E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da yeni enerji tasarrufu: Merdivenler artık yürümeyecek---

Almanya'da yeni enerji tasarrufu: Merdivenler artık yürümeyecek

Almanya'da yeni enerji tasarrufu: Merdivenler artık yürümeyecek
27 Ağustos 2022 - 19:18 borsagundem.com

Rusya'ya dönük ağır yaptırımlar sonrası enerji krizi yaşayan Almanya'da alışveriş merkezleri, tasarruf için yürüyen merdivenleri kısmi olarak kapatmaya başladı.


Almanya'nın önde gelen alışveriş merkezleri, enerji tasarrufu önlemlerinin bir parçası olarak bazı yürüyen merdivenleri kapatma kararı aldı.

Bild gazetesinde yer alan habere göre Satürn ve Karstadt perakende zincirlerinde yürüyen merdivenler sınırlı olarak çalıştırılmaya başladı.

Galeria-Kaufhof satış grubu başkanı Miguel Müllenbach, gazeteye verdiği demeçte, "Aydınlatma ve yürüyen merdivenlerde enerji tasarrufu yapmaya başladık. Bunu müşterilere yük olmamak kaydıyla mümkün olduğunca yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

24 Ağustos'ta Alman hükümeti, kışın enerji tasarrufu sağlayacak ve gaz tüketimini yüzde 2 ila 2,5 oranında azaltacak önlemler üzerinde anlaşmıştı.

Rusya'yı hedef alan yaptırımlarla birlikte enerji krizinde olan Almanya, uyguladığı önlemler kapsamında kamu kurumlarında maksimum ısınma sıcaklığının 20 dereceden 19 dereceye düşürme ve anıtlar, reklam tabelaları ve aydınlatmaları saat 22.00'den 06.00'ya kadar kapatma kararı almıştı.
Önlemler arasında ayrıca mağaza sahiplerinin kapılarını uzun süre açık tutmaları da yasaklanmıştı.

Almanya'da enerji krizi patlak veriyor

 

Almanya'da gaz tüketicilerinin ödeyeceği katkı payı belli oldu

 

Almanya'da doğalgaz kullanımını azaltma hedefi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ27 Ağustos 2022 22:38

    Dünya nın en büyük ekonomilerindeki ülkenin haline bakın hepsi içler acısı.hükümetimizin kıymetini bilelim.muhalefetin iktidarı zamanındaki 6 saatlik elektrik kesintilerini akaryakıt tüp ilaç margarin çimento demir kuyruklarında azmı bekledim.