E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli dikildi---

​Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli dikildi

​Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli dikildi
30 Kasım 2013 - 18:46 borsagundem.com

Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli dikildi.

Eskişehir'de, Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dikilen heykeli, törenle açıldı 
Yeni Bağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin önünde dikilen heykelin açılış etkinliği öncesi Korkmaz anısına konser verildi. Ali İsmail Korkmaz için türkülerin söylendiği sırada Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın annesi Fadime Ayvalıtaş'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Yaklaşık 1 saatlik konserin ardından Korkmaz'ın heykelinin bulunduğu alana geçildi. Burada, heykelin üzerindeki beyaz örtüyü açan anne Emel Korkmaz, Ali İsmail'in Eskişehir'i çok sevdiğini anlattı.
Söyleyecek kelime bulmakta zorluk çektiğini ifade eden anne Korkmaz, "Ona, 'Ali İsmail senin heykelin dikilecek' desek bizimle alay ederdi ama 19 yaşında heykeli dikildi. Maalesef çok acı bir şekilde aldılar Alişimizi" dedi.
Baba Şahap Korkmaz ise Ali İsmail'in çok yardımsever biri olduğunu ifade ederek, "Burada, Ali'nin elinden kuşlar su içecek. Hayattayken de yardımseverdi, öldükten sonra da yardımı devam ediyor" diye konuştu.
Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz da kardeşinin bir anısını anlattı.
Heykelin açılışına, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Eskişehir'de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Korkmaz'ın darp edilmesi olayına karıştığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen, aralarında bir polisin de bulunduğu İ.K, M.S, R.K, M.V. ve E.H tutuklanmıştı. Polis memurları Ş.G, H.E. ve Y.A'nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin30 Kasım 2013 20:59

    heykelerden medet uman zihniyet allah akil versin birazda yasayanlar icin ugrasin

  • x30 Kasım 2013 20:59

    o annelere yazık,bir kısım siyasetçi de çok acı-acıklı olayı önce fişşiklediler,kışkırttılar,şimdi sermaye yapıyor-sömürüyorlar,heykel de çok kaba-saba,biraz sanatçı birine yaptırılsaydı.