E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB'den flaş açıklama---

AMB'den flaş açıklama

AMB'den flaş açıklama
30 Ağustos 2013 - 12:08 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Ewald Nowotny, yakın vadede faiz artışı beklentilerine cevap verdi

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyelerinden, Avusturya Merkez Bankası Başkanı Ewald Nowotny, finans piyasalarını yakın vadede faiz artışı beklememeleri konusunda uyardı.
Nowotny değerlendirmesinde, gelişen ülke piyasalarında yaşanan türbülansa da yer verirken bu sürecin Euro Bölgesi için doğrudan bir etki yaratmayacağını belirtti. Sürecin henüz prematüre olduğunu dile getiren Nowotny, yine de takip edilmesi gerektiğini belirtti.
Açıklanan yol planında düşük faizlerin bir süre daha devam edeceğini ve faiz artışının gündemde olmadığını dile getiren ECB yönetim kurulu üyesi, bankanın enflasyon beklentilerinde istikrarı öncelik olarak koruduğunu vurguladı. Nowotny, bu beklentinin gerçekleşeceği vadeye kadar faizde bir yükseliş beklenmemesi gerektiğini söyledi.
Gelecek hafta perşembe günü yapılacak olan ECB toplantısı öncesinde piyasa beklentisi, faiz cephesinde bir değişiklik yapılmayacağı yönünde. Yüzde 0.5 ile tarihi düşük seviyelerdeki faizin 2015’e kadar bu seviyelerde tutulacağı beklentisi ağırlıkta.
FED’in gelecek ay azaltıma başlayacağı öngörüsünü paylaşan ECB üyesi, önemli olan konunun ne kadarlık azatlım yapılacağında olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)