E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da sığınmacılar ile vatandaşlar arasında gerginlik---

Ankara'da sığınmacılar ile vatandaşlar arasında gerginlik

Ankara'da sığınmacılar ile vatandaşlar arasında gerginlik
04 Temmuz 2017 - 02:10 borsagundem.com

Ankara Demetevler'de akşam saatlerinde sığınmacı grubun 2 Türk gencini darp ettiği iddiasıyla başlayan gerginlik gece devam etti. Ankara Valisi Topaca, gerginliğin yaşandığı mahallede açıklamalarda bulundu

Ankara'da akşam saatlerinde sığınmacı grubun 2 Türk gencini darp ettiği iddiasıyla başlayan gerginlik gece devam etti. Olaydan haberdar olan mahalle sakinleri, Sığınmacıların gittikleri mekanlarda taş ve sopalarda zarar verirken çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Çok sayıda polis ve çevik kuvvetin müdahalesiyle kalabalık dağıtıldı.

Yenimahalle ilçesi Demetevler'de bulunan 2'inci Cadde üzerinde iddiaya göre Suriyeli grup ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Çıkan kavgada 2 vatandaşın darp edilerek hastaneye kaldırıldığı iddiası mahallede yayılarak gece olayların yaşanması neden oldu. Toplanan mahalle sakinlerinin sığınmacıların ait işyerlerine zarar vermesi gerginliği arttırdı.

Sığınmacıların oturduğu bir kafede çıkan kavgada 1 kişi yaralanırken, ihbar üzerine çok sayıda polis ekibi, yunus timi ve çevik kuvvet ekibi TOMA'lar eşliğinde mahalleye sevk edildi. Polisin müdahalesiyle olaylar kısa sürede büyümeden bastırılırken, yaralı kişi ise hastaneye kaldırıldı.

VALİ TOPACA: SOSYAL MEDYA DEDİKODUSU

Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde mültecilerle mahalle sakinleri arasında yaşanan kavganın ardından bölgeye giderek olay yerinde incelemelerde bulundu. Yaşanan olay hakkında yetkililerden bilgi alan Topaca’ya Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da eşlik etti. Demetevler Parkı’nın karşısındaki bir kafede vatandaşlarla sohbet eden Topaca, yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Meydana gelen olayın parktaki gençler arasında meydana gelen basit bir kavgadan kaynaklandığının altını Çizen Topaca, “Ciddi bir olay yok, öncelikle onu ifade edeyim. Basit bir kavga meydana gelmiş, parkta gençler arasında. Sosyal medyada dedikodu şeklinde, çok abartılı şeyler dolaşıyor, çok sayıda yaralı olduğu şeklinde, böyle bir şey yok. 1 kişi hafif yaralı, şuanda hastanede tedavisi yapılıyor. Kısa sürede taburcu edilecek” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada çok sayıda asılsız haberin yayınlandığına değinen Topaca, vatandaşları sakin olmaları konusunda uyardı.

“Bu kavgaya karışanlar da Iraklı Türkmen kişiler, dolayısıyla kavgaya karışan her iki taraf da Türk”
Kavganın taraflarının Irak’lı Türkmenlerle mahalle sakinleri olduğuna dikkat çeken Topaca, “Bu kavgaya karışanlar da Iraklı Türkmen kişiler. Dolayısıyla kavgaya karışan her iki taraf da Türk. Bu tür durumlarda çok dikkatli olmak gerekiyor. Vatandaşımızın polisin, devletin yaptığı uyarılara dikkat etmesi uyması ve provokasyona gelmemesi konusunda bir duyuru yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu



Çıkan olaylarda çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırılırken, polis mahalle sakinlerini evlerine dönmeleri konusunda uyardı. Olası yeni bir olaya karşı polis, mahallede aldığı önlemlerini sürdürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir 04 Temmuz 2017 08:21

    Vali nin dediğine bak basit bir olay diyor. Adamlar kadınlara kızlara sarkıyor yetmiyor olay çıkarıyor adamın dediği basit olay diyor. Kendi çocuğuna yapsalar bunları basit mi olur acaba?

  • Mahallenin Delisi04 Temmuz 2017 02:29

    Kendi vatanını, namusunu savunmayıp kaçanlardan vatandaş olmaz...Vatandaş yapsanız da ülkemize hayırları olmaz...