E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcıları faizlerden moral buldu---

Altın yatırımcıları faizlerden moral buldu

Altın yatırımcıları faizlerden moral buldu
03 Ağustos 2021 - 08:34 borsagundem.com

Altın fiyatları cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatay bir seyir izlerken, bazı analistler ABD tahvillerinin reel faizlerinin tüm zamanların en düşüğüne gerilemesiyle ons altında yükseliş öngörüyor

Uluslararası piyasalarda spot altın, ABD'de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatırımcıların pozisyon değişikliğinden kaçınmaları nedeniyle yatay seyir izliyor. 

Analistler, ABD'de istihdam piyasasındaki yüksek atıl kapasite nedeniyle Fed'in orta-uzun vadede para politikasını destekleyici tutmaya devam etmesi halindee altın fiyatlarında gerçekten iyi bir ivmenin yakalanabileceğine işaret ediyorlar. Bu hafta açıklanacak istihdam verisi ve Fed Başkanı Powell'ın ay sonunda Jackson Hole'de yapacağı konuşma altın fiyatları için trendi belirleyecek.

SAV Markets Kurucusu Shyam Devani, 10, 5 ve 2 yıllık ABD Hazine tahvillerinin reel faizlerinin tüm zamanların en düşüğüne gerilemesiyle altın fiyatlarının 1.900 dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Orta vadede altın için yükselişe işaret eden bir görünüm olduğunu belirten Devani, delta varyantı vakalarındaki yükselişin merkez bankalarını daha uzun süre güvercin kalmaya zorlayabileceğini ve bu durumda altın fiyatlarında 2.100 dolar seviyesinin de telaffuz edilebileceğini de belirtti.

1.810 dolar/ons seviyesini destek yapan ve bu desteğin üzerinde kalmaya çalışan spot altın, şu sıralarda düne göre yüzde 0,16 kayıpla 1.810,75 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Temmuz ayının ilk yarısında 500 TL’nin üzerinde tutunan gram altın, sonrasında dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip etmişti. Doların zayıflaması ve risk iştahının artmasıyla beraber dolar kuru 8,40’ın altına inerken gram altının fiyatı da 490 TL’nin altına çekildi.

Yatırım yaparken bu kurallara dikkat!

Günün önemli şirket haberleri 03/08/2021

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)