E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya, KOVID tedbirlerini esnetiyor---

Almanya, KOVID tedbirlerini esnetiyor

Almanya, KOVID tedbirlerini esnetiyor
11 Şubat 2022 - 13:03 borsagundem.com

Almanya, bazı KOVID tedbirlerini gelecek haftadan itibaren kaldıracak

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede salgın zirveye ulaşma belirtileri gösterirken Almanya'nın gelecek hafta bazı pandemik kısıtlamaları gevşetebileceğini bildirdi.

Bulaşma oranları günlük olarak rekorlar kırmaya devam ederken, artışların hızı yavaşladı. Bu arada yoğun bakım merkezlerindeki Covid-19 vakalarının Aralık ayı başındaki seviyenin yarısından az olması kısıtlamaları gevşetme çağrılarına yol açtı.

Scholz, ilk kısıtlamaları kaldırma adımlarının önümüzdeki hafta atılabileceğini söyledi. Scholz, Çarşamba günü eyalet liderleriyle pandemi politikasını tartışacak.

Scholz, Alman parlamentosunun üst meclisine yaptığı konuşmada, "Bilimsel tahminler dalganın zirvesinin göründüğünü gösteriyor" dedi.

İngiltere, İrlanda ve Danimarka gibi ülkeler pandemi kontrollerini büyük ölçüde gevşetirken, Almanya, çoğunlukla aşısız insanları hedef alan restoranlar, mağazalar ve halka açık toplantılar üzerindeki kısıtlamaları sürdürdü.

Scholz, temkinli bir yaklaşım sergilemeye devam edeceğini belirterek, sınırlamaları gevşetmek için daha fazla adımın ancak ilkbaharda gelebileceğini söyledi.

Almanya'da enflasyon ocakta yüzde 4,9 oldu

 

Almanya’da alarm: Gaz stokları kritik seviyede

 

Almanya, Litvanya sınırına daha çok asker gönderecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)