E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnıtkabir Özel Defteri'nde anlamlı mesaj---

Anıtkabir Özel Defteri'nde anlamlı mesaj

Anıtkabir Özel Defteri'nde anlamlı mesaj
10 Kasım 2020 - 11:17 borsagundem.com

10 Kasım dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Bizlere bağımsız bir ülke bırakan Atatürk ve kahraman silah arkadaşları, milletimizce hayırla yad edilecektir." ifadelerini yazdı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 82 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. 

Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Vefatının 82'nci seneidevriyesinde İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz. Milletimizin varlık yokluk mücadelesini zaferle taçlandıran, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları, milletimizce hayırla yad edilecektir. Şehitlerimizin fedakarlıkları üzerine kurulan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatarak, gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü, itibarlı bir ülke bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun." 

Anıtkabir ziyarete açıldı

Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Anıtkabir, tören öncesinde dezenfekte edildi. 

Törene, Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Lütfi Elvan da katıldı.

Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

Anıtkabir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 16.00'ya kadar ziyaret edilebilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet özbır145310 Kasım 2020 16:27

    Atatürk, Kurucu lider. diğer liderler hepsi geçici...

  • Demircan KIZILCANLAR10 Kasım 2020 16:48

    ATATÜRK ten sonra ki en büyük liderimiz RTE, daha sonra Adnan Menderes ve Turgut özal dır.değerleri ekonomi ve siyasi hayatımıza bir fazla bir katkısı olmamıştır.

  • Adam10 Kasım 2020 15:59

    Dusmanini bile ayagina getiren adam

  • YASEMİN KADIRGALI10 Kasım 2020 15:40

    sayın ATAM mirasını yanlış ellere bırakmıs ama nereden bileceksin ki böyle olacağını sizi kücümseyip mirasını bıraktığın istanbul il başkanı canan kaftancıoğlu size bu ülkenin en büyük Atası ATATÜRK demeye yemin etmiş.bu durum bizleri derinden yaralamıştır.ama elimizden bir şey gelmiyor.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Kasım 2020 15:37

    Sayın,,,,,,,,,,,,,,,, Atam............. Bir kalsan kahrından belkide psikolojin bozulur.partine bir bak ne yaptı kemal.teröristleri destekleyen bir parti hdp kendisine bir dost bir ittifak yaptı.chp il başkanı canan kaftancıoğlu denen zat ise size Türk lerin Atası ATATÜRK diye ceği yere sanki sınıf arkadaşı gibi size kücümseyecek ifadeler kullanarak kemal diyor.bunları sizlere huzurunda sikayet ediyoruz.daha neler neler var daaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

  • Ahmet10 Kasım 2020 14:00

    Atatürk ne büyük adam, dostu sevgiden, düşmanı korkudan Anıtkabir'de tam tekmil

  • Mehmet10 Kasım 2020 12:26

    Atatürk madem ülkeyi kurtardı peki neden ömrü boyunca seçim yarışına giremedi?

  • bu dünyadan biri10 Kasım 2020 13:13

    Halbuki taptığınız padişahlar seçim yaptılar, Atatürk seçimleri iptal etti değil mi? Bak güzel güzel anlatıyorum. Demokrasi kültürdür, birikim gerektirir. Atatürk ben Cumhuriyeti kuracağım dediğinde yanındaki paşalar bile ne Cumhuriyeti paşam demişlerdir. O paşalar bile Cumhuriyetin ne olduğunu bilmiyordu. Bugün bile demokrasiyi sadece oy vermek sanan milyonlarca vatandaş var. Okuyun arkadaşlar, bilerek yazmak için okuyun.

  • muck10 Kasım 2020 13:03

    İstese Krallık kurardı : )) neden krallık kurmadı ? sitese ben artık halifeyim derdi, neden osmanlı halifeliğini devam ettirmedi ? istese osmanlıyı kurdum padişahım ben derdi neden padişah ilan etmedi kendini ? İsediklerini yapabilirdi, ama neden yapmadı ? İstediğini ingiliz devşirmesi der görevden alır, 1 tane seçim gününde rakip bırakmazdı kendine : )) siyasi aprtide kurdurtmazdı kendine... neden bunları yaptı ? seçim yarşısına gelene kadar : ))) devlet kurmuş devlet... ülke kurmuş, sıfırdan 7 düvelin silahlarını cephede tek tek imha etmiş. seçim nedir ki ?  savsak savsak yazıyon. kit taih kitabı oku. sorularının cevapları var. aç nutuk oku. : )) cahil cühela bitmezden bu ekonomimiz kalkınmaz bizim. soru soruyor ama, kör cahil okumamış :D 1 kitap

  • Piskevit10 Kasım 2020 12:51

    Vay fetöcü vay. Sen sorasın diye.

  • Mucise Reis ;(10 Kasım 2020 11:34

    Kurucu Liderimiz, Mustafa Kemal Atatürk ... ismi, hedefleri, kılavuzları, kalbimizde daima yazılı... Nesilden nesile aktardığımız büyük önder ve liderlerimizden biri... Türk tarihinin unutulmaz ismi. Tarih yazan, dünyaya okutan büyük dahimiz....  İsmini silmek isteyenlerin, isimleri tek tek unutulmaya devam ediyor...  Tarih yazıldı mı, asla silinmez...

  • bu dünyadan biri10 Kasım 2020 11:33

    Bağımsız bir ülkenin ötesinde devrimleriyle ülkeye çağ atlatmış bir liderdir Atatürk. Tayyip Erdoğanın bunu söylemesini de beklerdim.

  • bu dünyadan biri10 Kasım 2020 13:59

    Bazı Atatürk düşmanları beğenmemiş yorumumu. Evet tekrar ediyorum Atatürk ülkeye çağ atlatmış bir liderdir. Bu gerçeğin üstünü hiçbir baskı örtemez.