E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan dengeleri değiştirecek hamle ---

Almanya'dan dengeleri değiştirecek hamle

Almanya'dan dengeleri değiştirecek hamle
04 Ekim 2014 - 20:03 borsagundem.com

Alman subaylar, peşmergeleri eğitiyor. Erbil'e de askeri eğitim merkezi kuruluyor...

Almanya IŞİD’e karşı mücadelede Peşmerge’ye desteği genişletmeye hazırlanıyor. Bavyera eyaletine bağlı Hammelburg kentinde bulunan Alman ordusuna ait alayda, ülkeye getirilen 32 Peşmerge’ye silah eğitimi veren Almanya, Peşmerge birliklerini Erbil’de kuracağı askeri eğitim merkezinde eğitecek.
Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre, Almanya ayrıca, hazırlıkları süren eğitim merkezine göndereceği ilave eğitim subayları ile Bağdat hükümetine bağlı birlikleri de eğitecek.Almanya, Peşmerge güçlerine gönderdiği silahların kullanımı konusunda Kuzey Irak’ta da Peşmerge’ye eğitim veriyor.
 
PEŞMERGE’YE ALMANYA’DA SİLAH EĞİTİMİ
Gazetenin Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Erbil’de şu aşamada 13 Alman subayı bulunuyor. Erbil’de kurulması için hazırlıkların sürdüğü eğitim merkezinde, Kürtlerin yanısıra Hristiyan ve Ezidi’lerin de eğitilmesi planlanıyor.
Koalisyon güçleri tarafından IŞİD’e karşı bölgede kurulması planlanan 8 ile 12 kadar askeri destek merkezinden birinin, Almanya tarafından kurulacağı belirtiliyor.Buna ilaveten Almanya’nın, Irak’ın başka bir noktasında ya da üçüncü bir ülkede ayrı bir eğitim merkezi daha kurarak, dağınık ve moralsiz Irak birliklerini toparlayacağı da kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa05 Ekim 2014 11:29

    Almanya kötü niyetli biz onların yüzünden koca imparatorluğu kaybettik;ama onlar bizi hala kullanmak istiyorlar.Biz de sanki dostmuş gibi Amerika'ya yanaştık.

  • fafa05 Ekim 2014 10:59

    Ortadoğu'da yaşanan savaş; Almanya(AB)VE Amerika (ingiltere ve israil)in savaşı .İkisi de bizi kullanmaya çalışıyor.Galiba biz de Amerika'dan yana tavır koyduk.Bizim de hesaplarımız var ama bize izin vermezler.

  • h.genç05 Ekim 2014 10:35

    bu almanlar tambır serefsız zamanında osmanlı ordusunu moderlestımek ve eğitim vermek adına bır dun ya sılah ve tesısat satmıslar ama bunun almanlardan baskasına faydası olmamıstır..tarıh tekerrurden ibarettır..geçmisimizi iyi bilmemiz gerek ..yok sa herkezın oyuncagı olmaya devam ederız..

  • fafa05 Ekim 2014 10:20

    Almanya eskiden gizli yaptığı yardımları şimdi açıktan yapıyor.Ortadoğu'da Amerka'nın önüne geçmek istiyor,ama bize zarar veriyor ;o eğitim o silahlar bir gün bize dönecek.Barzani'yi tanımayan var mı nankörün biri.

  • Nedim05 Ekim 2014 01:05

    Evt dengeler değişiyor yeni devletler geliyor PKK ışıd ve İsrail SADCE filistinsiz