E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında sıkışma---

Altın fiyatlarında sıkışma

Altın fiyatlarında sıkışma
22 Şubat 2021 - 08:30 borsagundem.com

Altın fiyatı tahvil getirilerinde yükseliş ve zayıf dolar arasına sıkıştı

Uluslararası piyasalarda altın fiyatı, ABD Doları'nın önemli para birimleri karşısında zayıflamasından destek alarak 1780 dolar/ons seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ediyor. Ancak, ABD Hazine kâğıdı getirilerinin son 1 yılın en yüksek seviyesinde seyretmeye devam etmesi altın fiyatında toparlanmanın ivme kazanmasını engelliyor.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı bu sabah Cuma gününe göre yüzde 0,16 artışla 1784,81 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, altın fiyatı için risklerin aşağı yönlü olmaya devam ettiğine işaret ediyorlar. Bu hafta gözler Fed Başkanı Powell'ın Senato Bankacılık Komitesi'nde ve Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı yarıyıl sunumlarında olacak. Powell'ın konuşmasında vereceği işaretler altın fiyatının da yönünü belirleyecek.

Spot altın için güçlü destek 1765 dolar/ons olmaya devam ediyor. Yukarı hareketlerde ise 1790 ve 1803 dolar/ons güçlü dirençler olarak öne çıkıyor.

Bitcoin’de yükseliş sürüyor

Dolar 7 TL’nin üzerine çıkar mı?

Endişeler petrol fiyatlarını yükseltiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)