E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın için kritik gün!---

Altın için kritik gün!

Altın için kritik gün!
03 Eylül 2021 - 08:05 borsagundem.com

Altın yatırımcılarının Fed'in varlık alımı azaltımı takviminin gidişatını anlamak için yakından takip ettiği ABD tarım dışı istihdam verisi bugün açıklanacak. Altın fiyatları veri öncesinde dalgalı bir seyir izliyor

ABD'de bugün açıklanacak Ağustos ayı tarım dışı istihdam verisi öncesi altın, dar bir bantta yatay seyrdini devam ettiriyor.

Dolar Endeksi'nin son 1 ayın en düşük seviyesine kadar gerilemiş olsanı rağmen uluslararası piyasalarda spot altın şu sıralarda 1811,10 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD istihdam verisi öncesinde yatırımcıların yeni pozisyon almaktan çekindiklerine işaret ediyorlar. Tarım dışı istindam rakamının beklentilerin altında kalması halinde altın fiyatının pozitif etkilenmesi bekleniyor.

Saat 15.30'da açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin Ağustos ayında istihdramın 720-728 bin arttığına işaret edeceği öngörülüyor.

İstihdam verisinin beklenenden güçlü gelmesi doları destekleyerek altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü bir baskı yaratabilir.

ONS ALTIN

Powell’ın güvercin konuşması sonrasında piyasalarda oluşan iyimser havayla birlikte haftaya 1.820 dolar civarında başlayan ons altın, hisse piyasalarının pazartesi günü rekor kırmasından sonra hafif bir düşüş kaydetmişti.

ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde 1.805 dolara kadar gerileyip yeniden yükselen ons altın, cuma günü 1.811 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN

Geçen hafta Jackson Hole sempozyumu öncesinde dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyle beraber 480 TL seviyesine kadar inen gram altın, toplantı sonrasında dolar kurunun zayıflamasına rağmen küresel altın fiyatlarındaki yükselişle pazartesi günü yatay bir seyir izlemişti. Gram altın, dolar kurundaki düşüşün devam etmesiyle birlikte cuma günü 482 TL’ye geriledi.

Borsa İstanbul pozitif sinyaller veriyor

New York borsası günü pozitif tamamladı

Pekin Borsasının hedefi inovasyon odaklı şirketler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)