E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKapatma davasının ardından HDP'den ilk açıklama---

Kapatma davasının ardından HDP'den ilk açıklama

Kapatma davasının ardından HDP'den ilk açıklama
17 Mart 2021 - 22:26 borsagundem.com

Kapatma davasının ardından HDP'den ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir" ifadeleri kullanıldı.

HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın parti kapatma davasına ilişkin olarak, Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar imzasıyla bir açıklama yayımladı.

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesinin hatırlatılarak başlayan açıklamada “Gergerlioğlu’nun iktidarın siyasi hesapları ve hukukun çiğnenmesiyle vekilliğinin düşürüldüğü gün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partimiz hakkında kapatma davası açmıştır” hatırlatması yapıldı.

Açıklama şu şekilde:

''AKP iktidarı, kendisine bağımlı ve taraflı hale getirdiği yargıyı, siyaseti dizayn etmek için bir sopa olarak kullanmaktadır.

Partimize yönelik kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir. Bu iktidar, darbeci bir yönetim olarak tarihe adını yazdırmıştır. AKP, kapatma davası ile yargı üzerinden MHP’ye bir kongre hediyesi vermiş, savcılar siyasi talimatla hareket etmiştir.

Yaşananlar, AKP-MHP iktidar blokunun içine düştüğü derin acizliği de göstermektedir. Fikren, politik olarak ve sandıkta üstünlük sağlayamadıkları HDP’yi, şimdi yargı eliyle demokratik siyasetten tasfiye etmeyi hedeflemektedirler. Bu saldırganlıkları yaşadıkları derin korkudan kaynaklanmaktadır.

HDP, sadece bir parti değil aynı zamanda bir fikirdir. Bu fikir etrafında milyonlarca insan kenetlenmiş durumdadır. Milyonlarca insan siyasi iradesine ve geleceğine sahip çıkacaktır.

AKP-MHP iktidarı ise demokratik meşruiyetini yitirmiş, zor ve baskı aygıtlarıyla ayakta durmaya çalışmaktadır. AKP-MHP iktidarı şunu çok iyi bilmeli ki, ne yaparsa yapsın, asla boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve demokratik siyasetten asla taviz vermeyeceğiz, demokratik direnişimizi kararlı bir mücadeleyle sürdüreceğiz.

Tüm demokrasi güçlerini, toplumsal ve siyasal muhalefeti ve halkımızı bu siyasi darbeye, hukukun ve demokrasinin açıkça tasfiye edilmesine karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.

Partimizin Merkez Yürütme Kurulu’nu yarın olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Sahip olduğumuz tarihsel mücadele geleneğiyle bu karanlık süreci atlatacağız. İnançlıyız ve kararlıyız. Mutlaka, ama mutlaka kazanacağız.''

HDP iddianamesinde dikkat çeken Demirtaş ayrıntısı

 

HDP davası dövizi hareketlendirdi

 

Yargıtay, HDP'nin kapatılması için dava açtı

 

HDP'li Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hilal bozkurt20 Mart 2021 00:51

    Bu siyasal bir durum değil pkk resmen meclisde savunulur olduğu gibi birde pkklı gibi davranan milletvekilleri var siz hala o parti bu parti gibi yorumlar yapıyorsunuz valla bilmem benim kanıma dokunuyor bunun hiç bir yorumu yok bence geç bile kalındı

  • Rabia18 Mart 2021 12:14

    Yok ülkenşn kuruluşuna katkıda bulunmuşlar mış, fransızlara ingilizlere karşı antep urfa mardin hakkari hattında savaşanlar hdp liletin ataları imiş, yok rus akınlarını dersin ağrı kars hattında kesenler hdp lilerin atalarıymış, bu savaşan aşiretler ve öncü kişiliklerin hepsi bugün aşikar olarak biliniyor. ayrıca cephelerine de biraz adam göndermişletmiş, ülkenin kuruluşuna emek vermişlermiş, ve kuruluşta kimliklerinin tanınma sözü verilmiş miş, sonradan yok sayılmış mış. Bunlar boş propaganda....

