E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAlüminyum ve nikel fiyatları fırladı!---

Alüminyum ve nikel fiyatları fırladı!

Alüminyum ve nikel fiyatları fırladı!
15 Nisan 2024 - 08:30 borsagundem.com

ABD ve İngiltere'nin Rus metallerine yönelik yaptırımları alüminyum ve nikel fiyatlarını sıçrattı

ABD ve İngiltere'nin Rus metallerini hedef alan yeni yaptırımlarının ardından alüminyum ve nikel vadeli işlemleri pazartesi günü son ayların en yüksek seviyelerine çıktı.

Rusya önemli bir alüminyum ve nikel üreticisi. Ayrıca bakır ve diğer bazı metalleri de üretiyor.

Londra Metal Borsası'ndaki (LME) üç aylık alüminyum kontratı fiyatı, TSİ 07:40'ta %5,2 artışla 22 ayın en yüksek seviyesi olan 2.624 dolar/tona yükseldi.

LME nikel kontratı %3,6 artışla 18.445 dolar/tona yükselerek Eylül 2023'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Cuma günü Washington ve Londra, metal ticareti yapan borsaların Rusya tarafından üretilen yeni alüminyum, bakır ve nikeli kabul etmesini ve bu metallerin ABD ve İngiltere'ye ithal edilmesini yasakladı.

Yaptırımlar, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarını finanse etmeye yardımcı olan Rusal ve Nornickel gibi şirketler tarafından üretilen metallerin ihracatından elde ettiği gelirleri kısıtlamayı amaçlıyor.

LME Cumartesi günü, 13 Nisan ve sonrasında üretilen Rus metalini sisteminden yasakladı. CME Group da pazar günü yaptığı açıklamada, 13 Nisan'dan itibaren Rusya'da üretilen alüminyumu platformundan kaldırdığını duyurdu.

China Futures analistleri, bu borsalarda teslim edilebilir alüminyum miktarının azalmasının Çin dışı metal fiyatlarını destekleyeceğini söyledi.

Bunun sonucunda daha fazla Rus alüminyumunun Çin'e gideceğini ve Çin'den daha fazla ihracatı teşvik ederken arz baskısını artıracağını tahmin ediyorlar.

LME'de Rus metalleri yasaklandı

 

Alüminyum fiyatları bir ayın en düşük seviyesinde

 

Nikel düştü, bakır çok az arttı

 

Citi'den nikel ve bakır fiyat beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)