E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya piyasaları Wall Street rekorlarıyla yükseldi---

Asya piyasaları Wall Street rekorlarıyla yükseldi

Asya piyasaları Wall Street rekorlarıyla yükseldi
13 Temmuz 2021 - 08:03 borsagundem.com

ABD piyasalarında haftanın ilk işlem günü kaydedilen rekorlar Asya piyasalarına da olumlu yansıdı.

Asya hisseleri, ABD piyasalarından gelen yeni rekor haberleriyle haftanın ikinci işlem gününe pozitif başladı.

Asya Pasifik MSCI endeksi ikinci günde de yükselişini devam ettirirken, Hong Kong Borsasında pozitif ayrışma dikkat çekti.

Tayvan hisseleri de gün içi rekor seviyeyi gördü.

Haftaya Çin Merkez Bankası'nın zorunlu karşılıklarda yaptığı indirim nedeniyle moralli giren Çin endekslerinde yatay bir görünüm izlendi.

Fitch'in not görünümünü durağandan negatife çektiği Filipinlerde ise hisselerde düşüş görüldü.

Çin'in Haziran ayında ihracatı Çin Yuanı cinsinden hesaplandığında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,2 arttı. İthalatta artış ise yüzde 24,2 oldu. Haziran ayında ticaret dengesi 332,75 milyar yuan fazla verdi. Yılın ilk 6 ayına bakıldığında ihracatta büyüme yüzde 28,1 olurken ithalatta büyüme ise yüzde 25,9 seviyesinde gerçekleşti.

Yeni Zelanda'da konut fiyatlarında artış devam ediyor, ancak hızında yavaşlama görülüyor. Yeni Zelanda Gayrimenkul Enstitüsü(REINZ) tarafından Foreks ile paylaşılan rapora göre, konut fiyatları Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,7 artış gösterdi. Bir önceki ay artış yüzde 32,3 olarak gerçekleşmişti.

Avustralya'da iş dünyası güveni ve koşullarında olumsuz bir dönem yaşandı. National Australia Bank(NAB) tarafından düzenlenen anketine göre, İş Dünyası Güven Endeksi Haziran ayında 20 puandan 11 puana indi. İşe alım, satış, kar göstergesi olan ve iş piyasası koşullarını yansıtan İş Koşulları Endeksi 36 puandan 24 puana geriledi.

ABD’DE YENİ REKORLAR

S&P 500 endeksi haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,38 kazançla 4.386,20 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,21 artışla 14.733,2 puana yükseldi. Böylece üç endeks de kapanışta ulaştıkları puanlarla rekor tazeledi.

Endekslerdeki pozitif seyirde, şirketlerin bu hafta açıklanmaya başlayacak 2'nci çeyreğe ait finansal sonuçlarına dair iyimserlik etkili oldu.

New York borsası haftanın ilk gününde artıda kapandı

 

Avrupa borsaları iyimser beklentilerin etkisiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)