E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAltında kararsız seyir devam edebilir---

Altında kararsız seyir devam edebilir

Altında kararsız seyir devam edebilir
18 Nisan 2016 - 10:59 borsagundem.com

Vakıfbank, hazırladığı altın analizinde 27 Nisan’da sonlanacak olan Fed toplantısına kadar altın fiyatlarının kararsız seyrini sürdürmesini beklediğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta ABD ve Euro Bölgesi’nde açıklanan enflasyon verilerin ve dolar endeksindeki seyrin etkisi altında yön bulan altın fiyatları haftalık bazda %0.5 değer kaybederek haftayı 1,233 dolar/ons seviyesinden tamamladı. Böylece Cuma günü dolar endeksindeki geri çekilmenin desteğiyle gelen alımlara rağmen altın haftayı ekside sonlandırmış oldu. Hafta sonu emtia piyasalarını yakından ilgilendirecek önemli bir gelişme yaşandı. Pazar günü Katar'da düzenlenen ve küresel piyasalar tarafından yakından takip edilen toplantıda üretimin dondurulması için OPEC ve OPEC dışı üreticiler arasında yürütülen görüşmeler başarısızlıkla sonuçlandı. Bu gelişme
arz endişelerinin artmasına yol açarak petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluştururken altına güvenli liman alımlarının gelmesinde etkili oldu. Diğer önemli bir güvenli yatırım aracı olarak görülen ABD 10 yıllık tahvil getirisi azalan risk iştahının ve artan talebin etkisiyle geri çekildi. Altın fiyatlarının petrole ilişkin haberlerle bu haftaya hafif artıda başladığını görüyoruz. Ocak ayında Çin’de yaşanan olumsuz gelişmelerin küresel resesyon endişelerini artırmasının ardından petrolün de belirsizlik kaynağı olması piyasalarda risk algısını artırıyor.

Altına talep arttı

Bu durum altına destek verse de altın fiyatlarının 1,250 dolar/ons güçlü direncini kalıcı olarak kırmayı başaramadığını görüyoruz. 27 Nisan’da sonlanacak olan Fed toplantısına kadar altın fiyatlarının kararsız seyrini sürdürmesini bekliyoruz. Bu bağlamda, 1,200-1,250 dolar/ons bandı aşağı ya da yukarı yönlü hareketlerle kırılmadıkça altının yönüne karar vermesini beklemiyoruz.

Vakıfbank

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)