E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAnadolu Efes şampiyonluğunu ilan etti!---

Anadolu Efes şampiyonluğunu ilan etti!

Anadolu Efes şampiyonluğunu ilan etti!
17 Haziran 2023 - 20:35 borsagundem.com

Anadolu Efes, Türkiye Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin üçüncü maçında Pınar Karşıyaka'yı deplasmanda 83-74 mağlup ederek seride 3-0 öne geçti ve 16. şampiyonluğunu kazandı.


Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Anadolu Efes oldu. Pınar Karşıyaka'yı deplasmanda 83-74 mağlup eden Anadolu Efes, 16. şampiyonluğunu elde etti.

Karşılaşmaya Larkin'in sayılarıyla başlayan ve 5-0 üstünlük kuran Anadolu Efes karşısında McCollum ve Kenan'la basketler bulan Pınar Karşıyaka 4. dakikada 8-7 öne geçti. İlk 5 dakikayı 13-10 üstün geçen Anadolu Efes, Micic'le etkili olduğu bölümde 9. dakika içinde Beaubois'nın 3 sayılık basketiyle farkı 8 sayıya çıkardı: 28-20. Pınar Karşıyaka, son bölümde Vitto Brown ve McCollum'la 7-0'lık seri yakalamasına rağmen Anadolu Efes ilk periyodu 28-27 galip tamamladı.

İkinci periyodun başında da rakibine sayı şansı tanımayan Pınar Karşıyaka, Jaylon Brown, Berkan ve Vitto Brown'un basketleriyle toplamda 13-0'lık seriyle 33-28 üstünlük kurdu. Vitto Brown'un 3 sayılık basketiyle 13. dakikada 6 sayılık (36-30) farkı yakalayan ev sahibi ekibe Beaoubois, Micic ve Furkan'la 8-0'lık seriyle cevap veren Anadolu Efes, 16. dakikada 38-36 öne geçti. Son 2 dakikasına 44-43 Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğüyle girilen periyodu Anadolu Efes 48-46 önde bitirdi.

Üçüncü periyoda M'Baye ve Larkin'in basketleriyle başlayan Anadolu Efes, 26. dakikanın başında farkı 8 sayıya çıkardı: 57-49. Marcus Brown, Angola ve Vitto Brown'la farkı indiren Pınar Karşıyaka, 28. dakikada McCollum'la 60-59 öne geçti. Micic'le tekrar 64-60 öne geçen Anadolu Efes periyodu 64-63 üstün tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan dördüncü periyotta son 4 dakikaya 71-71 eşitlikle girildi. Micic'in üste üste bulduğu 3 sayılık basketlerle son dakikaya 77-74 önde giren Anadolu Efes, müsabakadan 83-74 galip ayrıldı.

Final serisini 3-0 kazanan Anadolu Efes, 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamladı.

KARŞILAŞMA NOTLARI

Anadolu Efes kupasını aldı
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Pınar Karşıyaka'ya 3-0 üstünlük kuran ve şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes, kupasını aldı.

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda müsabakanın ardından Anadolu Efesli basketbolcular soyunma odasına gitti. Pınar Karşıyakalı taraftarlar müsabakadan sonra "O kupa burada kaldırılamaz.", "Gitmiyoruz." tezahüratları yaptı. Daha sonra ilk olarak play-off finalisti Pınar Karşıyaka'nın madalyaları ve plaketi verildi. Salonda kalan taraftarlar emniyet ekipleri uyarılarıyla salondan çıkardı.

Yaklaşık 1 saat sonra sahaya dönen Anadolu Efesli basketbolcular, ön tarafında "16. kez şampiyon Anadolu Efes", arkasında kadroda bulunan oyuncuların isimlerinin yazılı olduğu tişört giydi.

Final serisinin en iyi smaç ödülünü Anadolu Efes'ten Amath M'Baye, en değerli oyuncu ödülünü de Vasilije Micic aldı.

Az sayıda basketbolseverin izlediği törende İlk önce madalyalarını alan Anadolu Efesli basketbolculara, şampiyonluk kupası Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu tarafından verdi.

"İki kupa da müzemizde"
Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, "Bu sezon Türkiye'de iki kupa oynandı, sezon başındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası bizim müzemizde, sezon sonunda lig şampiyonluğu bizim müzemizde. Bunun için tabii ki gururluyum." dedi.

Ataman, maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Soyunma odasında, oyuncularıyla konuşmasını "Seneye OAKA'da görüşürüz." diye bitirdiği hatırlatılan Ataman, Pınar Karşıyaka'yı kutlayarak, yeşil-kırmızılı ekibin play-off'ta çok iyi mücadele ederek finale yükseldiğini söyledi. Ataman, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nun ağır bir atmosfere sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Üçüncü maçı kazanıp, şampiyon olmak çok anlamlı. Play-off'larda yeniden takım olduğumuzu hatırladık, sakatlarımız iyileşti, play-off sürecinde bazı sakatlıklar yaşadık. Geri adım atmadık. Bu sezon Türkiye'de iki kupa oynandı, sezon başındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası bizim müzemizde, sezon sonunda lig şampiyonluğu bizim müzemizde. Bunun için tabii ki gururluyum. Avrupa Ligi için üzgünüm. Hayalimiz vardı, tarihte hiç kimsenin yapamadığı bir şeyi yapmak için yola çıktık ama başaramadık. Play-off yapamadık, yapabilsek çok şeyler yapabilirdik oralarda, olmadı. Tabii ki benim için de kolay değil, bu kadar yıldan sonra. Ben bu kulüpte bir profesyonel gibi değil, amatör gibi gençlik yıllarından itibaren çalıştım. İleride tarih olarak Anadolu Efes efsanesi olarak adlandırılabilirsem, ne mutlu bana. Böyle bir değişim gerekiyordu. Buna ne ben tek başıma karar verdim, ne de kulüp karar verdi. Başkanımızla beraber karar verdik. Her iki taraf için de iyi olacağını düşünüyorum. Hayatta bazen bazı riskler, bazı değişimler almak gerekiyor. Hayatım boyunca hep meydan okumalara girdim. Bu da benim için yeni bir meydan okuma. Ülkemi Yunanistan'da en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Anadolu Efes basketboldaki benim yuvam, benim kulübüm. Onlara önümüzdeki sezonda başarılar diliyorum."

Ergin Ataman, şampiyonluk sayısında Aydın Örs'ü yakaladı
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, ligde 6. şampiyonluğunu kazandı.

İlk şampiyonluğuna 2008-2009 sezonunda Anadolu Efes'in başında ulaşan Ataman, 2011-2012 sezonunda Beşiktaş, bir sezon sonra da Galatasaray'ın başında ipi göğüsledi. Tecrübeli teknik adam 2018-2019 ve 2020-2021'de yine Anadolu Efes ile kupayı kazandı.

50 yaşında hayatını kaybeden ve lig tarihinde 7 şampiyonluğu bulunan Aydan Siyavuş, en fazla kupa kaldıran antrenör konumunda bulunuyor. Şampiyonluk sayısı da Aydın Örs'ü yakalayan Ataman, Örs'le Siyavuş'u takip ediyor.

2014-2015'te Pınar Karşıyaka'yı şampiyon yapan Ufuk Sarıca, Anadolu Efes serisini kaybederek 2. şampiyonluğuna ulaşamadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)