınavı başaramayanların görevleri iptal edilmeli. eğitim şart.

  • Hüseyin 23 Mayıs 2020 16:15

    Ulan bir tek sen akıllısın değil mi ukala.Onlarca bekçinin hepsi cahil eğitimsiz değil mi. İşsiz kalsanız 40 takla atarsınız bekçi olmak için. İşin gerçeğini bilmeden muhalefetin ortaya attığı bir iddiaya onlarca yorum yapılmış hemen. Bu karantina günlerinde o kadar kurallara uymayan varki sokaklarda. Ben uyuyorsam herkes uyacak kurallara. Etki olmadan tepki olmaz hiçbir zaman. Basında görüyorsunuz kadın sokağa çıkma yasağına uymamış üstelik yanında kimlik yok bir de kolluk kuvvetlerine efelik yapıyor görüntüleyen basını tehdit ediyor. Bunu gibi niceleri. Kural varsa uyacsksın ben ve ailem uyuyor

  • Mucise Reis ;)23 Mayıs 2020 14:22

    Bir büyüğümden duymuştum hep aklımda... Kanunlar düzeni korumak için vardır. Her kanun uygulayıcı kanunları nerede ve nasıl uygulaması gerektiğini çok iyi ve yerinde bilmelidir... yani, kanunlar var. her kanunda gerektiğinde uygulanır, gerektiğinde uygulanmaz. Bekçilerde kanun insanı, hakları geniş. Vatandaşta öyle, anayasal hakları ver çok geniş. Burada Şehrin göbeğinde, çöp atma mevzusu, hukuksal zemin dışına çıkıyor, Olaya vatandaşın ailesi, bekçilerinde bağlı olduğu karakol amiri dahil oluyor. Bu işlerin hukuk dışı, darp, şiddet, küfür, kargaşa vb. duruma gelmesi de başka absürt durum. Kanun uygulayanların, kanunları hangi durumda, nasıl uygulaması gerektiğini bilecek analitik düşünce yapısı olmalı. Her sokağa çıkana ceza kesen yok. her hız yapana ceza kesen yok. her yanlış oto park edene ceza yok, her küfür edene mahkeme yok, olsa zaten kanunlarda, hukukda, karakollarda, insanlarda günlük işlerini yapamazdı hiç... EĞİTİM ŞART.

  • mustafa temiz23 Mayıs 2020 14:18

    hak edenler degilde hak etmeyenler bir yerlerde calistirilirsa boyle olur 

  • Btc23 Mayıs 2020 14:13

    Hayatımda böyle saçma bir haber görmedim. Ne bu Roman falan mı ?

  • ?23 Mayıs 2020 14:24

    Ayıp, Roman da bizim vatandaşımız, kürtte, çerkezde, ne alaka bir soru bu ? Roman demişsin. Eğitimini verirsen Roman vekilde olur, poliste olur, savcıda olur. saçma yazmışsın. 

  • ali 23 Mayıs 2020 14:04

    İyi parti ve siyasiler çökmüş düzgün SİYASİLER HEPSİ YALANCI PAZARA İNEN VARMI NE BEKÇİSİ NE ALAKA MİLLET BATMIŞ

  • Denyo23 Mayıs 2020 13:59

    Defedin su bekci bozuntuları bunların hepsi ayni her sehirde ayni

  • emekci23 Mayıs 2020 13:49

    bekçileri en eğitimsiz,ahlaksız ve paragöz kesimden seçiyorlar.

  • Derin kar23 Mayıs 2020 17:49

    Bekvi olamadin diye mi bu kadar sövüyorsun yazikkk

  • Erhan 23 Mayıs 2020 13:37

    Çöp dökmeye inen genci bekçi neden dövsün, yalanın daniskası, dövdülerse o kişi bi halt etti veya yalan söylüyor, ben bile sokağa çıkma yasağında kaç defa denk geldim gayet kibar şekilde özür diledim adamlar aynı şekilde yaklaştılar, çöp dökmeye gitmişte jopla dövmüşlerde, yalana bak birde borsagündemde bu saçma habere alet olup yayınlamış, bundan sonra başka ekonomi sitelerini takip etmek lazım

  • Erhan 23 Mayıs 2020 16:08

    Süper zeka cahil olan sensin belli, ortada bir tsz varsa kanıt ister, hukuk diyorsun bilmişler gibi hukukta bile müddei iddiasını ispatla mükelleftir, varmı ortada görüntü, tarafsız şahit, yok, çöp dökmeye giden adama kimse bişey yapmaz, ayrıca ordaki çöp ben değilim, ben senin gibi çöpleri paketleyen çöp kamyonuyum, dingil ya bana hukuk dersi veriyor, duyanda ilim irfan sahibi sanacak

  • r23 Mayıs 2020 14:12

    Nereden biliyorsun yalan olduğunu ? olay anındaki o ÇÖP sen misin ? her şeyi yaşananları gördün ? kimse kimseyi dövemez. suç varsa hukuk karşısına çıkarsın, bekçi şikayet eder, yada vatandaş şikayet eder. hakim ceza verir.  Aç hukuk oku. Tv den haber kanalından  hukuk öğrenilmez. Cahil

  • Ali Adil23 Mayıs 2020 13:26

    Bekciler market onlerinde resmen teror estiriyorlar.Bunlar egitim almadan goreve basliyorlar.iNsan psikolojisinden de anlamiyorlar.Polisler de orada cekildi.Bunlari gunduz calistirmamak lazim.Resmen egolarini tatmin ediyorlar.

