E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında primli seyir sürüyor---

Altında primli seyir sürüyor

Altında primli seyir sürüyor
21 Kasım 2023 - 11:03 borsagundem.com

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.844 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 3.030 liradan, Cumhuriyet altını 12.390 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,1 artışla 1.828 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,9 yükselişle 1.844 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3.030 liradan, Cumhuriyet altını 12.390 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,6 değer kazancıyla 1.990 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomide yumuşak inişi sağlayabileceğine yönelik beklentilerle enflasyon ve resesyon ikileminin yavaş yavaş varlık fiyatları üzerindeki etkisini kaybettiğini belirterek, bu durumun piyasalardaki fiyatlamaları olumlu şekilde etkilediğini kaydetti.

Dün ABD'de gerçekleştirilen 20 yıllık tahvil ihracında talebin beklenenden fazla olması tahvil piyasalarında satış baskısını artırırken, analistler, bu durumun yatırımcıların enflasyon endişelerinin azaldığına işaret edebileceğini ifade etti.

Analistler, bugün ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi, ikinci el konut satışları ve Fed tutanaklarının yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 ve 2.020 seviyelerinin direnç, 1.970 ve 1.960 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta ABD kanadında enflasyonun da beklentilerin altında kalmasından destek bulan altın, haftayı değer kazanımı ile kapatmıştı. İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1977 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, haftaya başlangıç seviyesinin üzerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Yeni günde 22:00’da FOMC toplantı tutanakları takip edilecek. FED’in son toplantısının ayrıntıları bu tutanaklarda aranacak. Haftanın ikinci işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 2010 – 2030 - 2050 seviyeleri direnç noktaları olarak; gevşemelerde ise 1970 – 1953 - 1931 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar/TL'de yükseliş sürüyor

 

JPMorgan, petrol fiyat tahminini revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)