E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Altın Marka' Derlüks Deri’nin halka arz hedefleri neler? İşte yanıtlar---

'Altın Marka' Derlüks Deri’nin halka arz hedefleri neler? İşte yanıtlar

'Altın Marka' Derlüks Deri’nin halka arz hedefleri neler? İşte yanıtlar
25 Haziran 2019 - 13:00 borsagundem.com

Deri konfeksiyon piyasasının ünlü şirketi Derlüks Deri’de halka arzın ilk adımı olan talep toplama tarihi 27-28 Haziran. Yönetim Kurulu Danışmanı Selçuk Aslan hissenin yatırımcı açısından gelecek vadettiğini söylüyor...

DENİZ ALTUNTAŞ – BORSAGUNDEM.COM

Deri konfeksiyon sektörünün Eliliano Zapata markası ile altın marka ödüllü şirketi Derlüks, 27 ve 28 Haziran’da Borsa İstanbul’da talep toplayacak. Şirket halka arz aşamasını anlatmak için Ritz Carlton Otel’de bir tanıtım toplantısı düzenledi. Yeni ortakların mali gücünü ve kurumsallaşmanın sağlayabileceği fikri, yönetsel sinerjiyi yanına alarak, daha ileri gitmek istediklerini söyleyen Derlüks Deri Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Güzelci, “Şirketimiz, kazan-kazan düşüncesiyle, mevcut ve potansiyel büyüme, karlılığımızı yeni ortaklarımızla paylaşmak istemektedir. Paylaşarak büyümek istiyoruz” dedi.

Güzelci sözlerine, “Bugün; Asya, Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’da 30’a yakın ülkede son tüketiciye ulaşıyoruz. Giysi, saraciye, çanta ve ayakkabı dahil tüm deri ürünleri grubunda 2016 yılında ‘Türkiye’nin en fazla ihracat yapan’ 36’ncı şirketi olduk. 2017 yılında ise, yine tüm deri ürünleri grubunda ‘en çok ihracat yapan ilk 10 firma’ içerisine girdik ve ‘ihracat altın ödülü’nü aldık. 2018 yılında da, 297 milyon dolar ihracat gerçekleştiren deri ve kürk giyim grubunda 13 milyon dolarlık ihracatımızla aynı ödülü almaya hak kazandık” diye devam etti.

2002’de kurulan Derlüks Deri, yaklaşık 13 milyon dolar olan ihracatıyla İDMİB’in (İstanbul Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği) her yıl  dağıttığı ihracat şampiyonları ödüllerinde de son iki yılda 'altın ödülü’ almaya hak kazandı.

YK DANIŞMANI SELÇUK ASLAN BORSAGUNDEM.COM’A KONUŞTU

Derlüks Deri Yönetim Kurulu Danışmanı Selçuk Aslan, tanıtım toplantısında 17 yıllık şirketin halka arzıyla ilgili borsagundem.com’un sorularını yanıtladı.

-Halka açılmaya ne zaman karar verdiniz?

Selçuk Aslan: Yaklaşık bir yıl önce halka açılmaya karar verdik. Bir yıl zorlu süreç geçti. Sürecin kendisinin bize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorduk ve bu gerçekleşti. Daha kurumsal bir firma olduk. SPK’dan, Borsa İstanbul’dan, bağımsız denetçimizden, bağımsız hukukçumuzdan bir sürü yeni şeyler öğrendik.

-Mevcut ekonomi sizi nasıl etkiliyor?

Selçuk Aslan: Eğer üretim yapıyorsanız kısa vadeli gelgitler, kısa vadeli inişler çıkışlar sizi çok ilgilendirmiyor. Belki para piyasalarında, sermaye piyasalarında önemi var ama özellikle Rusya’ya ihracat yapan bir firmayız ve Ruslar kürk giymekten vazgeçmediği sürece biz o işi yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla çok büyük gelgitler yaşamadık.

“HİSSEMİZ ÇOK UCUZ ÇIKIYOR”

-Halka arzdan beklentileriniz neler?

Selçuk Aslan: Halka arzdan iki tane beklentimiz var. Birisi alternatif finans kaynaklarına ulaşmak. Biliyorsunuz dünyada para pahalı. Öz kaynaklarımızla yatırımları belli bir noktaya getirdik ama daha ileriye gitmek için daha fazla kaynağa ihtiyacımız var. Birincisi bu. İkincisi de kurumsallaşmak. Neticede kurumsallığı bir yılda net şekilde gördük.

-Borsa İstanbul’a hangi fiyattan çıkmayı düşünüyorsunuz?

