E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 5 ayın ardından kazançlarına geri döndü---

Altın 5 ayın ardından kazançlarına geri döndü

Altın 5 ayın ardından kazançlarına geri döndü
15 Ekim 2021 - 08:13 borsagundem.com

Altın, 7 Mayıs'tan sonraki en kazançlı haftasına doğru ilerlerken gram altın da dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle bu yılın zirvesinde bulunuyor.

Altın, ABD’de enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesi ve Fed üyelerinin ‘enflasyon geçici’ söyleminde ayrışmaları sonrasında son 5 aydaki en iyi haftalık performansına doğru ilerliyor. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki hızlı yükselişle 2021’in zirvesinde seyrediyor.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, küresel çapta yüksek enflasyon endişelerinin yarattığı güvenli liman arayışının, ABD Doları’nın ve ABD tahvil getirilerinin zayıflamasının etkisi ile 1800 dolar/ons direncini test etti ancak kıramadı.

Dün 1800,12 dolar/ons seviyesine kadar yükselişin ardından geri gelen spot altın, bu sabah 1795,13 dolar/ons seviyesinde yatay seyir izliyor.

Dolar Endeksi'nin önde gelen para birimleri karşısında değer kaybetmesi ve ABD 10 yıl vadeli Hazine kâğıdı getirisinin düşmesinin yatırımcılar için cazip hale getirdiği altının 1800 dolar/ons direncini yeniden denemesi bekleniyor.

Analistler, 1800 dolar/ons direncinin kırılması halinde yukarı hareketin 1807-1814 dolar/ons seviyesini hedefleyebileceğini belirtirken, aşağı gelişlerde ise ilk destek olarak 1783 dolar/ons seviyesini işaret ediyorlar. Altın için yukarıda 1830 dolar/ons direnci ve aşağıda 1745 dolar/ons desteği bulunuyor.

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş ve dolar/TL ’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla bu yılın zirvesine ulaştı. Dolar kuru ve küresel altın fiyatlarının birbirini dengelemesiyle Ağustos ayını dar bir fiyat aralığında geçiren gram altın, Eylül ortasından bu yana kademeli bir şekilde yükseliyordu. Gram altın en son 6 Kasım 2020’de 534 TL ile gün kapanışında tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğünde küresel altın fiyatları 1.951 dolar seviyesinde bulunuyordu. Dolar/TL ise aynı gün 8,51 seviyesine ulaşmıştı. Gram altın cuma gününe 530 TL civarında başladı.

 

Petrol fiyatlarında yukarı hareket devam ediyor

 

Stagflasyon dönemlerinde altın 'getiri şampiyonu'

 

Dolarda zayıf trend uzun sürer mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)