E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB ile yapılan Suriyeli mülteci anlaşmasında veriler açıklandı---

AB ile yapılan Suriyeli mülteci anlaşmasında veriler açıklandı

AB ile yapılan Suriyeli mülteci anlaşmasında veriler açıklandı
13 Mayıs 2022 - 11:50 borsagundem.com

AB ile Türkiye arasında 2016'da yapılan Suriyeli mülteci anlaşmasının resmi verileri açıklandı. Buna göre AB'nin son 5 yılda Türkiye, Lübnan ve Ürdün'den çok az sayıda ve yalnızca yüksek eğitimli Suriyeliyi kabul ettiği görüldü.

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında imzalanan “Göç ve iade anlaşması” uyarınca, Suriyeliler Türkiye'den çıkarılmayacak ve AB onları yavaş yavaş alacaktı. Sözcü'den Ali Gülen'in aktardığına göre Suriyelilere bakmak için Türkiye'ye para ödeyen AB, 2020 sonuna kadar, bir kısmı Ürdün ve Lübnan‘dan olmak üzere yalnızca 11 bin 800 Suriyeli kabul etti. Bu iki ülkeden alınanların sayısı çıkınca, Türkiye'den sadece 10 bine yakın Suriyelinin kabul edildiği tahmin ediliyor.

SURİYELİLER SEÇİLEREK ALINDI

Alman Uyum ve Göç Başkanlığı medya merkezinin verilerine göre AB ile Türkiye arasındaki programa göre, Suriyeliler seçilerek alındı. Almanya ise belirlenen özel bir programa göre 2013-2014 arasında sadece 20 bin Suriyeli aldı. Onların çoğu da Türkiye'den değil, Suriye'nin kuzeyinden getirildi.

ALMANYA'DA HİÇBİR KASABA VE KÖYDE SURİYELİ ÇOĞUNLUĞU YOK

Almanya'daki toplam Suriyeli sayısı 770 bin. Seçilmeden gelenlerde üniversiteli ortalaması 4'te birin üzerinde, diğerleri de hemen eğitime alındı.

Getirilen Suriyeliler, eyaletlerin nüfuslarına orantılı olarak 15 eyalete ve bine yakın kasabaya dağıtıldı. Hiç bir kasaba ya da köyde Suriyeli çoğunluğu bulunmuyor. Son yıllarda, ayda en fazla 1000 Suriyelinin aile birleşimi, iltica ya da başka yollarla gelmesine izin veriliyor. 2016 ile 2018 arasında zaten tüm gelişler durdurulmuştu.

ALMANYA'DA EN FAZLA YABANCI DOKTOR SURİYE'DEN

AB ile Almanya’ya, eğitimli ve ekonomik durumu iyi olan Suriyeliler seçilerek alındı. Yabancılar Merkezi Kayıt Merkezi (Auslaenderzentralregister) verilerine göre gelen Suriyelilerin çoğu üst düzey eğitimli. Şu anda Almanya'da en fazla yabancı doktor Suriye'den. Almanya'da resmi kayıtlara göre 4970 Suriyeli doktor çalışıyor.

Almanya'daki Suriyelilerin 4'te 3'ü iyi eğitim alıyor. Sonradan gelenlerin yüzde 27.4'ü hemen eğitime alındı, uyum kurslarından geçirildi ve mesleklerine göre işe girdi.

ÖNCE UYUM VE AİDİYET BAĞI

AB içinde de önce göçmenlerin uyum sağlamaları amaçlanıyor. Uyum, kendini geçindirecek işi olma, dil bilme şartlarının gerçekleşmesinden sonra, ortalama 8 yıllık sürenin ardından göçmenler AB ülkelerinde vatandaşlığa başvurabiliyor. AB içinde vatandaşlık, satış yapmak ya da para getirmek için verilmiyor. Ülkeye “aidiyet bağı” oluştuktan sonra veriliyor.

Erdoğan: Mültecilere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz

Biden yönetimi, ülke tarihinde en az mülteci alan yönetim oldu

Kılıçdaroğlu'ndan, 96 siyasi partiye 'mülteciler' mektubu!

Erdoğan'dan 'Afgan mülteci' açıklaması!

Guterres'ten Türkiye'ye 'mülteci' teşekkürü

Türkiye’ye yönelik 'mülteci merkezi' spekülasyonu son buldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi05 Haziran 2022 20:27

    Ab ülkeleri çok az sayıda nitelikli sığınmacıyı kabul etmiş. Bize ise kaçmaları için bombalanan kaçak sığınmacıları kakaladılar. Suriye'de Mehmetçik şehit, suriyeli kaçak parklarımda nargile keyfinde Yeter artık . Sığınmacıların bize gelmelerine sebep olan  Davutoğlu altılı masada kaldıkça oy alamazlar. Gönderilmesi gerekir. Yok biji serok Ahmet , yok emri verdimse ben verdim ,yok lahmacun paraları...öff ya . Sığınmacılar bir an önce gönderilmezlerse hangi hükümet olursa olsun disipline edemez ,bela daha da artar

  • seçmen13 Mayıs 2022 15:08

    Davutoğlunun kulakları çınlasın birde kalkmış millet ittifakı içinde yer almaya çalışıyor. Biz kendisinden razı değiliz ve oy vermeyiz. Millet ittifakı bunu iyi irdelemeli. Bu ittifaka oy kaybettirir. İyi analiz etmelilier halk bu zata çok kızgın.