Selçuk Aslan: 2.66’dan çıkıyoruz. Hissemiz çok ucuz çıkıyor. Meksa Menkul Kıymetler’in yaptığı fiyat tespit raporuna göre yüzde 26 verilmiş iskontolu. O fiyat tespit raporunda risksiz faiz oranı 18 küsurlardı, şimdi 16’ya düşmüş durumda. Biz zaten çok ucuz çıktığını düşünüyoruz. Hissenin gelecek vadettiğini düşünüyoruz. Çok fazla dalgalanmalara sebep olacak yapıyı taşımıyoruz. Yüzde 44’ünü halka arz ediyoruz. 30 milyon liralık bir rakam. 24 milyon lira civarında net gelir gelecek. İhtiyacımız bu kadardı. O yüzden gereken kaynak kadar satış yapmayı uygun gördük. Sermaye Piyasalarına her zaman inandık. Türkiye çok büyük badireler, post modern darbeler atlattı. Biz Türkiye’ye inanan taraftayız.

-Emiliano Zapata markasının piyasadaki yeri ve geleceği için neler söylemek istersiniz?

Selçuk Aslan: Özellikle Kuzey komşularında ciddi bilinirliği olan bir marka. Hedefimizde ABD, Kanada, İskandinav ülkeleri var. Buralarla ilgili çalışmalarımız var. 2014’te çok ciddi PR çalışmaları yaptık. Oscar’lı oyuncu Adrien Brody’yi reklam yüzümüz olarak oynattık. Daha hızlı bir şey yapmak isterken Rusya-Ukrayna krizi, ardından Türkiye-Rusya krizi patladı. Biraz askıya almıştık. Devam etmeyi düşünüyoruz. Marka olduğunuz zaman ürünlerinizi çok daha iyi fiyatlara satıyorsunuz. Bizim fason yaptığımız ürünleri bizden 5 katı iyi fiyatına satıyorlar. Bu neden Emiliano Zapata olmasın.

“İÇ PİYASAYA DA YÖNELME PLANLARIMIZ VAR”

-İç piyasaya yönelik çalışmalarınız var mı?

Selçuk Aslan: İç piyasaya yönelme planlarımız da var ama hızlı şekilde değil. Her sene yavaş yavaş ilerlemeyi düşünüyoruz. Malum insanlar tasarruf yapıyor. Yavaş yavaş Antalya’dan başlayarak burada da kendi segmentimize uygun yerlerde olacağız. Türkiye deri ihracatında iyi yerde. Bence bu işi iyi biliyoruz. Kaliteli hammadde ve ürün çıkarıyoruz. Hak ettiğimiz yerde olmadığımızı düşünüyoruz. Erkek derisinde 3-4 markadan biriyiz. Belki de birinciyiz. Bu aldığımız ödüllerden belli.

-Dövizdeki dalgalanmalar için ne düşünüyorsunuz?

Selçuk Aslan: Firmalar her ne kadar dövizle satış yapsalar da mutlaka kendilerini hedge etmeleri (riskten korunma) lazım. Hammadde de borçlar da döviz. Dolayısıyla dövizle borçlanan firmaların kendilerini korumaları gerekiyor. Doların çok önemli kriz yaşanmazsa çok fazla dalgalanmayacağını düşünüyoruz. Fed’in faiz indirmesi, piyasaya para sürmesi mümkün olabilir. Dolarda yükselme beklentimiz yok. S-400 krizi aşılırsa belki aşağılara inebilir.

Derlüks Deri halka arz oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Garipçe16 Şubat 2020 13:00

    Ozamanlarda 1.84 şimdilerde 4.15.......... Gelecekte 13.5 yakında az kaldı korano virüssüz deras imalatı montlar sipariş patlaması yaşanmış haberde vermiyorlar. emalın iyisi yakındır bekleyen bilir.

  • Hakan Kaynak03 Temmuz 2019 20:15

    Ben çok gördüm halka arz kagitlarin durumunu bakin karain atlas kuyumculuk halka arz ile geldi ve gitti trabzon limani halka arzla geldi yatirimcilarin cogu zararda ulusoy un yatirimci zararda şik magazalari yatirimci zararda bir tek halka arzda mavi jeans kazandirdi onun disindakilerin cogu zarar ettirdi onun için dikkat edin halka arza fazla guvenmeyiin

  • Er26 Haziran 2019 12:35

    Parası cok olan alsın

  • Talha 26 Haziran 2019 12:16

    Önce yukarı basarlar sonra yukarlardan millete verirler. Sonra alanlar senelerce aldığı fiyata gelsin diye bekler dururlar. Yok efendim altın markaymış. Bist te bunun gibi çok şirket var arz fiyatının altında yerlerde sürünen. Casino bist e yeni bir oyuncu, hem de aracı kurum metro. Bist in en büyük yerli ve milli spekülatörü kaçak galip in şirketi.

  • Trakyalı 26 Haziran 2019 03:34

    Tavan yapar.

  • Hakan kaynak03 Temmuz 2019 20:08

    Halka arz kagitlar kime ne kazandirmis halka arz kagidi almican once bi borsada islem gorsun sonra bi sopa yesin kagit ondan sonra durum degerlendirilir