  • Emirhan18 Mart 2021 12:02

    Akp Mhp siyaseti, ve %95 lik medyaları ile ekonomi finans, ekmek, aş işsizlik, bütün sosyal adaletsizlik sorunlarını, eğitim sistemi hukuk sistemi berbatlaşması ve büyümekte olan diğer sosyal sorunları bırakmışlar konuşulmaz yapmışlar, aylardır hdp de hdp! Toplumu iyi manipule ediyorlae bu konu ile! Ekonomi sosyal her alanda bu kadar başarısız olmasalardı Hdp yi böyle gündem yaparlar mıydı?

  • Eser18 Mart 2021 11:56

    Eskiden bazı problemler çıkınca badınç akp üzerinde oluyordu. Hdp meclise girince bu problemlerde Akp hemen sorunları hdp yansıtarak kendini rahatlatmak için kullanıyordu. Ve bu politikalarını da iyi tutturmuştular. Hdp boks torbası olarak kullanıyorlardı.

  • KERİM18 Mart 2021 10:38

    HDP NİN KAFASI ÇALIŞMIYOR MU NE PKKNIN PARTİSİ OLACAĞINA DEV TÜRKİYENİN PARTİSİ OL AZ ADAM GİBİ LAFLAR ET YÖNETİME GEÇ.ALLAHTAN KAFALARI ÇALIŞMIYOR.BUNLARIDA O BU KULLANIYOR.VERGİDEN KAÇANLAR DA KÜRDÜM DEYİP BUNLARIN ARKASINA TAKILIYOR DİĞER YARISI DA FETÖ YE TAKILYOR

  • baturayersin18 Mart 2021 09:50

    YENİ PARTİSİ HAZIRDIR BAGIMSIZ GİRER DAHA ÖNCEDE KAPATILMADIMI AKP BAŞKA HESAPLARIN PEŞİNDE 

  • mantık18 Mart 2021 02:34

    &&&& paund a satılık p...ç  o delikanlı dediğin şerefsiz  53 mazlum vatandaşın katline sebep oldu.   Hala  ancak senin gibi alçaklar bu iti parlatır.

  • mtu18 Mart 2021 02:06

    Millet vekilliğini düşürmek daha etkili bir çözüm, parti kapansa ne olacak ismi değişip yine karşına aynı adamlar çıkacak

  • Rf18 Mart 2021 00:43

    Aylardır bütün medyalarıyla hdp kapatılmasını gündene aldılar. Yıllardır bugüne kadar sorun olmayan ve gündem olmayan hdp, birdenbire gündeme taşıdılar. Nu sürecler göz önüne alındığında, Yönetimin bir çok alanda başarısızlığın sonucu, biriken ekonomik sosyal problemlere ve sorunlara çözümde acizliklerine karşı toplumun dikkatini dağıtma amacı olarak yorumlanır.

  • Yavuz18 Mart 2021 00:40

    Niye bugune kadar değilde, terörün en düşük olduğu bu evrede hdp nin kapatılması gündem oldu? Secimlere hazırlık ve mecliste üstünlük hesapları mı yapılıyor acaba? Yıllarca sadece bir parti olarak görülürken, neden birden HDP öcü ilan edildi? Ve gündeme taşınarak partiler arası Hdp antiliği yarışı ve bu antilik üzerinde politik prim üretme çabaları almış başımı gidiyor! Muktedirler istismar edecekleri herseyi tükketti,, ekonomik sosyal politik alanda prim üretecekleri bir argumanları kalmadu ve şimdi bu mevzuya tutunarak mı yola devam edeceklerini mi düşünüyor? Hdp kapanır veya hdp kendini feshetse hersey daha mı iyi olacak? Ekonomik sosyal politik her alanda başarısız olunca ve ekonomik sosyal problemleri çözmede millette sunumları olamayınca, birdenbire hdp antiliği argumalara sarılıp durdular aylardır! Hdp antiliği üzerinden yarışarak iktidarlarını sürdüreceklerini veya iktidar olacaklarını hesaplıyorlar ama bu defa toplum, bu tür politik hesaplara fazla prim vermeyebilir!?

