E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında gerileme sürse de, aylık kazanç korunuyor---

Altında gerileme sürse de, aylık kazanç korunuyor

Altında gerileme sürse de, aylık kazanç korunuyor
30 Nisan 2021 - 08:54 borsagundem.com

Altın, yılın ilk üç ayını kayıpla kapatarak en kötü ilk çeyrek performanslarından birini gerçekleştirdikten sonra Nisan ayını kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Uluslararası piyasalarda altın fiyatı, ABD'den gelen güçlü ekonomik verilerin ve ABD Hazine kâğıdı getirilerinin yükselmesinin etkisi ile gerilemeye devam ediyor. Gerilemeye rağmen yıla kötü başlayan güvenli liman nisan ayını karla kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altın fiyatı bu sabah 1765,44 dolar/ons seviyesine kadar geriledi ve şu sıralarda düne göre yüzde 0,22 kayıpla 1768,50 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD'den gelen güçlü verilerin yarattığı satış baskısının yanı sıra, yatırımcıların ay sonu itibariyle kar realizasyonlarının da fiyatları aşağı çektiğini belirtiyorlar.

ONS ALTIN

Neredeyse yılbaşından bu yana 50 günlük hareketli ortalamasının altında bir seyir izleyen ons altın, 15 Nisan’da bu kritik teknik seviyenin üzerine çıkarak yukarı yönlü bir ivme kazanmıştı.

Nisan ayındaki dört haftanın üçünü kazançla kapatan ons altın, bu haftayı kayıpla kapatmaya doğru ilerlese de ilk aylık kazancına yönelerek 1.768 dolardan işlem görüyor. Ons altın Nisan ayına 1.729 dolar seviyesinde başlamıştı.

GRAM ALTIN

Nisan ayına 453 TL civarında başlayan gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarının aynı anda yükseldiği hafta 481 TL’ye ulaşarak bu yılın zirvesini gördü. Dolar üzerinden fiyatlanan gram altın, dolar/TL’nin Nisan ayında yatay seyretmesiyle küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip ederek yüzde 3,1 değer kazandı.

Günün önemli şirket haberleri 30/04/2021

Bakır fiyatları, 10 bin doların altına geriledi

Bitcoin olmasaydı altın fiyatı 2.300 dolar olurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bağımsız Düşünce 30 Nisan 2021 10:23

    Gerçek para ile sanal parayı bir araya getirmek ve algı oluşturmak için yapılmış bir haber.