E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarına güvenli liman dopingi---

Altın fiyatlarına güvenli liman dopingi

Altın fiyatlarına güvenli liman dopingi
29 Ocak 2024 - 08:24 borsagundem.com

Altın fiyatları, artan jeopolitik riskler sonrasında yatırımcıların güvenli liman talebinin artmasıyla yeniden yükselişe geçti.

Altın fiyatları, Orta Doğu'da tırmanan gerilimin güvenli liman arayışını artırmasıyla yükseldi. Ancak, yatırımcıların yön belirlemek için Fed BaşkanıJerome Powell'ın bu hafta yapacağı açıklamaları beklemesiyle hareketler sınırlı kaldı.

Spot altın %0,36 artışla ons başına 2.025,96 dolardan işlem görüyor.

KCM Trade baş piyasa analisti Tim Waterer, Orta Doğu'da yatırımcıların güvenli liman olarak altınla ilgilenmesini sağlayacak kadar istikrarsızlık olduğunu söyledi.

Yatırımcılar, Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınlarında konuşlu ABD güçlerine insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda üç ABD'li askerin hayatını kaybetmesinin ardından artan jeopolitik risklere karşı temkinli davranıyor.
Waterer, Çin'in Evergrande şirketine tasfiye emri verilmesine ilişkin haberlerin risk duyarlılığına darbe vurduğunu ve bunun da altını desteklediğini söyledi ve Fed toplantısına kısa bir süre kaldığı için yukarı yönlü hareketin sınırlı olduğunu ekledi.

Altın, siyasi ve ekonomik çalkantıların ortasında güvenli bir değer deposu olarak görülüyor.

Piyasalar ABD Merkez Bankası'nın 30-31 Ocak'taki toplantısında faiz oranlarını değiştirmemesini bekliyor, ancak dikkatler büyük ölçüde Powell'ın tonunda olacak.

Emtia fiyatlarında 2024 senaryosu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)