E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 7 TL’nin üzerine çıkar mı?---

Dolar 7 TL’nin üzerine çıkar mı?

Dolar 7 TL’nin üzerine çıkar mı?
22 Şubat 2021 - 08:17 borsagundem.com

Yurt içi piyasalarda, haftanın ilk işlem gününde veri bakımından yoğun bir gündem bekliyor. Dolar/TL 6,97, euro/TL 8,45 düzeyinde haftaya yatay bir başlangıç yapıyor.

Haftanın ilk işlem gününde yurt içinde yoğun bir gündem bulunuyor. Yurt dışı veri takvimi ise daha sakin olurken, kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi, hazine ihalesi ve yabancı ziyaretçi sayısı öne çıkan gündem maddeleri olarak görülüyor.

Geçtiğimiz haftanın ikinci yarısında 6,96-7,00 bandında dalgalanan dolar/TL, yeni haftaya da bu aralıkta başladı. Dolar/TL 6,97, euro/TL ise 8,45-8,46 seviyelerinde.

08.15 itibarıyla dolar/TL 6,9850, euro/TL 8,4678 seviyesinden işlem gördü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü yukarı yönde revize etti.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü yukarı yönde revize etti.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, politika yapıcıların üzerinde çalıştıkları 1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki teşvik paketinin pandeminin istihdam paketine etkileri dikkate alındığına uygun olduğunu söyledi.

New York Fed Başkanı John Williams, ekonominin hükümetin aşırı harcamaları nedeniyle aşırı ısınacağından endişe etmediğini, istidam ve enflasyonun Fed'in hedeflediği seviyelerin çok altında olduklarını söyledi.

Çin Merkez Bankası(PBOC), bir ve 5 yıl vadeli gösterge borç verme faiz oranlarını beklendiği gibi aynı seviyede bıraktı.

Endeks sağlayıcısı FTSE Russell, Çin'de STAR Market içinde yer alan 11 hisse senedini global endekslerine ekleme kararı aldığını duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Trump'ın başkanlık döneminde zarar gören ABD-Cin ikili ilişkilerinin onarılması için Biden yönetimine iki ülke arasında diyaloğun yeniden açılması Pekin ile birlikte çalışma çağrısı yaptı.

S&P Global Ratings, Yeni Zelanda'nın kredi notunu yükseltti.

YURT İÇİ GÜNDEM

Haftanın ilk günü yurt içinde veri takvimi oldukça dolu görülüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak kapasite kullanım oranı ile Reel Kesim Güven Endeksi verileri takip edilecek.

Yılın ilk ayında kapasite kullanım oranı yüzde 75,4, Reel Kesim Güven Endeksi 107,0 olarak açıklanmıştı (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), İşgücü Girdi Endeksleri, Sektörel Güven Endeksleri ve Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak (10.00).

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2021 yılının ilk ayına ilişkin yabancı ziyaretçi rakamlarını duyuracak (11.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şubat ayının yoğun ihale takviminde son ihalelere üst üste iki gün çıkacak. Haftanın ilk günü TLREF'e endeksli 5 yıllık tahvil yeniden ihraç edilirken, aynı zamanda 3 yıl vadeli Altın Tahvili ile Altına Dayalı Kira Sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek.

Günün yurt içindeki son verisi ise Hazine ve Maliye Bakanlığının açıklayacağı Merkezi Yönetim brüt borç stoku ile alacak stoku verileri olacak (17.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında daha sakin bir veri gündemi bulunuyor. Günün en önemli verisi Almanya'dan IFO Endeksi olacak (12.00). Piyasalarda bir önceki ay 90,1 puan olarak açıklanan endeksin bir miktar yukarı yönde geleceği beklentisi bulunuyor.

ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi (16.30), Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi (18.30) bulunuyor.

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson, korona virüs kısıtlamalarının nasıl kaldırılacağı konusunda bir yol haritası açıklayacak.

Bitcoin’de yükseliş sürüyor

 

Sermaye ve hisse başına kârda öne çıkan şirketler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)