E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dolardaki kayıpla yükselişini sürdürdü---

Altın dolardaki kayıpla yükselişini sürdürdü

Altın dolardaki kayıpla yükselişini sürdürdü
18 Şubat 2019 - 10:54 borsagundem.com

Altın fiyatları, dolardaki zayıflama ve ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlikle yükselişini sürdürdü

Altın fiyatları, dolardaki zayıflama ve ABD ve Çin'in 1 Mart'ta Çin mallarına uygulanması planlanan tarife artışını önlemek için anlaşmaya varabileceklerine ilişkin iyimserlik ile birlikte, Nisan ayından bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdikten sonra yukarı hareketine devam etti. Palladyum rekor seviyeye yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, ekibinin Beijing'den dönmesi ve bu hafta Washington'da diğer bir görüşme turuna hazırlanması ile birlikte, Çin ile geçen hafta yürütülen görüşmelerin "çok verimli" olduğunu söyledi. Ticaret savaşının ABD ekonomisi üzerindeki etkisine ilişkin endişeler de altın fiyatlarını destekledi

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,325.39 dolar ile 31 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra Singapur saati ile 12:27'de 1,324.14 dolara geldi.

Fiyatlar Cuma günü Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesinden kapandı ve 1,326.33 dolar seviyesinin üzerine bir ralli, altının güniçi bazda Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesini görmesine neden olacak.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günü yüzde 0.2 düştükten sonra yatay seyretti.

IG Asia stratejisti Jingyi Pan, "Piyasa bu hafta güvetcin olması beklenen Fed tutanaklarına bakacak ve ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmeleri izleyecek. Her iki gelişme de dolar üzerinde aşağı yönlü etki potansiyeline sahip ve altın bundan destek bulabilir" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 yükselirken, platin yüzde 0.1 düştü ve palladyum yüzde 1.3 yükselişle ons başına 1,452.29 dolara kadar çıakrak tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)