E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya’da Suriyelilere 40 bin TL aylık ödeniyor---

Almanya’da Suriyelilere 40 bin TL aylık ödeniyor

Almanya’da  Suriyelilere 40 bin TL aylık ödeniyor
23 Haziran 2022 - 12:40 borsagundem.com

Son dönemde Türkiye'den Almanya'ya kaçan Suriyelilere adeta talih kuşu kondu. Almanya’da mültecilere yapılan devlet yardımları ile ilgili veriler ve bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

Gelecek yıl yapılacak seçimlerin öne çıkan gündem maddelerinden biri de ülkedeki Suriyeli ve Afganlar… Son dönemde Türkiye mültecilere karşı duruşunu sertleştirirken, birçok Suriyeli başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya kaçmaya başladı.

Almanya’da mültecilere yapılan devlet yardımları ile ilgili veriler ve bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Türkiye üzerinden Almanya’ya gelen mültecilere çok ciddi yardımlar yapıldığı ortaya çıktı. Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, 2020 yılında Almanya’dan 382 bin mültecinin sosyal yardım aldığı belirtilirken bunların çoğunun Suriye, Afganistan ya da Kuzey Afrika ülkelerinden geldiği duyuruldu.

Suriyeli Mülteciler Haberleri - Son Dakika Suriyeli Mülteciler Hakkında  Güncel Haber ve Bilgiler

STATÜYE GÖRE AYLIKLAR DEĞİŞEBİLİYOR

Peki bir Suriyeli, hiç bir işte çalışmazsa, Almanya'da ne kadar aylık alabiliyor? Bu, gelen Suriyelinin hukuki statüsüne göre değişiyor.

Öncelikle bir yurt ya da iltica kampında kalıyorsa, aylık 145 Euro'luk cep harçlığı alıyor. Bu acil ihtiyaç ve cep telefonu için.

Barınma ve sağlık masraflarını devlet karşılıyor, ayrıca yemek masası tarafından 332 Euro ödeniyor.

Ancak Suriyeliler, çok uzun süre kamplarda kalmıyor. Genellikle Almanya'daki akrabalarının desteği ve dil öğrenme süreçlerinin ardından topluma karışıyorlar.

430 EURO'YA KADAR SOSYAL YARDIM

Suriyeli mülteci, iltica hakkı aldığı andan itibaren işler değişiyor. Tüm kirasını ve evin yan giderlerini Almanya ödüyor. Her bir çocuk için ayda yaklaşık 219 Euro çocuk parası, kendisi ve eşine ayrı ayrı 430 Euro'ya kadar sosyal yardım veriliyor.

Böylece iş bulamayan Suriyeli, geçimini sağlayabiliyor. Genellikle kaçak işlerde çalışan ilticacılar, vergisiz kazanç elde ettiğinden, bu kez Almanya'da yasal çalışanlardan daha fazla kazanabiliyor. Bu durum ise son dönemde Almanya’da yasal çalışanlar arasında tepki çekmeye başladı.

KARI-KOCA ÇALIŞANLAR 5000 EURO ALABİLİYOR

5-6 çocuklu bir Suriyeli ailenin eline yaklaşık 1300 Euro çocuk parası geçiyor. Buna eşler için 860 Euro'luk Hartz IV yardımı da eklenince ortaya ciddi bir meblağ çıkıyor.

Kirasını, yakacağını, elektriğini, radyo- TV vergisini devlet ödüyor.

İş hayatına atılanlar ise, karı-koca çalıştığında ortalama 5000 Euro maaş alabiliyor.

Mesleklerine göre, Alman vatandaşlarının maaş kategorisinden işlere başlıyorlar.

Türkiye'nin Suriyelileri Avrupa'ya gönderme tehdidi, Suriyeliler ya da Afganlar için çok önemli bir fırsat olurken, Almanya’daki vergi mükelleflerinin cebinden de her yıl ortalama 4.2 milyar Euro çıkmasına sebep oluyor.

Gönüllü olarak geri dönen Suriyeli sayısı açıklandı

 

AB'den Türkiye'deki Suriyelilere ek nakdi yardım

 

AB ile yapılan Suriyeli mülteci anlaşmasında veriler açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı24 Haziran 2022 07:45

    Alaman daha iyi mi ensarlık yapıyor yani, biz nicelikte üstünüz, onlar nitelikliye veya niteliğe önem veriyor.

  • Türkiye'li23 Haziran 2022 20:02

    Almanya beni de alsın, ödenen paranın yarısı yeter bana.

  • Vatandaş23 Haziran 2022 14:25

    Almanya tek çocuğa 219 euro (18,26 x 219 = 4.000 TL) öderken Türkiye 0-2 yaş aralığı 100 TL  veriyor.  Hırsızlar bitmez bu ülkede milleti fakirleştirerek büyüyoruz diyorlar bir tane hakim savcı müfettiş çıkıp işlerine el koyamıyor. 

  • recep23 Haziran 2022 13:56

    O zaman Türkiye de bunları tutarak eziyet vermiş oluyoruz. Kapıların sonuna kadar açılarak avrupa daki haklarından hemen faydalanmalı, bu bizim insanlık vazifemiz olmalı.