E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltun'dan HDP'nin kapatılması davası için açıklama---

Altun'dan HDP'nin kapatılması davası için açıklama

Altun'dan HDP'nin kapatılması davası için açıklama
18 Mart 2021 - 06:11 borsagundem.com

İletişim Başkanı Altun, "HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruyla ilgili "HDP'nin, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği'nin terör örgütü olarak gördüğü PKK ile organik bağlarının olduğu tartışılmaz bir gerçektir" dedi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru hakkında, Twitter hesabından değerlendirmede bulundu.

Açıklamasını İngilizce yapan Altun, "Bir savcı, bugün erken saatlerde Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı ve Halkların Demokratik Partisi'nin kapatılmasını talep etti. HDP'nin, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği'nin terör örgütü olarak gördüğü PKK ile organik bağlarının olduğu tartışılmaz bir gerçektir. HDP'nin üst düzey liderleri ve sözcüleri, söz ve eylemleriyle defalarca ve tutarlı bir şekilde PKK'nın siyasi kanadı olduklarını kanıtladılar" ifadelerini kullandı.

Tarafları, bağımsız yargı sistemine saygı göstermeye davet eden Altun, "Bu ilişkinin HDP'nin kapatılmasını mı yoksa başka bir cezalandırıcı tedbire mi tabi tutulmasını gerektirdiği, Anayasa Mahkemesi'nin tek başına cevaplayabileceği bir sorudur. Tüm tarafları Türkiye'nin bağımsız yargı sistemine saygı göstermeye ve adaleti sağlamak için hukuk sistemimize güvenmeye çağırıyoruz" dedi.

Kapatma davasının ardından HDP'den ilk açıklama

 

HDP iddianamesinde dikkat çeken Demirtaş ayrıntısı

 

Yargıtay, HDP'nin kapatılması için dava açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RİZEli yo.baz sevici...19 Mart 2021 00:13

    herkesin kaseti var ....sıkıntı yok ....icraata devammmmm

  • RİZEli yo.baz sevici...19 Mart 2021 00:12

    sarayın kuçukuçusunun kurultayına denk  gelmeside ,çok ilginnç , biz kasetle gelmedik diyenlere kuçukuçuluk yapan , yoksa senindemi kasetin var , bir sen , bir ben , birde ŞÖFÖR..... , GÜZEL ŞARKI BU MAYKIL JAKSONUNMUYDU LA BUUUUUUUU.....

  • kudret18 Mart 2021 15:05

    Yarın sizin partinizinde başını gelse mesala tarikatlarla iç içe, cumhuriyete karşı, bölücü, gerici, diye  böyle mi diyeceksiniz.

  • Vatandaş18 Mart 2021 12:38

    Düne kadar parti kapatmaya karşıydınız, ne oldu? Maksat küçük ortak Bahçeli'nin gazını almak. Bu zamanda parti kapatmanın hiçbir şeye yaramadığı hala öğrenemedik. Uluslararası kamuoyunda zaten yerlerde olan imajımıza bir darbe daha...

  • seçmen18 Mart 2021 10:21

    Yıllardır bu ülkenin 3 ncü partisi olarak diğer partiler gibi seçimle mecliste yerini alan HDP nin şimdi mi PKK ile bağı olduğu anlaşıldı?  Daha düne kadar beraber çözüm süreci adı altında masalar  kurmadınız mı? imralıyla mekik diplomasisi yürütmediniz mi? ne oldu? küçük ortağınızı mı  mutlu etmek istiyorsunuz?  Hem sana mı kaldı siyasetçilere laf yetiştirmek, sarayın sözcüsümüsün? Bu antidemokratik tutumunuz HDP yi sandıktan daha da güçlendirerek çıkartacaktır, bundan şüpheniz olmasın, Bilmediğiniz bir gerçek var ki o da HDP ye oy veren seçmenlerin PKK ya değil barışa oy verdiğidir.

  • bu dünyadan biri18 Mart 2021 08:50

    Hani parti kapatmaya karşıydınız? Hdp nin Pkk ile bağı yeni bir şey mi? Asıl olan ekonominin bozulmuş olmasıdır. Ekonomi bozulduğu için terör konusu ön plana alındı. Olay tamamen muhalefeti zayıflatma isteğidir.