  • Gercek18 Mart 2021 00:29

    Başarısız yönetimle Ülkede sosyal problem yığınına oluşturanlar, ekonomi ve sosyal adalette berbatlaşma olunca milletti bu konularla meşkul ediyor! Aniden bunu acendalarına aldılar! Ekonomi sosyal alanda başarılı olsaydılar bu konu hiç gündeme bile gelmezdi! Tek boyle oy oranlarını yükseltebileceklerini sanıyorlar.

  • acacu18 Mart 2021 00:13

    E ne oldu şimdi ? Kocaman bir daire çizip tekrar 90 ların sonuna geri döndük. Kapatsan partiyi ne olacak? 2 gün sonra yenisi açılmayacak mı? Ne değişecek? Bence tamamen milliyetçi tabana hoş görünme hareketi bunlar. Hazine yardımını keser, konuyu kapatırlar gibime geliyor.

  • DD17 Mart 2021 23:48

    SELO DENİLEN PİSLİĞİ SAVUNAN ALLTAKİ SEREFSİZ. SİZİN GİBİ ERMENİ TOHUMLARINI CANKKALE SAVASLARIND A BU ÜLKEYE SOKMAMAK GEREKTİ. YARGITAY İYİ YAPTI. 

  • Ggff17 Mart 2021 23:27

    Dolar lobileri iş başında

  • yusuf yaşar17 Mart 2021 23:27

    nedense konuşacak ağızlarını kırdığımız terörüstlerden çok kardeşi chp ağlıyor

  • Ahmetk17 Mart 2021 23:23

    Selo bugün biz iktidarın yanındayız desin ertesi gün kandırıldık der hocalarının gülleri

  • &&&& ^^^^ &&&&17 Mart 2021 23:35

    selO kellesni verir bunu asla söylemez senin gibi şerefsiz ve kanı bozuk birisi değil.o mert ve cesur insan.

  • adam17 Mart 2021 23:18

    Körler sağirlar birbirini ağirlar.. Haha

  • ==== """"=====17 Mart 2021 23:15

    YARIN GİDER CHP ANAYASA MAHKEMESİNDE DAVANIN AÇILMAMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNUR.

  • wers17 Mart 2021 23:11

    hdp partinin  kapatılması için vatana millete karşı elinden geleni yapıp türkiyeyi siyasal olarak zora sokmak için elinden geleni yapmıştır hdp bunu hak ediyor fakat hdp millet vekilleri istifa ederse bu sefer erken seçim gelir bunuda ben istemem hele bu zamanda yasaklardan sonra işsizliğin artacağı bir ortamda erken seçimde gelirse ülke duman olur 

  • Yersen tıpış tıpış17 Mart 2021 23:06

    Chp nin dna sı bozulmuştur bu mutant chp dirATATÜRKLE pkk yı aynı masada kim hayal edebilirArtık ortaya karışık 5oklu kandil güdümlü

  • Chpkk17 Mart 2021 22:40

    Hdp kapanıyor, terör sevicilere dava açılıyor, nedense ses CHP den çıkıyor,

  • Vatandaş17 Mart 2021 23:37

    Başlığın suç teşkil ediyor. Bir gece ansızın alıverir polis seni. Üstelik bu tür suçlarda zaman aşımı 20 senedir. Haberin olsun.

  • Anlarsın sen zekisin17 Mart 2021 23:31

    Başlığa takma Asıl chp yi bu hale düşürenler bize ve Atatürk e hakaret ediyor

  • Gff17 Mart 2021 23:22

    Bu başlık suç deyilmi sen CHP ye nasıl hakaret ediyorsun

  • ZENT ABUKYAN17 Mart 2021 22:36

    bir şey olmaz en az 3 sene dava sürer.

  • EKRİST17 Mart 2021 22:33

    HDP den çok ali babacan ve ahmet davutoğlu yüksek sesle haykırmış acaba neden.

  • Müsait 18 Mart 2021 09:30

    Onlarda kardeşleri ya ondandır