E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcıları için kritik gün---

Altın yatırımcıları için kritik gün

Altın yatırımcıları için kritik gün
26 Ocak 2022 - 08:08 borsagundem.com

Altın yatırımcıları bugün açıklanacak Fed faiz kararına odaklanırken, altın fiyatları salı günü Kasım ayından bu yana ilk defa 1.850 doları geçti. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 800 TL'nin üzerini gördü.


Altın fiyatları, Fed toplantısı öncesinde 1.850 doların üzerine tırmandıktan sonra geriledi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişten destek bularak dün 800 TL’nin üzerine tırmandıktan sonra düşüş yaşadı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) salı ve çarşamba günü toplanarak Ocak ayı için faiz kararını açıklayacak.

Goldman Sachs ise Fed’in politika faizini Wall Street’in beklediğinden daha agresif bir şekilde artırma riski olduğunu söyledi. Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jan Hatzius, haftasonu müşterileriyle paylaştığı bir notta Mart, Haziran, Eylül ve Aralık’ta olmak üzere 4 adet faiz artırımı beklediklerini söyledi.

Bloomberg Economics’in çalışmasına göre Arjantin Fed’in faiz artırımlarına karşı en kırılgan ülke konumunda bulunurken, Türkiye ikinci sırada yer alıyor. Arjantin ve Türkiye’nin ardından en fazla risk altında bulunan diğer ülkeler ise Güney Afrika, Kolombiya, Mısır ve Brezilya.

Ons altın, geçen haftayı yüzde 1’e yakın yükselişle kapatarak son 6 haftanın 5’ini kazançla geçirmiş oldu. Haftaya yatay bir seyir başlayan ons altın, küresel piyasalardaki risk iştahının azalmasından destek bularak salı günü 1.853 dolara kadar tırmandı. Fed toplantısı öncesinde hafif bir gerileme kaydeden değerli metal, çarşamba günü 1.846 dolar seviyesinde bulunuyor.

Gram altın, geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yüksek seyre rağmen Dolar/TL ’deki dalgalanmadan etkilenmişti. Yeni haftaya da dolar kurundaki yükselişi takip ederek başlayan gram altın, sonrasında küresel altın fiyatlarında yaşanan yükselişle salı günü 805 TL’ye kadar yükseldi.

Yatay seyir gösteren altın fiyatlarında son durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)26 Ocak 2022 09:48

    direnç noktalara kadar geldi. FED öncesi almak isteyene ucuza mal yok :D riski almışız dirence getirmişsiz. şimdi FEd konuşur tak tak yön tayini eder. o şamada elden çıkartırız. yani aman FEd açıklayacak ucuz ucuz alayım yok. Bütün enastrumanlarda öyle. alacak kişi dirençten alır FED i bekler. coınler dahil diğer enstrumanlarda riskli alıp dirençde elde tutuyoruz malı. FED iyi olursa taşırız. FED iyi deilderse satar, alt destek dirençten malı yerıne koyarız. şimdi birileri çıkıp FED gübü ohh alayım enayi malı FEd bekliyim mis gibi para kazanayım enayiler uyuyor sanmazın :D kucagına mal vermeye hazır byük kitle benim mantıgımla beklıyor. Biz istersen ucuz mal alırsın. biz 2 gundur taşıyoruz dirençlere kadar malı. direnç geçişleri kar satışı yarı mal yapıp, geri gelince yerıne koymaya devam ediyoruz. ABS pıyasası uyunana kadar böyle. sonrasında band daralacak. FED haberine kılıtlenecez.  FED açık iken = açık olacak enstrumanlar dunyada populer bugun