E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltını coşturan tahvil piyasası mı?---

Altını coşturan tahvil piyasası mı?

Altını coşturan tahvil piyasası mı?
07 Ağustos 2020 - 15:59 borsagundem.com

Financial Times’ın haberine göre değerli metaller ve teknoloji hisseleri için artan talebin en önemli nedeni ABD Hazinesi tahvillerinin verimlerinin yüzde eksi bir ile tarihin en düşük seviyesine ulaşması olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hazine tahvillerindeki verimin çöküşü yatırımcılarda küresel finans piyasalarında altından teknoloji hisselerine kadar oldukça geniş bir dalgalanmanın etkisinde kaldılar.

ABD Hazinesi’nin 10 yıllık hazine tahvillerinin geliri geçtiğimiz hafta yüzde eksi biri göstererek tarihin en düşük seviyelerine ulaştı. Bu düşüşteki en büyük sebepse yatırımcılarsa korona virüs vakalarının dünyanın en büyük ekonomisine olan zararını uzatacağına olan inançları ve ABD Merkez Bankası’nın talebi etkileyerek enflasyonu baskılama hedefiydi.

Negatif tahviller ABD Hazinesi piyasasına para koyan yatırımcıların tahvil süresince oran kadar parasını kaybetmesi anlamına geliyor. Sıfırın altındaki reel verim uzun bir süredir Japonya’da Euro Bölgesi’nde ve İngiltere’de görülmekteydi. Fakat Financial Times’ın haberine göre pozitif getirisi olan reel varlıkların son kalesi olarak görülen ABD’deki değişim finansal piyasalardaki bütün köşelerin tutulduğunu gösteriyor.

Yatırım danışmanlığı firması Russell Investments'ın Çoklu Varlıklar Portföy Yöneticisi David Vickers, "Enflasyonu hesaba katmak için dünyanın hiçbir yerinde cazip görünen bir faiz oranı yok. Bu da hemen hemen her şeyin çekici görünmesini sağlıyor" dedi.

Bazı analistler ve yatırımcılara göre, reel getirilerin düşmesi, Mart ayında korona virüsün tetiklediği çöküşten kaynaklanan son derece güçlü borsa toparlanmasını açıklamaya da yardımcı oluyor.

Sermaye yönetimi firması Oaktree’nin kurucusu Howard Marks bu hafta içerisinde müşterileriyle paylaştığı notta, “Birçok yatırımcı düşük getirilerin değerlemeler üzerindeki etkisini hafife aldı” ifadelerini kullanıyor.

Negatif reel getiri aynı zamanda altının rekor rallisinde bir faktör olarak da yorumlanıyor. David Vickers gibi yatırımcılar değerli metaller satın alarak portföylerindeki riskli varlıklara karşı koruma sağlıyorlar. Zira borsaların düşmesi ihtimalinde hükümet tahvilleri oldukça sınırlı bir miktar geri dönüş oluşturuyor.

En yüksek kalitedeki hükümet borçlarının oluşturduğu gelir dahi altının ya da gümüşün oluşturduğu gelirin ardında kalıyor. Bu mantık altının onsunun bu hafta içerisinde ikinci kez 2000 doların üzerine çıkmasına sebep oldu.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentileri aştı

 

Financial Times'tan TL değerlendirmesi

 

Dolar dördüncü çeyrekte dibi görecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)