E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAmerikan borsalarında FED rüzgarı---

Amerikan borsalarında FED rüzgarı

Amerikan borsalarında FED rüzgarı
05 Ocak 2023 - 08:31 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Fed, son toplantısında faiz artış hızında yavaşlamaya gitmiş ve politika faizini 50 baz puan artırarak 15 yılın en yüksek seviyesi olan %4,25-4,50 aralığına çıkarmıştı. Son toplantının dün yayınlanan tutanaklarında 2023 yılında da odak noktalarının fiyat artış hızını kontrol etmek ve enflasyonla mücadele olduğu sinyalleri verildi. FED’in aralık ayı toplantısı sonrasında tüm yetkililer agresif faiz artışı hızını yavaşlatma konusunda anlaşarak enflasyonu kontrol etmek için çalışacaklarını belirttiler.

Fed üyelerinin gelecek ay yapacakları toplantıda faizi 50 baz puan daha artırıp artırmayacağı veya faiz artırım hızını bir kez daha düşürüp düşürmeyeceği konusunda bir ipucu vermedi. Fakat tüm üyeler 2023 yılında faiz indirimi olmaması gerektiği konusunda anlaştı.

Açıklamalar neticesinde S&P endeksi %0.40 yükseliş kaydetti. Dow Jones Endüstriyel endeksi %0,4 artarak 33.269.77’ye yükseldi. S&P 500 %0,75 değer kazandı ve Nasdaq %0,69 yükseliş ile günü tamamladı.

Asya piyasaları, Çin ‘in covid-19 salgınının hafiflemesi beklentileri üzerine yükseliş gösterdi. MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi sabah açılışla birlikte  %1 yükselerek dört ayın en yüksek seviyesini test etti. Japonya Nikkei endeksi üç ayın en düşük seviyesine değdikten sonra bu sabah itibariyle tepki gerçekleştirerek yükseldi.

Brent tarafında,küresel ekonominin yavaşlama endişesiyle birlikte Çin’de artan covid-19 vakaları Brent talebinin azalacağına dair endişe yarattı. Brent vadeli işlemleri sabah saatleri itibariyle  %5,2 düştü. ABD ham petrolü varil başına 72,84 dolara yerleşti ve  %5,3 düşüş gösterdi.

Yurt içinde haftalık para ve banka istatistiklerinin yayımlanacağı günde, Euro Bölgesi enflasyonu, ADP istihdam verileri, Almanya, ABD ve Kanada ticaret rakamları takip edilecek.

Günün önemli şirket haberleri 05/01/2023

 

Fed yetkilileri 2023'te faiz indirimi olmaması konusunda hemfikir

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 04/01/2023

 

Borsa İstanbul volatil seyreden 9 hisseye tedbir getirdi

 

En fazla para girişi olan hisseler 04/01/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)