E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları enflasyona odaklandı---

Altın fiyatları enflasyona odaklandı

Altın fiyatları enflasyona odaklandı
13 Temmuz 2021 - 08:23 borsagundem.com

Altında delta varyant ve artan vakalar yakından takip edilirken ekonomik toparlanma için ABD enflasyon verisi bekleniyor. Gram altın ise dolar ile dar bir fiyat aralığında sıkışmış durumda.

Altın, delta varyant ile korona virüs salgınında yeniden artan endişeler ve yatırımcıların ABD enflasyon verisine odaklanmasıyla yatay bir seyir izliyor. Gram altın da ons ve dolar/TL kuru ile dar bir bantta seyrediyor.

ABD Haziran ayı enflasyonu TSİ ile saat 15.30’da açıklanacak.

Fed’in yakın zamanda varlık alımı azaltımına başlamayacağına dair beklentiler ve enflasyonun beklentilerin üstünde gerçekleşmesi altın fiyatlarını destekleyebilir.

Geçen hafta Fed tutanakları öncesi 1.818 dolara kadar tırmanan ons altın, tahvil faizlerindeki yükselişle yeniden 1.800 doların altına gerilemişti. Perşembe günü dalgalı bir seyir izleyen ons altın, haftayı 1.800 doların üzerinde kapatmıştı. Yeni haftaya delta varyantı endişeleriyle beraber 1.803 dolar civarında başlayan ons altın, enflasyon verisi öncesi 1.810 dolar civarında seyrediyor.

Gram altın, Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarının bir süredir birbirini dengelemesiyle dar bir fiyat aralığında işlem görüyor. Geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 508 TL’ye kadar tırmanan ons altın, hafta başından bu yana 502 TL civarında bulunuyor.

Asya piyasaları Wall Street rekorlarıyla yükseldi

Altın fiyatlarında gerileme sürüyor

Direncin test edilmesi altında hareketliliği artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)