E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAngola, petrol firması Sonangol'daki hisselerini satacak---

Angola, petrol firması Sonangol'daki hisselerini satacak

Angola, petrol firması Sonangol'daki hisselerini satacak
02 Eylül 2022 - 08:23 borsagundem.com

Angola, ulusal petrol firması Sonangol'daki hisselerini 2027'ye kadar satmayı planlıyor.

Angola, ulusal petrol şirketi Sonangol EP ve elmas şirketi Endiama'nın hisselerinin satışını önümüzdeki beş yıl içinde tamamlamayı planlıyor. İki şirket, hükümetin başlangıçta 2019 ile bu yıl arasında elden çıkarmak için ayırdığı devlete ait 195 şirket ve varlık arasında en büyükleriydi. Koronavirüs pandemisinin başlaması süreci geciktirdi ve varlık sayısı 178'e revize edildi.

Varlık ve Devlet Katılımları Yönetimi Enstitüsü başkanı ve özelleştirme programı öncüsü Patricio Vilar, Luanda'da yaptığı bir röportajda, "Sonangol'un 2023, 2024 veya 2025'te özelleştirilip özelleştirilmeyeceğini bilmiyoruz. Garanti edebileceğim şey, piyasa hazırsa Sonangol ve Endiama'nın yeni hükümetin beş yıllık döneminde özelleştirilecek" dedi.

Vilar, hükümetin Sonangol'un % 30'unu nihai olarak satma taahhüdünü yineledi, ancak satışın birkaç aşamada gerçekleştirilebileceğini ve şartların hala değerlendirildiğini aktardı.

Erdoğan: Angola'nın İHA ve SİHA'larla ilgili talepleri oldu

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Angola'da

 

Angola'da yatırım fırsatlarının kapısı THY ile açılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)