E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAlan Menkul geniş yetkili lisansını aldı---

Alan Menkul geniş yetkili lisansını aldı

Alan Menkul geniş yetkili lisansını aldı
28 Ekim 2015 - 11:54 borsagundem.com

Alan Menkul Değerler A.Ş.’nin geniş yetkili aracı kurum lisansı almasıyla birlikte ticari ünvanı, ‘Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ oldu

2014 yılı Aralık ayında satın alındıktan sonra 2,5 milyon TL olan sermayesi 30 milyon TL’ye yükseltilen Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş. profesyonel kadrosunu yenilerken, teknoloji alanında da önemli yatırımlar yaptı. Borsa İstanbul bünyesindeki hisse senedi ve vadeli işlemler piyasasındaki pazar payını artırmayı amaçlayan Alan Yatırım, Ocak ayında %0,18 pazar payıyla ile 56. sıradayken, Ekim ayında %1,15’e ulaşan pazar payıyla 80 kurum arasında 25. sıraya yükseldi. Alan Yatırım ayrıca FX piyasaları, portföy yönetimi, kurumsal finansman ve tezgah üstü işlemler gibi yatırım bankacılığının her alanında Türk sermaye piyasasının önde gelen kurumlarından biri olmayı hedefliyor.
 
Bu hedef doğrultusunda geniş yetkili aracı kurum lisansını alan Alan Yatırım bundan böyle; Bireysel Portföy Yöneticiliği, Yatırım Danışmanlığı ve Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri alanlarında da faaliyette bulunacak. Alan Yatırım önümüzdeki dönemde de İşlem Aracılığı Faaliyeti (Yurt dışında), Halka Arza Aracılık Faaliyeti (Aracılık yüklenimi) ile diğer Portföy Aracılığı Faaliyetleri izinleri için SPK’ya başvuru yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)