E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın destekten döndü---

Altın destekten döndü

Altın destekten döndü
17 Eylül 2021 - 08:23 borsagundem.com

Fed'in gelecek hafta yapacağı toplantıda varlık alımlarının azaltılmaya bu yıl başlanması yönünde bir karar almasını güçlendiren verilerle sert düşüş yaşayan spot altın, 1752 dolar/ons desteğinden döndü.

ABD'de dün açıklanan perakende satış verilerinin beklentilerin aksine satışların güçlü şekilde arttığına işaret etmesinin ardından keskin düşüş yaşayan spot altın, bu sabah 1752,52 dolar/ons seviyesini gördü.

Uluslararası piyasalarda spot altın şu sıralarda düne göre yüzde 0,39 artışla 1760,57 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, 1752 dolar/ons desteğinin kırılması halinde geri çekilmenin 1715 dolar/ons seviyesine kadar devam edebileceğini ifade ediyorlar.

Fitch de altın için yayınladığı araştırma notunda, "Fed'in para politikasını normalleştirmesi, güçlü global ekonomik büyüme görünümü ve ABD Doları'nda geçici güçlenme altın fiyatlarını bastırır"  değerlendirmesini yaptı.

Altın güvenli arazi aracı gibi, kripto motosiklet

 

Üretim normale döndü, petrol geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)