E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın kritik veriyi beklerken temkinli---

Altın kritik veriyi beklerken temkinli

Altın kritik veriyi beklerken temkinli
14 Kasım 2023 - 10:48 borsagundem.com

Altının gramı, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 1.791 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 2.950 liradan, cumhuriyet altını 12.040 liradan satılıyor.

Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,69 yükselişle 1.789 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni güne ise yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 1.791 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.950 liradan, cumhuriyet altını 12.040 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da şu sıralarda önceki kapanışına paralel 1.946 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığını ifade ederek, söz konusu verilerin ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek döneme ilişkin politikaları üzerinde etkili olabileceğini belirtti.

Fed'in enflasyonla mücadele konusunda "şahin" para politikalarına devam edip etmeyeceğine ilişkin belirsizliklerin fiyatlamaları zorlaştırdığını kaydeden analistler, bugün Fed üyelerinin yapacağı konuşmaların da politikalara yönelik ipucu verebileceğini aktardı.

Analistler, bugün Almanya ve Avro Bölgesi'nde ZEW beklenti endeksleri, Avro Bölgesi'nde büyüme, ABD'de enflasyon verilerinin takip edileceğini söyledi.

İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının gündemde olmaya devam ettiğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 ve 1.980 dolar seviyelerinin direnç, 1.940 ve 1.930 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta yüzde 2 üzerinde değer kaybı yaşayan ons altın, yeni haftanın ilk işlem gününde dalgalı bir seyir izledi. Haftanın ikinci işlem gününe ise bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler ile başladı. Orta Doğu’da yaşanan çatışmanın bölgesel bir savaşa yol açabileceği beklentisinin azalması ve FED kanadında geçtiğimiz hafta başkan Powell’ın gerektiği taktirde faiz artışlarının devam edebileceğini açıklaması, değerli metalde aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden olmuştu. Yine de Orta Doğu’da ki jeopolitik riskler devam ediyor ve bu konuda gelebilecek haber akışları yakından izlenecek. Yeni günde ise TSİ 16:30’da ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisi ile küresel bazda sert hareketlenmeler yaşanabilir. FED’in de yakından izleyeceği veri ile faiz patikasındaki olası hamlelerin ipuçları aranacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1955 – 1970 - 1981 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1930 – 1915 - 1900 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Altın ithalattı 3 ayın zirvesinde, gümüş ithalatında rekor

 

Altın ithalatı 30 milyar dolara ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)