E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnayasa Mahkemesi’nin Borsa Gündem tarifi---

Anayasa Mahkemesi’nin Borsa Gündem tarifi

Anayasa Mahkemesi’nin Borsa Gündem tarifi
30 Mart 2017 - 12:08 borsagundem.com

Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Pala’nın hukuk zaferiyle sonuçlanan Anayasa Mahkemesi kararında Borsagundem.com'un saygınlığını ve gücünü yansıtan ifadeler yer aldı...

Dün Türk medyası adına tarihi bir gündü.

Borsagundem.com Genel Yayın Yönetmeni Orhan Pala’nın hukuk mücadelesi zaferle sonuçlanırken, Anayasa Mahkemesi, Pala’nın şahsında, gazeteler ve gazetecilere yönelik çok önemli bir karar verdi.

Sermaye Piyasalarının gündem belirleyen güçlü ve cesur sesi borsagundem.com’da 5 Kasım 2012’de belgeleriyle yayınlanan bir haber üzerine, habere konu şahıslar tarafından Orhan Pala aleyhine açılan davada, Birinci Dereceden Mahkemenin verdiği ceza Yüce Mahkeme’den döndü. Orhan Pala’nın ‘hak ihlali yapıldı’ başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, basın özgürlüğünü teminat altına alan yeni ve kritik kararını açıkladı.

İFADE VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İHLALİ

Borsagundem.com Genel Yayın Yönetmeni  Pala için 2014’te verilen “iki kez 2 ay 27 gün ceza ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması“ cezasını “hürriyeti bağlayıcı”, “ifade ve basın özgürlüğünün ihlali" olarak değerlendiren Yüce Mahkeme, “Hapis cezası verilmesinin gazetecinin ifade ve basın özgürlüğüyle bağdaşmayacağı açıktır” yorumu yaptı.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararın ‘Hüküm’ bölümünde ise, cezayı ortadan kaldıracak ‘yeniden yargılama yapılması’ uyarısı yer aldı.

BORSAGUNDEM.COM'UN KALİTESİ

Dava süreci ve ‘hak ihlali’ itirazı başvurusunun titiz bir incelemeden geçirildiği belirtilen kararda, Anayasa Mahkemesi Bölüm Başkanı ve üyelerinin, ifade özgürlüğüne verdikleri önem kadar, söz konusu manşetin yayınlandığı mecranın kalitesine ve işlevine yönelik kriterin de ne kadar ağır bastığı öne çıktı.

Nitekim 24 saat kesintisiz bir yayınla Türk ve küresel borsa dünyasını yatırımcılarla buluşturan, manipülatif hareketleri, hisselerdeki iniş çıkışları yakından izleyen, kamu yararına yayıncılıkta alanında rakipsiz ekonomi haber portalı Borsagundem.com’un seçkinliği ve saygınlığı Yüce Mahkeme’nin kararına da yansıdı.

İŞTE O TARİF

Yüce Mahkeme’nin sadece iddiaları ve itirazları ele almakla kalmayıp, Borsagundem.com’u da olaylara ‘hakim’ bir gözle incelediği ortaya çıktı. Borsagundem.com, Yüce Mahkeme’nin kararına şöyle yansıdı:

“Türk ve dünya borsalarının ve sermaye piyasalarının canlı olarak takibinin yapıldığı, sermaye piyasalarına ilişkin haberlerin geçtiği, çok sayıda gazeteci ve yazarın köşe yazılarının periyodik olarak yayımlandığı bir internet sitesidir.”  

İşte ‘yüce’ tarif, başka söze gerek var mı...  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HELAL OLSUN30 Mart 2017 18:57

    Ieyho yu gundeme getirin sayin Pala, patron millwti iyi dolandirdi, hala dolandiriyor, spk uyuyor mu?

  • Vatandaş30 Mart 2017 14:54

    Allah var iyisiniz hoşsunuz da bazen ısmarlama haber de yapmıyor değilsiniz. Onlar da olmasa şu site dadından yinilmez. Şahsi görüşümü de belirteyim Sn Adnan Salih bu sitenin gerçekten kalitesini en yukarıya çıkaran isimlerden birisi. Tüm diğer yazarlarınız da kaliteli ve objektif isimler.

  • hayır30 Mart 2017 13:01

    türkiye bir den büyüktüt

  • Selim Yavuz30 Mart 2017 12:34

    Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz.. Aym de farkinda alemde.. Yine diyorum yineliyorum maddi gucunuzde gunden gune artsin ki Küçük Yatirimciya emeğe umuda katık olsun umut olsun ekonomiye can suyu olsun.. Nice zaferlere nice senelere bir Babayigidin de dediği gibi Mansetlerle çarpışa çarpışa geldik bu gunlere ve hulasa DUNYA BESTEN BUYUKTUR.. Kartele kallese spekulatore inat Borsa Gündem..