E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAmerikalılar Şükran Günü’nde hindi yerine tavuk yiyecek---

Amerikalılar Şükran Günü’nde hindi yerine tavuk yiyecek

Amerikalılar Şükran Günü’nde hindi yerine tavuk yiyecek
23 Kasım 2022 - 09:12 borsagundem.com

Fiyatlardaki hızlı artış nedeniyle alım gücü düşen ABD vatandaşları her yıl şükran gününde yedikleri hindi yerine kızarmış tavuk yiyecek.

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her yıl Şükran Günü yemeği için hindi alan ABD’liler yarınki yemek için kızarmış tavuk ile yetinmek zorunda kalacaklar.

Geleneksel tatil kuşu için ABD’liler,  "Çok pahalı" diyor. Yükselen enflasyon, gıda fiyatlarındaki hızlı artış ve enerji maliyetlerindeki yükseliş Amerikalıların alım gücünü düşürüyor.

Bu arada, kuş gribi riski nedeniyle kanatlı hayvanların imha edilmesi de hindi fiyatlarındaki yüzde 21’e ulaşan fiyat artışında etkili olduğu belirtiliyor. Ayrıca hindi dolması için hazırlanacak harcın maliyetinin ise yüzde 69 oranında arttığı vurgulanıyor.

Şükran Günü’nde genellikle kalabalık aile mensuplarının katılımıyla yenilen yemeğinin bu yıl çekirdek aile ile sınırlı kalması bekleniyor.

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Fitch Ratings'ten ABD ve Euro Bölgesi için resesyon uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN23 Kasım 2022 10:11

    Öyle varmı. yıllarca gariban devletleri kortutup katledip kaynaklarına çöküp halkınıza yedirip refah içinde yaşattınız gariban ülke vatandaşları ise bir lokma ekmek bulamadılar.yüce ALLAH bunları hepsini biliyor ve burnunuzdan fitil fitil getirecek.bunlar daha iyi günleriniz.