E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatına 'jeopolitik gerilim' desteği---

Altın fiyatına 'jeopolitik gerilim' desteği

Altın fiyatına 'jeopolitik gerilim' desteği
05 Nisan 2024 - 08:13 borsagundem.com

Tırmanan jeopolitik gerilim altın fiyatını yukarıda tutarken, değerli metalde gözler ABD istihdam verisine odaklandı.

İsrail'in İran'ın Suriye Büyükelçiliği yerleşkesine saldırısı ve öldürülen üst düzey askeri yetkililer sonrası İran'ın intikam yeminlerinin tırmandırdığı jeopolitik gerilim altın fiyatına destek veriyor.

Dün ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden faiz indirimleri konusunda gelen karışık mesajlarla bir miktar gerileyen altın fiyatı, gözünü Fed'in faiz indirimine yakın olup olmadığı konusunda ipucu vermesi beklenen tarım dışı istihdam verisine çevirdi.

Dün 2305,58 dolara kadar yaşanan yükselişin ardından yönünü aşağı çeviren ons altın bu sabah 2267,88 doları gördü. Şu sıralarda ise düne göre yüzde 0,60 kayıpla 2277,28 dolar seviyesinde.

ACY Securities'de analist olan Luca Santos, "Altın normal geri çekilmelerle yükselmeye devam edecek," dedi. Santos, ABD dolarındaki düşüş, Fed'in bu yıl faiz indirimine gideceğine dair yatırımcı beklentileri, ekonomik belirsizlik ve Orta Doğu'da yükselen tansiyonun piyasalar için itici güç olduğunu ve altın için çok daha fazlası olduğunu sözlerine ekledi.

InProved'in değerli metaller traderı Hugo Pascal, "Altın aşırı alım bölgesinde işlem görüyor," dedi ve önümüzdeki günlerde bir düzeltme olasılığını yüksek gördüğünü ve ilk hedefin 2.250 dolar olduğunu işaret etti. Pascal, "Daha güçlü bir NFP, artan enflasyonist baskılara işaret ederek metal kompleksi üzerinde baskı yaratacaktır" dedi.

Analistler ons altın için bugün destek seviyelerinin 2253 ve 2240 dolar olarak işaret ederken, geri çekilmenin 2233 dolara kadar devam edebileceğini de belirtiyorlar. Yukarıda dirençler 2282 ve 2302 dolarda.

Ons altın rekoru tazeledi

 

Altın yeni rekorlar kırmaya devam ediyor

 

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu?

 

Altının kilogram fiyat geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)