E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşün ardından yeniden ralli yapacak mı?---

Altın düşüşün ardından yeniden ralli yapacak mı?

Altın düşüşün ardından yeniden ralli yapacak mı?
12 Ağustos 2020 - 11:00 borsagundem.com

Aşı haberlerinin yayılmasıyla birlikte sert bir düşüş geçiren altın ve değerli metaller piyasası bu geri çekilmenin ardından değerin makul seviyelere düşmesini bekleyen yatırımcılarla yeni bir ralli koşabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs aşısına ilişkin olumlu haberlerin iyimserliği arttırmasıyla ve ABD’de yeni kovid-19 vakalarının yavaşlama göstermesiyle birlikte altın vadelileri Salı gününü sert bir düşüşle geçirdi. Altın dolar karşısında 7 yılın en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin salı günü yaptığı açıklamada Rusya’nın korona virüse karşı aşıyı bulan ilk ülke olduğunu belirtmişti. Astra Zeneca ve Moderna gibi ilaç şirketleri şu anda aşı için yapılan testlerin en son aşamasındalar ve çalışmaların yakın zamanda sonuçlanması gerekiyor.

Altın fiyatlarındaki yükselişin en önemli nedenlerinden birisi hiç şüphesiz korona virüs salgını. Aşıyla ilgili iddialı gelişmelerin ise altını belirsizliğin hakim olduğu bir ayı piyasasına itiyor.

New York merkezli döviz şirketi Oanda’nın Kıdemli Borsa Analisti Edward Moya aşı haberlerinin borsaya etkilerine ilişkin müşterileriyle paylaştıkları notta, “Kârlarını boğa piyasasındaki altında korumaya heveslenen borsacılar Rusya’dan gelen aşı haberleriyle birlikte yerlerinden fırladılar” ifadelerini kullandı. Moya’ya göre bu haberlerin ardından Rusya’nın aşı konusunda hangi aşamada olduğu önemli değildi.

Aşı haberlerinin ardından S&P 500 endeksi rekor seviyeye yaklaştı. 10 yıllık ABD Hazinesi verimleri 7 baz puandan fazla değer kazanarak tahvil gibi yatırımcı iştahı azalan güvenli liman varlıklarına olan ilginin artmasına neden oldu. Verimlerin yükselmesiyle birlikte tahvil fiyatları düştü.

Altın için alım fırsatı mı?

Gold Newsletter yazarı Brien Lundin altındaki düşüşe ilişkin, “Altın ve gümüşün son birkaç haftadır süren koşusu baş döndürücüydü ve bu yükselişe hayret eden hemen hemen herkes bir düzeltme bekliyordu ve hatta umut ediyordu. Beklenen dönüş burada ve değerli metaller şişmiş olan fiyatların bir kısımını serbest bırakıyor " ifadelerine yer verdi

Lundin Marketwatch’a verdiği röportajında, “Uzun vadede altın ve gümüş piyasasına girmek için öylece bekleyen oldukça fazla yatırımcı bulunduğuna dair muazzam kanıtlar söz konusu. Bu bakış açısında gerçeklik olduğuna inanıyorum. Altın dibi bulunca büyük bir yatırım akını göreceğiz” sözlerini kullandı.

Kanada merkezli madencilik şirketi Gold Mining’in Başkan Yardıcısı Jeff Wright altının onsunun tekrar 2.000 dolar seviyesine ulaşmadan önce 1.900 ile 1.950 aralığında bulunacağını belirtiyor. Bu seviyeye tekrar hızlı bir şekilde ulaşılacağını öngören Wright uzun vadeli görünümünü yükseliş olarak açıklıyor.

Altında kayıp yüzde 10'a ulaştı

 

Dolar ve euro kurları yeniden yükselişe geçti

 

Aşı, küresel piyasalarda sert fiyatlamaya sebep oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tiktak12 Ağustos 2020 16:37

    Kredi çektim , altın aldım, onsu üçbin lira olunca satcam.

  • KASIM YANTIR12 Ağustos 2020 11:59

    yakında çin ile hindistan savaştıracaklar altın ın yıldızı  ve geleceği parlak.bu hareketler korkutma ve sindirme hareketleri .

  • Maratoner12 Ağustos 2020 11:34

    Zaten koşuyor şu anda yolun yarısını geçti bile

  • sefer12 Ağustos 2020 11:24

    altın kumara döndü 1 günde 50 80 usd arası hareket ediyor. Alan uzun vade tutsun.

  • MELİS MARMARİSLİ12 Ağustos 2020 11:10

    aşı ile altının ne alakası var.buların hepsi bir oyun.tüm MB trilyonlarca para basıp altın alıyorlar.

  • Yetkin12 Ağustos 2020 12:07

    işte piyasaları tutmak için para basıyorlar, basılan paraların bir kısmı altına giriyor ve artıyor. Aşı işe yararsa bu durumda hastalık ortadan kalkacak yada etkisi azalarak artık grip gibi basit bir duruma inerse bu durumda piyasaları tutmak için para basmalarına gerek kalmaz, virüsün getirdiği belirsizliğin aşıyla birlikte ortadan kalkmasıyla bu zamana kadar basılmış ve altını tarihi zirvelerine getirmiş paralar da ekonomi düzeliyorsa borsalara girer. Kısacası belirsizlik varsa altın artar belirsizlik kalkarsa en kârlı yatırım aracı borsalar her zaman tercih edilir.

  • Türker12 Ağustos 2020 11:56

    Hani aşı bulununca piyasalara olumlu yansır insanlar altın , döviz gibi pozisyonlarını kapatıp borsa vb. ne yatırım yapar da altın düşer ya , ya da pandemi iyice büyür piyasalar ve ekonomi çöker de güvenli liman olan altına hücum başlar ya... Bununla alakası olabilir mi ?