E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da sanayi üretimi son 2 yılın en güçlü artışını kaydetti---

Almanya'da sanayi üretimi son 2 yılın en güçlü artışını kaydetti

Almanya'da sanayi üretimi son 2 yılın en güçlü artışını kaydetti
09 Mart 2020 - 11:13 borsagundem.com

Almanya'da sanayi üretimi, yeni risklerin gündeme gelmesinden hemen önce Ocak ayında iki yılın en güçlü artışını kaydetti

Almanya'da imalatçılar, küresel koronavirüs salgınının ihracat talebini azaltması ve tedarik zincirlerinde bozulmalara neden olmasından hemen önce üretimi artırdılar.

Avrupa'nın en büyük ekonomisinde sanayi üretimi Ocak ayında yüzde 3 ile iki yılın en güçlü artışını gerçekleştidi. İmalat verisi, yeni riskler ortaya çıkmadan önce sorunlu Almanya ekonomisinin verdiği ilk toparlanma sinyalleri oldu. Sanayiden hizmet sektörüne kadar şirketler salgın yayılmaya başladığından bu yana faaliyetleriyle ilgili yaşanan olumsuzlukları bildiriyorlar.

Bu hafta yatırımcılar, tüm dünyada para ve maliye otoritelerinin destek adımlarının ardından Avrupa'nın salgına karşı nasıl tepki vereceği konusuna odaklanacaklar. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Perşembe günü politika toplantısını yapacak. Ekonomistler bankanın toplantısından çıkabilecek sonuçlar konusunda hemfikir değil.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)