E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın geriledi: Gözler ECB’de---

Altın geriledi: Gözler ECB’de

Altın geriledi: Gözler ECB’de
27 Ekim 2021 - 08:06 borsagundem.com

Altın yatırımcıları, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın perşembe günkü toplantı sonrası enflasyon görünümüne ve bunun faiz artırımına gidildiğinde ne anlama geldiğine ilişkin söyleyeceklerine odaklanırken altın fiyatları düştü

Altın, yatırımcıların perşembe günü gerçekleştirilecek Avrupa Merkez Bankası toplantısına odaklanmasıyla düştü. 

ABD Doları'nın önde gelen para birimleri karşısında değer kazanması altın fiyatını geriletti.

Avrupa’daki yatırımcılar enflasyonun yükselmesi, tedarik sıkıntılarının devam etmesi ve artan enerji fiyatlarından sonra ECB’nin faizleri düşük tutmaya devam edeceğine şüpheyle yaklaşmaya başladı.

Ancak ECB yönetim konseyinin perşembe günkü toplantıda politikasını değiştirmesi beklenmiyor. Bunun yerine, dikkatler temel olarak Lagarde’ın toplantı sonrası enflasyon görünümüne ve bunun faiz artırımına gidildiğinde ne anlama geldiğine ilişkin söyleyeceklerinde toplanacak.

1800 dolar/onsun üzerinde tutunamayan altın bu sabah 1786,71 dolar/ons seviyesine kadar geriledi. Spot altın fiyatı şu sıralarda düne göre yüzde 0,31 kayıpla 1787,17 dolar/ons seviyesinde.

Piyasalarda gözlerin BOJ ve ECB'nin yarın yapacakları toplantıya çevrildiğini ve FOMC'nin 3 Kasım toplantısının beklendiğini ifade eden analistler, Fed'in 3 Kasım'da varlık alımlarının azaltılması konusunda bir karar almasının neredeyse kesin görünmesinin 1800 dolar/onsun üzerine doğru hareketlerde zorlanmaya yol açacağını belirtiyorlar.

Gram altın, dolar/TL’nin piyasadaki ilk işlemlerde 9,80’nin üzerini görmesiyle haftaya 567 TL civarında başlamıştı. Sonrasında dolar kurundaki hızlı gerilemeyle 557 TL’ye kadar inen gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşle de beraber 549 TL’ye indi.

Döviz büroları niçin kepenk kapatıyor

 

Manukyan: Merkeziyetsiz finans artık daha öne çıktı, çok ciddi getiriler var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)