  • ye23 Mayıs 2020 13:23

    kuzuyu, kurda amenet etmek bu olsa gerek : ) eğitimsiz, yetkisini bilmeyen, olaylar karşısında ne yapacağını bilemeyen. bir adım attığında yanlış olduğunu bilsede geri adım atmadan, kişiselleşen sorunda devletin bütün yetkiisini kendi menfaatine kullanan..özgür dilemeyen, hata yaptığını kabul etmeyen... masumların dayısı yada kodaman bir görevi yoksa tepesine çullanan... ben böyle birim kurum ve sistemin memlekete sorunlar sıkıntılar getireceğiniz düşünüyorum. örnek: bekçinin haklı yada haksız darp ettiği o kişiler brokrat tanıdı olsa, direk bekçiler izaya çekilirdi... ama bekçiler masum kendi haline aileye çatmış, şimdi o aile izaya çekiliyor... ailenin tanıdı olsa, o ilgili karakol amini izaya çekilirdi.. Türkiye hukuku kaybediyor. Türkiye kanunların işlerliğini yitiriyor. herşey güç, gücü olan heryerde baskın çıkıyor. karakol sistemi, yıpranıyor. kendi içinde iyileştirme birimleri, dersler, konferanslar, vatandaş hakları gibi eğitimler almalı.

  • Angaralı23 Mayıs 2020 13:22

    Eğer gerçekse ALLAH hesabını sorsun içişleri bakanı sevdiğim bir kişilik üstesinden geleceğine inanıyorum

  • Sevdiğin kişilik mi?23 Mayıs 2020 19:23

    Sen kendini iyi bir doktora götür.

  • ye23 Mayıs 2020 14:15

    her olay sorub iç işleri bakanı tarafından çözülmez. devletin standar kanunları kuralları vardır. kurallar ihlal dışı işlemlerde en küçük yapı birimi tarafından en alt mahkeme yada karakol amiri yada bazı avukatlarc açözülür. ama yaşananları hukuksuzluk çatısı altında görür, hukuk işetmez isen, olay sosyal medyada kar topu gibi büyür. büyür. sonrasındada çözülmeyen hukuksuz vaka ülke gundemıne gelince mevzuya mevcuren iç işleri bakanı dahil olur. dahil olmasıda ulkenın hukuk ve kurum hukukunun çökmesi demektir. bu olayın en alt birimde çözülmesi, gundeme gelmemesi gerekirdi. 

  • vatandaş23 Mayıs 2020 13:20

    yeni Türkiye bu  işte ,eskiden bekçiler mahalelinin dostu ve en güvenilir insanıydı

  • Eskici 23 Mayıs 2020 13:16

    Bu bekçilere silah verenler demiyormu siz bekleyeceksiniz vatandaşın çöpünü sokağını evini canını malını işiniz bu karışmayacaksın bekleyeceksin alın bunların elindeki silahları ne demek bir genci dövdüler

  • muck23 Mayıs 2020 13:15

    Öncelikle sorun çok köklü sorun. hukuk devletiyiz ama, okullarda eğitimle kimseye hukuksal ve anayasal hakları anlatılmıyor. 2 - insnalar yasalar karşısında uymasada dövülmez. joplanmaz. tekme atılmaz. polis yada bekçi kendine verilen yetkileri keyfi ve kişisel kullanamaz. 3- karea kayıtları sökülüyor, ama mahkemeye dap edildik diyen kişilere ve avukatına kamera kayıtları neden verilmiyor, karakolca el konuyor ? bu olay gundeme gelmese o kayıtlar mahkemeye gitmezdi. türkiye gündemi ve sosyal medya baskısı ile görüntüler günyüzüne çıkar. sonuç: deridi çözülmeyen, kurumların işlemediği ortamda herkes cuhurbaşkanı yardım et mi demeli? içişleri bakanım soylum yardım et olaya el at mı demeli ? binlerce memur,polis, yeklisi, adli ve hukukçu hakım savcı, amir komser vb. görevini ozaman mı yapacak ?

  • doğru23 Mayıs 2020 13:12

    olayın iç yüzü bilinmeden eleştiri yapmak ne insanlığa nede müslümanlığa yakışmaz...

  • T.c.23 Mayıs 2020 12:30

    Çöp dökmeye inmişmiş, bekçiler dövmüşmüş....olayı tarafsız anlatın veya diğer taraftan da dinleyin.muhtemelen anlatıldığı gibi değil

  • Erol g.23 Mayıs 2020 12:29

    BEKÇILERLE POLİSLERE GÖREVE BAŞLAMALARINDAN ÖNCE ÝAŞAMA HAKKI SEYAHAT HAKKI BARINMA HAKKI BESLENME HAKKI ÇALIŞMA HAKKI GİBİ TEMEL İNSAN HAKLARI ILE İLGILI HUKUK EĞİTIMI VERILMELIDİR ONLARIN görevı şiddet uygulamak ışkence etmek masum insanları sındirmek olamaz

  • Bunlar bekçi falan değil.23 Mayıs 2020 12:26

    Sadat'ın şehir içine salınmış erketeleri.Herif boşuna mı donattı bunları yetkilerle.

  • Dayak23 Mayıs 2020 13:15

    Eğer bekçi gerçekten haksız ise mahalleli aşağı sopayla inip bunlara gereken anladıkları dersi vermeliydi