E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında ralli devam edecek mi?---

Altında ralli devam edecek mi?

Altında ralli devam edecek mi?
19 Nisan 2016 - 10:20 borsagundem.com

En iyi altın tahmincisine göre piyasa güvenin geri dönmesiyle ralli kaldığı yerden devam edecek

Bu yılın en iyi performans gösteren varlıklarından biri olan altında fiyatı en iyi tahmin eden kuruma göre toparlanmanın gücü kesiliyor gibi gözükse de yükselişin devam etmesi için henüz alan bulunuyor.

Capital Economics ve Cantor Fitzgerald, Fed yüksek enflasyona cevaben borçlanma maliyetlerini artırsa dahi reel faizlerin muhtemelen düşük kalacağı düşüncesiyle altında "boğa" konumununda bulunuyor. Londra'da Capital Economics ekonomisti Simona Gambarini, altının onsunun yıl sonu itibariyle 1,350 dolara çıkabileceğini düşünüyor. Toronto'da Cantor Fitzgerald'dan Rob Chang, altının hızı azalarak da olsa yükselmeye devam edeceğini söylüyor. Salı günü altının onsu 1,234 dolardan işlem görüyor.

Altın, finansal piyasalarda yaşanan volatilite, negatif faiz politikasının yaygınlaşması ve Fed'in faiz artırımı beklentilerini düşürmesiyle birlikte güvenli liman statüsünü tekrar kazanmasıyla, Mart'a kadarki dönemde en iyi çeyreklik performansı gösterdi. Bu yıl altın ETF'lerine giriş yaklaşık yüzde 20 artarken Chang'a göre piyasa güveninin geri döndüğüne dair belirtiler var.

Gambarini 14 Nisan'da gerçekleşen telefon mülakatında, "Değerli metallerin yönünde algıda büyük bir değişim yaşanıyor. Altın fiyatı oldukça dayanıklı kaldı. Yatırımcıların altına yönelik tutumu kesinlikle değişti." dedi.

Gambarini'ye göre, altındaki volatilite Haziran'daki FOMC toplantısına kadar sürebilir. Gambarini, Haziran'da Fed'in faiz artırımına gideceğini fiyatlıyor. Gambarini, faiz artırımı atlatıldığında, altında daha "sert" bir toparlanma beklendiğini söylüyor.

Petrol 43 seviyesinin üzerinde

 

40 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)