E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya Sağlık Bakanı'ndan korkutan itiraf: Hastaneler iflas edecek---

Almanya Sağlık Bakanı'ndan korkutan itiraf: Hastaneler iflas edecek

Almanya Sağlık Bakanı'ndan korkutan itiraf: Hastaneler iflas edecek
17 Ekim 2022 - 01:19 borsagundem.com

Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach, enerji ve enflasyon krizinde ülkedeki hastanelerin likidite sorunu içerisinde olduğunu ve iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'de yayımlanan "Bericht aus Berlin" programında yaptığı açıklamada, hastanelerin gelecek aylarda maddi olarak likidite sorunu yaşayacaklarını, bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Hastanelere daha fazla devlet yardımı yapılması konusunda 18 Ekim Salı günü Maliye Bakanı Christian Lindner ile görüşeceğini ifade eden Lauterbach, "Hastanelerin çok özel bir durumu olduğu açıktır. Burada hızlı ve gerçekten etkili reaksiyon göstermezsek kapanmalar olur." uyarısında bulundu.

Karl Lauterbach, hastanelere özel fon ayrılmasına olumsuz baktığını aktararak, "Her alan için özel fon oluşturamayız." dedi.

Alman Hastaneler Birliğinin eylül ortasında açıkladığı araştırmada, enerji fiyatlarındaki aşırı artış ve yüksek enflasyonun, hastanelerin faaliyetlerini sürdürmesini imkansız hale getirmesi nedeniyle ülkedeki hastanelerin yüzde 40'ının iflasın eşiğinde olduğu ifade edilmişti.

Birliğin Başkanı Gerald Gass da kliniklerin, artan maliyetleri karşılayamayacağını ve bazılarının önümüzdeki aylarda kapanmak zorunda kalabileceğini belirtmiş ve durumun gelecek yıl daha da kötüleşeceği uyarısında bulunmuştu.

Almanya'da enflasyon 70 yılın zirvesinde kaldı

 

Almanya, Ukrayna'ya verdiği sözü tuttu!

 

Almanya’da tren seferleri sabotaj nedeniyle durdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ17 Ekim 2022 11:21

    YAKINDA ALMANLARDA BİZİM HASTANELERİ DOLDURURLAR İSE BİZ NE YAPARIZ.

  • VERİ17 Ekim 2022 11:02

    bizde ambulansların yüzde doksanı luzumsuz çağrılıyor,hastaneye gelenlerin yarısı hastalık hastası.,bunlar sağlık sistemine aşırı yük bindiriyor...

  • baran17 Ekim 2022 09:16

    Siz de Amerika nın her emrine uymasaydınız!  Medyasi  ile basın kulübü ile Sorosun emrine girmiş aksi fikirleri sinsice ortadan kaldıran sadece kendi menfaatlerine uyan pkk yı semokratik ilan eden alçaklar sürüsnün emrine yani şeytanın emrine girip itiraz etmediğiniz için bunlar daha hiç bir şey!  Aşağıdaki soytarı gibi mesela bu hadsiz itin yalanlarına kanmadığımız için biz size gmre gayet iyiyiz.

  • Mucise Reis : )17 Ekim 2022 08:22

    herkesden gss primi tahsit edin.... Esnafı bağkurluları borşlandırın, böylece acil girişleri olacak, parası olmayan hastaneye gelmemeye çalışacaktır. Bazı önlemler sizlere.. :D ilaç ödemelerini fiyat farklarını arttırın kı, çok daha az insan hastaneye gelsin. Herşey bedava, hangi devlet ekonomisi kaldırır bunu ? koministmisiniz siz almanaya kendıne gel

  • Mucise Reis : )17 Ekim 2022 19:18

    onu bunu bilmem. 5 aylık almanyada çalışan bile sma ilaç parası alabiliyor. Almanyaya kaçakgiren bir gömen bile suriyeli hastanelerde ücretsiz amelliyat ediliyor. Türkiyede kim ödüyor sgk yı ? işçinin vergisinden kesiliyor ve işveren ödüyor. işçi payı/işveren payı/ işçinin maaçından gelir vergisi kesintisi.. Yani ne demek istein tam olarak ? DIMBIL bey ? Tc de işçiye hediye mi sunuluyor ? Türkiye örneğide ben vereyim... işçiden kesilen işsizlik prim parası maaş olarak verilmiyor, işverne sen sgk ye öde deniyor.. skg ye öder ise işveren işsizlik pirimi toplanıyor.. kriz oluyor işçilerin parası işverenler ekredi olarak kaynak kullanılıyor ? yaa Dımbıl efendi uzun uzun yazarım ama satırlar alanı kısa

  • DIMBIL17 Ekim 2022 11:28

    Almanya'da sigorta ücreti ne kadar?Almanya'da sigortayı kim öder?Buradaki özel durum: Almanya'da da sigorta primleri işçi ve işveren tarafından ortak paylarda paylaşılır. İşverenin prim payı yüzde 7,3 olarak belirlenmiştir ve işveren ek katkı payının da yarısını ödemektedir.