E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAlman alüminyum devi üretimini yüzde 50 azaltacak---

Alman alüminyum devi üretimini yüzde 50 azaltacak

Alman alüminyum devi üretimini yüzde 50 azaltacak
07 Eylül 2022 - 15:40 borsagundem.com

Avrupa genelinde devam eden enerji krizi sanayi üretimini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Alüminyum üreticisi Speira GmbH enerji maliyetlerinin artması sebebiyle Almanya'daki üretimini yarıya düşüreceğini söyledi.

Enerji krizi  Almanya'da sanayi üretimine darbe vurmaya devam ediyor. Alüminyum üreticisi Speira GmbH, artan enerji maliyetleri nedeniyle Almanya'daki üretimi yüzde 50 azaltacağını söyledi.

Kısıtlama, enerji krizinin en büyük endüstriyel enerji ve gaz tüketicilerinden biri olan Avrupa metal endüstrisi üzerinde yarattığı aşırı faturayı artırıyor. Bölgenin alüminyum ve çinko üretim kapasitesi geçtiğimiz yıl içinde yaklaşık yüzde 50 düşerken sanayi grupları kış aylarında kapanmaların uzayabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Almanya'da sanayi üretimi

Almanya'da sanayi üretimi, malzeme sıkıntısı ve yüksek enerji fiyatlarının etkisiyle temmuzda yüzde 0,3 azalış kaydetti.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), sanayi üretimine ilişkin temmuz ayı geçici verilerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 düştü. Piyasalarda sanayi üretimine ilişkin beklenti yüzde 0,5 düşmesi yönündeydi.

Sanayi üretimi, temmuzda bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 1,1 düşüş gösterdi

Dikkatler enerji bakanlarının biraraya geleceği zirvede

Avrupa’da sanayi şirketlerinin kış ayları için kapanmaların uzayabileceğine dair uyarıları Cuma günü Brüksel’de enerji bakanlarının bir araya geleceği toplantı öncesinde politikacılar üzerinde baskıların artmasına neden oluyor.

Avrupa Birliği’nde elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki sert artışların sanayi, işletmeler ve hanehalkları üzerindeki etkisini azaltmak için acil müdahale planları hazırlanacağı belirtiliyor.

Rusya’nın geçtiğimiz hafta Kuzey Akım’da gaz akışını süresiz olarak durdurmasının ardından harekete geçme ihtiyacı AB’de daha güçlü şekilde hissedilmeye başlandı.

Yükselen maliyetler ve birliğin tamamına yayılmış resesyon gibi sorunlarla karşı karşıya olan hanehalklarına yardımcı olmak için yüksek kârlar elde eden şirketlerden beklenmedik vergi uygulamasının devreye alınabileceği belirtiliyor.

Almanya, enerji krizini hafifletmek için nükleer santralleri yedekte tutacak

 

Almanya, gece ışıklandırmalarını kapattı

 

Almanya'da yeni enerji tasarrufu: Merdivenler artık yürümeyecek

 

Almanya'da enerji krizi patlak veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)