E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya, ABD'ye misillemede kararlı---

Almanya, ABD'ye misillemede kararlı

Almanya, ABD'ye misillemede kararlı
04 Ekim 2019 - 08:52 borsagundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, "Avrupa Birliği'nin şimdi ABD'ye tepki vermesi ve muhtemelen cezalandırıcı tarifeler uygulaması gerekli" dedi

Avrupa Birliği, ABD'nin Avrupa mallarına yönelik yeni gümrük tarifelerine kendi tedbirleri ile misillemede bulunacak.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Funke'ye yaptğı açıklamada, "Avrupa Birliği'nin şimdi ABD'ye tepki vermesi ve muhtemelen cezalandırıcı tarifeler uygulaması gerekli" diye konuştu.

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz da, Avrupa'nın globalleşen dünyada ticare çatışmaların hiç kimsenin çıkarına olmadığına işaret ederek Avrupa'nın ABD'ye ihtiyatlı şekilde tepki vermesi gerektiğini vurguladı.

ABTİCARET SAVAŞI İSTEMİYOR

Avrupa Birliği, ABD'nin AB'den peynir, şarap, viski ve zeytin yağının da aralarında olduğu binlerce ürün için aldğı yüzde 25 gümrük tarifesi kararına hemen misillemede bulunmayacak.

Wall Street Journal'ın haberine göre AB, ABD'nin DTÖ'nün verdiği Airbus kararı ile birlikte giriştiği Avrupa Birliği'nin cezalandırma eylemine hemen misillemede bulunarak geniş kapsamlı bir ticaret savaşı başlatmaktan kaçınma taraftarı.

ABD, DTÖ kararının sağladığı imkan ile 18 Ekim'den itibaren 7,5 milyar dolar tutarında Avrupa malına yüzde 25 tarife uygulayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)