E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman ekonomisi resesyonda çıktı, ancak büyüme beklentilerini yakalayamadı---

Alman ekonomisi resesyonda çıktı, ancak büyüme beklentilerini yakalayamadı

Alman ekonomisi resesyonda çıktı, ancak büyüme beklentilerini yakalayamadı
28 Temmuz 2023 - 12:17 borsagundem.com

Almanya'nın GSYH'sı Nisan-Haziran döneminde bir önceki çeyreğe göre yatay seyretti.Buna göre veriler Alman ekonomisinin girdiği resesyondan çıktığını gösterdi

Alman ekonomisi, kış aylarında daralan hane halkı tüketiminin istikrar kazanmasıyla durgunluğun önüne geçti.

Destatis tarafından açıklanan mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ön verilere göre, Almanya'nın GSYH'sı Nisan-Haziran döneminde bir önceki çeyreğe göre yatay seyretti.

WSJ anketine katılan ekonomistler çeyrek bazında yüzde 0,1'lik büyüme bekliyorlardı.

İkinci çeyrek verisi, Alman ekonomisinin 2022'nin son çeyreğinde yüzde 0,4 oranında daralma ile girndiği resesyondan çıktığı anlamına geliyor.

Destatis, "Hanehalkı nihai tüketim harcamaları, zayıf geçen kış yarıyılının ardından 2023'ün ikinci çeyreğinde istikrar kazandı" dedi.

Ekonomistler geçen yıl, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte hızla yükselen enerji fiyatlarının alım gücü üzerinde yarattığı baskı ve enflasyon nedeniyle Almanya'nın kış aylarında derin bir resesyona girmesini bekliyordu.

Almanya'nın 2023 yılındaki ekonomik büyümesine ilişkin beklentiler değişkenlik gösteriyor. IMF, Almanya'nın bu yıl yüzde 0,3 ile G-7 ülkeleri arasında küçülen tek ülke olacağını açıklarken, FactSet'in ikinci çeyrek verileri öncesinde yaptığı ankete katılan ekonomistler ekonominin %0,1 küçüleceğini tahmin ediyor. Bu arada Alman hükümeti Nisan ayında yayınladığı tahminlerde ekonominin 2023 yılında %0,4 büyüyeceğini öngörmüştü.

Almanya tüketici güveninde istikrar beklentisi

 

Almanya'da iş ortamı endeksi üst üste kötüleşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)