E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAltay ve Çaykur Rizespor, Süper Lig'e veda etti---

Altay ve Çaykur Rizespor, Süper Lig'e veda etti

Altay ve Çaykur Rizespor, Süper Lig'e veda etti
06 Mayıs 2022 - 22:11 borsagundem.com

Gaziantep FK, Kayserispor'la 1-1 berabere kaldı ve kümede kalmayı garantiledi. Bu sonucun ardından Altay ve Çaykur Rizespor, Süper Lig'e veda etti

Gaziantep'te oynanan mücadeleye ligde kalmak adına en az 1 puan parolasıyla çıkan Gaziantep FK, istediği sonucu alarak 43 puana yükseldi.

Gaziantep FK'nın puanını 43'e yükseltmesinin ardından ligin bitimine son 3 hafta kala Altay ile Çaykur Rizespor takımları küme düştü.

FARK 10 OLUNCA ŞANSLAR TÜKENDİ

Ligin bitimine 3 hafta kala Gaziantep FK ile puan farkı 10'a çıkan Altay ve Çaykur Rizespor'un matematiksel olarak da kümeye tutunma şansı kalmadı.

MALATYASPOR VE GÖZTEPE VEDA ETMİŞTİ

Daha önce lige veda eden Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Göztepe'nin ardından küme düşen son takımlar Altay ve Rizespor oldu.

2018-2019 sezonunda play-off finalinde karşılaştığı Hatayspor'u penaltı atışlarıyla mağlup ederek adını Süper Lig'e yazdırmayı başaran Gaziantep FK ise bir kez daha Süper Lig'de tutunmayı başardı.

ALTAY, 18 YIL SONRA SÜPER LİG'E YÜKSELMİŞTİ

Geçen sezon play-off'ta Altınordu’yu mağlup ederek mutlu sona ulaşan Altay, 18 yıl sonra Süper Lig'e dönmüştü.

İzmir temsilcisi; 1983-1984'te Coşkun Süer, 1990-1991'de Behiç Funda ve 2001-2002'de Reha Kapsal'ın ardından 2020-2021 sezonunda da son 2 maçta göreve gelen Mustafa Denizli yönetiminde 4. kez Süper Lig'e çıkma sevinci yaşamıştı.

Daha önce Çaykur Rizespor'u doğrudan Süper Lig'e taşıyan Mustafa Denizli, futbolculuk kariyerine başladığı ve uzun süre forma giydiği Altay'la aynı başarıyı göstermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)